Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
Levesek
2
Általános jellemzés Kedvező hatása van az emésztésre, előkészíti a gyomrot az étkezésre Oldott formában tartalmazzák a tápanyagokat A leveseket a hideg előételek után adjuk Az alapanyagokat idénynek megfelelően válasszuk ki Általában csészében tálaljuk Tálalási hőmérséklete ( 6-8°C, 60-80°C)
3
Csoportosítás Híglevesek Sűrített levesek Összetett levesek
Különleges levesek
4
Híglevesek Húsleves jellegű levesek Marhahúsleves, Tyúkhúsleves
Magyaros híglevesek Lebbencsleves, Gulyásleves Erőlevesek Erőleves Royal módra
5
Húsleves Erőleves Lebbencsleves Tarhonyaleves Gulyásleves
6
Sűrített levesek Egyszerű sűrített levesek Burgonyaleves Pürélevesek
Lencseleves Krémlevesek Zellerkrémleves Gyümölcslevesek Meggyleves Nyáklevesek Kukoricanyák-leves
7
Zöldborsó krémleves Burgonyaleves Lencseleves Karfiolleves Sütőtök krémleves Meggyleves Rebarbara krémleves Kukoricanyák-leves
8
Összetett levesek Nevét kaphatja: Országról Olasz zöldségleves
Városról Frankfurti leves Tájegységről Palócleves Híres emberről Jókai bableves
9
Olasz zöldségleves Palócleves Nyírségi gombócleves Jókai bableves Újházy-tyúkhúsleves Frankfurti leves
10
Különleges alapanyagból vagy különleges technológiával készült ételek
Különleges levesek Különleges alapanyagból vagy különleges technológiával készült ételek Cápauszony-leves Fecskefészekleves Teknősbékaleves Rákkrémleves
11
Cápauszony-leves Teknősbékaleves Fecskefészekleves
12
Tárkonyos csirkeragu leves
14
Köszönöm a figyelmet!
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.