Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
Scharffen Berger Csokoládégyár
Készítette: Győrfi Nikolett Huszár Dóra Magyari Nóra Völgyi Tímea
2
Egy kis történelem 1996.: Robert Steinberg, John Scharffenberger
San Fransisco, majd Berkeley 2005: már 60 alkalmazott: 24 termelési területen, 18 kiskereskedelmi boltokban, 18 adminisztrációs munkatárs
3
Értékesítési igazgató
Igazgatótanács Robert Steinberg Jim Harris (CFO) Kontroller Értékesítési igazgató Értékesítés vezető Marketing-igazgató Alelnök, termelés John Scharffenberger
4
A csokoládéipar Szegmensek: Tömegpiaci termékek Prémium termékek
Nem túl jövedelmező, évi 1-2 %-os rbevétel- növekedés Pl.: Hershey Food Corporation, Nestlé… Prémium termékek Fontos szerep: összetevők, termelési eljárások, íz, árazás : évi %-os növekedés 4
5
Termékek Cukormentes kakaó(99%) Extra ét (82%) Keserédes (70%)
Félédes (62%) Mocha (62%) Mentolos (62%) Nibby bar (62%) Tejcsokoládé (41%)
6
Ha ajándék kell…
7
Egy versenytárs: Valrhona
8
Árak Kiskereskedelmi árak: 5 g = 0,5 $ 25g = 2 $ 75g = 4 $
25dkg = 10 $ Nagykereskedelmi árak: 25g =0,35 $ Mai árak: 28g =2,5$
9
Csatornák New York Healdsburg Berkeley San Francisco
10
Versenyelőnyt biztosító tényezők
Gyárban a kiskereskedelmi üzlet Teljes termelési folyamat kézben tartása - babtól a kész csokoládétábláig 7-9 féle kakaóbab keverék 70% feletti kakaótartalmú csokoládé gyártása A tulajdonosok gondos körültekintéssel keresték meg azokat a helyeket, ahol minőségi kakaótermelés folyik A termelési folyamat során a minőséget kiváló szakemberek ellenőrzik
11
Teljes körű garanciavállalás minden termékre
Online rendelés, házhozszállítás - standard szállítás (4-9 nap) - expressz szállítás (3-4 nap) - „overnight” szállítás (1-2 nap) - szállítás (Alaska, Hawaii) Vevőorientáltság, vevőkapcsolatok ápolása Több célcsoport (kiskereskedelem, vendéglátóipar)
12
Vevőorientáltság Mindent a vásárlóért
Scharffen Berger csokoládéból készült receptek a honlapon, ezzel a háziasszonyokra való koncentrálás Receptversenyek Garanciavállalás ( Nem lehet rosszul dönteni) Mindent igényt kielégítő kiszerelés
13
Termelési folyamat
14
1. Babtisztító 200 kg 15 perc alatt 768 kg/óra
A hét 6 napján 8 órában működik 192 óra/hó
15
2. Pörkölő 250 kg 90 perc alatt 166,67 kg/óra Egy héten 7nap x 8 óra
224 óra/hó
16
3. Rosta 450 kg/óra 7 x 8 óra hetente 224 óra/hó
17
4. Keverő 75 perc alatt 115 kg 92 kg/óra
Egy héten minden nap 16 órás műszak 448 óra/hó
18
5. Finomítók 1400 kg 50 óra alatt 28 kg/óra Minden nap 24 órában
672 óra/hó
19
6. Hőkezelők 140 kg/óra 7 nap 16 órában 448 óra/hó
20
7. Formázó 140 kg/óra 7 nap 16 órában 448 óra/hó
21
A golyósmalom A finomítóban 10 óra További 5 óra a golyósmalomban
75%-os kapacitás növekedés
22
Szűk keresztmetszetek
Kapacitás maximálásához ki kell iktatni a szűk keresztmetszetet Megtalálni Feloldani Megvédeni Keverőgép Csomagolás
23
Prognózis Pesszimista (+50%) 62.720 kg x 1,5 = 94.080 kg
Reális (+100%) kg x 2 = Optimista (+150%) kg x 2,5 =
24
Megoldási lehetőségek
Új keverőgép, vagy használt vásárlása Csomagolás outsourcingja Saját csomagológép vásárlása A termelési folyamat újragondolása
25
HOT NEWS! A kakaó ára 24 éves csúcsot döntött hétfőn
Problémák a prémium csokoládék piacán
26
Köszönjük a figyelmet!
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.