Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A törvényekről:  „Alkotmányban”  tájékozódási és a kulturális értékekhez való hozzáférés szabadsága  A tájékoztatás, a média és a (mindenféle) sajtó.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A törvényekről:  „Alkotmányban”  tájékozódási és a kulturális értékekhez való hozzáférés szabadsága  A tájékoztatás, a média és a (mindenféle) sajtó."— Előadás másolata:

1

2 A törvényekről:  „Alkotmányban”  tájékozódási és a kulturális értékekhez való hozzáférés szabadsága  A tájékoztatás, a média és a (mindenféle) sajtó szabadsága  Médiatörvény  Sajtó – törvényi megerősítése (politikai alapú „kiéheztetés” ellen)  Piac, szabad piac – kivéve szélsőségek!

3 Hatósági intézményekről  Új médiahatóság (nem kormányintézmény!) - parlamenti választás, parlamenti felügyelet.  50-50%  Közszolg. Médiaintézmények ellenőrzése (megbecsült szakértőkből testület)  Hatóság – a törvény megtartását ellenőrzi,  panaszbizottsággal  Javaslattétel (külön alap műsortípusok támogatására)  Elődje tevékenységének átvilágítása

4 Magyar kultúra közvetítéséről  A politikai célú korlátozás megakadályozása  Pozitív megkülönböztetés  Közszolgálat, műsortípusok, műfajok

5 Tulajdonról  A monopóliumok kialakulását kell megakadályozni, legyen az akár politikai, akár gazdasági!

6 Közszolgálat-feladatok, funkciók  Az 1996/I sz törvényben megfogalmazottak, a közszolgálati médiaintézmények alapító okirataiban megfogalmazottak továbbra is helytállóak.

7 Közmédia szervezet, tulajdon, irányítás  Önálló rt.: MTI, MR, TV, Duna Tv – normatív finanszírozás, szigorú ellenőrzés,  Kis, mozgékony intézmények, alkotó központok saját műsorgyártással, nyitottan  Költségvetésből

8 Országos? Regionális?  Mindkettő egymás mellett – néhány regionális kp. (A régiók lakosságának szempontjai is fontosak.)

9 8, 9, 10 kérdés  Műsorstruktúra, műsortípusok: Szakmai választ igényel  Közmédia és a közönség kapcsolata: szakmai kérdés  Közmédia finanszírozása, belső elosztás:  Kereskedelmi megrendelésekkel nem váltható fel a közszolgálat hivatása!


Letölteni ppt "A törvényekről:  „Alkotmányban”  tájékozódási és a kulturális értékekhez való hozzáférés szabadsága  A tájékoztatás, a média és a (mindenféle) sajtó."

Hasonló előadás


Google Hirdetések