Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
KiadtaÉva Szabóné Megváltozta több, mint 10 éve
2
Egészséges táplálkozás
3
Mindent tudunk róla A csapból is ez folyik Unalmas téma Nem lehet semmit enni Mi jut eszünkbe róla ?
4
Táplálkozási piramis Napi rendszeres mozgás Gabonafélék, kenyér, tésztafélék, rizs, hüvelyesek, burgonya, péksütemények Zöldség Gyümölcs Tej, tejtermékek (sajtok, túró, kefír, joghurt) Húsok, tojás (baromfi, hal, sertés, marha) Zsiradék Édesség Folyadék (víz, ásványvíz)
5
A táplálkozásról kicsit másképpen Hányszor eszünk mosatlan gyümölcsöt ? vagyis műtrágyát, permetezőszert, romlásgátló, egyéb vegyszert …stb Milyen a valódi íze ételeinknek ? Sokszor nem is tudjuk. Miért? – ízfokozók, tartósítók, színezők, állományjavítók
6
A földön termő gyümölcsök – talaj-szennyeződés, baktériumok, penész-gombák A mi hibánkból is lehet gond a táplálkozásunkkal. Fogyókúra, allergia Na és milyen edényben főzünk? – Régen mindenkinél volt otthon tejforralásra használatos aluminiumlábas. – Helyette ma már a saválló acéleszközöket javasoljuk. Mesterséges édesítőszerek
9
Hogyan vásároljuk meg élelmiszereinket? Tudatos vásárlás Környezetkímélő Pénztárca barát Hűtőlánc megtartása Megbízható helyen vásárlás Frissesség
11
Vásárlás után jöhet a főzés! Sütéskor, grillezéskor túlzott pörkanyag- képződés miatt káros anyagok halmozód- hatnak fel az ételben. A túlzott főzés során a vitaminok és ásványi anyagok szinte teljesen kiürülnek az ételből. A többször használt olajban is rákkeltő anyagok halmozódnak fel.
12
Nincs is jobb, egy szépen terített asztalnál.
14
Táplálkozási zavarok Túltápláltság – kövérség – elhízás Anorexia nervosa – Bulémia
19
Biztos ezt akarod ???
20
A kiegyensúlyozott táplálkozással és megfelelő önbizalommal, pontosan ilyen gyönyörű és elégedett leszel ÖNMAGADDAL!!!
22
Köszönöm a figyelmet!
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.