Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Levesek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Levesek."— Előadás másolata:

1 Levesek

2 Általános jellemzés Kedvező hatása van az emésztésre, előkészíti a gyomrot az étkezésre Oldott formában tartalmazzák a tápanyagokat A leveseket a hideg előételek után adjuk Az alapanyagokat idénynek megfelelően válasszuk ki Általában csészében tálaljuk Tálalási hőmérséklete ( 6-8°C, 60-80°C)

3 Csoportosítás Híglevesek Sűrített levesek Összetett levesek
Különleges levesek

4 Híglevesek Húsleves jellegű levesek Marhahúsleves, Tyúkhúsleves
Magyaros híglevesek Lebbencsleves, Gulyásleves Erőlevesek Erőleves Royal módra

5 Húsleves Erőleves Lebbencsleves Tarhonyaleves Gulyásleves

6 Sűrített levesek Egyszerű sűrített levesek Burgonyaleves Pürélevesek
Lencseleves Krémlevesek Zellerkrémleves Gyümölcslevesek Meggyleves Nyáklevesek Kukoricanyák-leves

7 Zöldborsó krémleves Burgonyaleves Lencseleves Karfiolleves Sütőtök krémleves Meggyleves Rebarbara krémleves Kukoricanyák-leves

8 Összetett levesek Nevét kaphatja: Országról Olasz zöldségleves
Városról Frankfurti leves Tájegységről Palócleves Híres emberről Jókai bableves

9 Olasz zöldségleves Palócleves Nyírségi gombócleves Jókai bableves Újházy-tyúkhúsleves Frankfurti leves

10 Különleges alapanyagból vagy különleges technológiával készült ételek
Különleges levesek Különleges alapanyagból vagy különleges technológiával készült ételek Cápauszony-leves Fecskefészekleves Teknősbékaleves Rákkrémleves

11 Cápauszony-leves Teknősbékaleves Fecskefészekleves

12 Tárkonyos csirkeragu leves

13

14 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Levesek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések