Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Scharffen Berger Csokoládégyár

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Scharffen Berger Csokoládégyár"— Előadás másolata:

1 Scharffen Berger Csokoládégyár
Készítette: Győrfi Nikolett Huszár Dóra Magyari Nóra Völgyi Tímea

2 Egy kis történelem 1996.: Robert Steinberg, John Scharffenberger
San Fransisco, majd Berkeley 2005: már 60 alkalmazott: 24 termelési területen, 18 kiskereskedelmi boltokban, 18 adminisztrációs munkatárs

3 Értékesítési igazgató
Igazgatótanács Robert Steinberg Jim Harris (CFO) Kontroller Értékesítési igazgató Értékesítés vezető Marketing-igazgató Alelnök, termelés John Scharffenberger

4 A csokoládéipar Szegmensek: Tömegpiaci termékek Prémium termékek
Nem túl jövedelmező, évi 1-2 %-os rbevétel- növekedés Pl.: Hershey Food Corporation, Nestlé… Prémium termékek Fontos szerep: összetevők, termelési eljárások, íz, árazás : évi %-os növekedés 4

5 Termékek Cukormentes kakaó(99%) Extra ét (82%) Keserédes (70%)
Félédes (62%) Mocha (62%) Mentolos (62%) Nibby bar (62%) Tejcsokoládé (41%)

6 Ha ajándék kell…

7 Egy versenytárs: Valrhona

8 Árak Kiskereskedelmi árak: 5 g = 0,5 $ 25g = 2 $ 75g = 4 $
25dkg = 10 $ Nagykereskedelmi árak: 25g =0,35 $ Mai árak: 28g =2,5$

9 Csatornák New York Healdsburg Berkeley San Francisco

10 Versenyelőnyt biztosító tényezők
Gyárban a kiskereskedelmi üzlet Teljes termelési folyamat kézben tartása - babtól a kész csokoládétábláig 7-9 féle kakaóbab keverék 70% feletti kakaótartalmú csokoládé gyártása A tulajdonosok gondos körültekintéssel keresték meg azokat a helyeket, ahol minőségi kakaótermelés folyik A termelési folyamat során a minőséget kiváló szakemberek ellenőrzik

11 Teljes körű garanciavállalás minden termékre
Online rendelés, házhozszállítás - standard szállítás (4-9 nap) - expressz szállítás (3-4 nap) - „overnight” szállítás (1-2 nap) - szállítás (Alaska, Hawaii) Vevőorientáltság, vevőkapcsolatok ápolása Több célcsoport (kiskereskedelem, vendéglátóipar)

12 Vevőorientáltság Mindent a vásárlóért
Scharffen Berger csokoládéból készült receptek a honlapon, ezzel a háziasszonyokra való koncentrálás Receptversenyek Garanciavállalás ( Nem lehet rosszul dönteni) Mindent igényt kielégítő kiszerelés

13 Termelési folyamat

14 1. Babtisztító 200 kg 15 perc alatt 768 kg/óra
A hét 6 napján 8 órában működik 192 óra/hó

15 2. Pörkölő 250 kg 90 perc alatt 166,67 kg/óra Egy héten 7nap x 8 óra
224 óra/hó

16 3. Rosta 450 kg/óra 7 x 8 óra hetente 224 óra/hó

17 4. Keverő 75 perc alatt 115 kg 92 kg/óra
Egy héten minden nap 16 órás műszak 448 óra/hó

18 5. Finomítók 1400 kg 50 óra alatt 28 kg/óra Minden nap 24 órában
672 óra/hó

19 6. Hőkezelők 140 kg/óra 7 nap 16 órában 448 óra/hó

20 7. Formázó 140 kg/óra 7 nap 16 órában 448 óra/hó

21 A golyósmalom A finomítóban 10 óra További 5 óra a golyósmalomban
75%-os kapacitás növekedés

22 Szűk keresztmetszetek
Kapacitás maximálásához ki kell iktatni a szűk keresztmetszetet Megtalálni Feloldani Megvédeni Keverőgép Csomagolás

23 Prognózis Pesszimista (+50%) 62.720 kg x 1,5 = 94.080 kg
Reális (+100%) kg x 2 = Optimista (+150%) kg x 2,5 =

24 Megoldási lehetőségek
Új keverőgép, vagy használt vásárlása Csomagolás outsourcingja Saját csomagológép vásárlása A termelési folyamat újragondolása

25 HOT NEWS! A kakaó ára 24 éves csúcsot döntött hétfőn
Problémák a prémium csokoládék piacán

26 Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Scharffen Berger Csokoládégyár"

Hasonló előadás


Google Hirdetések