Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája."— Előadás másolata:

1

2 Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája

3

4 hivatalos képviselőkkel rendelkezik több hatalmi struktúránál, valamint a Társadalmi Kamaránál: 1.A Szövetségi Gyűlés házainál 2.Az Elnöki apparátusnál 3.A Kormány apparátusánál 4.A kormányzat gazdasági tömbjét alkotó minisztériumok és hivatalok testületeinél 5.Az Orosz Föderáció Társadalmi Kamarájánál

5 Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája Jelenleg az oroszországi KIK keretébe tartozik: 1.több mint 44 000 vállalat és szervezet – a Kamara tagjai 2.173 területi kereskedelmi és ipari kamara Oroszország minden régiójában 3.több mint 300 olyan vállalat és cég, amelyet a kamarák részvételével hoztak létre és amelyek regionális szinten vállalkozásokat kiszolgáló infrastruktúrát alkotnak 4.204 szövetségi szintű vállalkozói egyesület 5.a Kamara 18 külföldi képviselete 6.2 vegyes kamara 7.8 külföldi kamarának az oroszországi KIK-nél akkreditált képviselete 8.a külföldi országokkal ápolt külgazdasági kapcsolatok fejlesztésének előremozdítását szolgáló 62 üzleti tanács 9.34 bizottság a vállalkozói tevékenység ágazatai és irányzatai szerint

6 Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája Az OF KIK részvételével külföldön is jól ismert részvénytársaságokat hoztak létre: 1.«Centr Mezsdunarodnoj Torgovli» 2.«Expocentr» 3.«Szojuzpatent» 4.«Szojuzexpertyiza»

7 Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája Külföldi cégek képviseleteinek akkreditációja Az akkreditáció (vagyis külföldi jogi személy képviselete megnyitására szóló engedély kiállítása) kérdéseit „Az Orosz Föderáció-beli kereskedelmi és ipari kamarákról ” szóló, 1993. július 7-én kelt, 5340-1 számú Szövetségi Törvény 15. cikkelyének 3. pontja szabályozza.

8 Az Orosz Föderáció 57 városában és településén külföldi cégek több mint 1600 képviselete működik Vlagyivosztok Jekatyerinburg Szentpétervár Moszkva Murmanszk Krasznodar Rosztov-na-Donu Orenburg OmszkNovoszibirszk Norilszk Juzsno-Szahalinszk Habarovszk Irkutszk Petropavlovszk-KamcsatszkijKalinyingrád Szocsi Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája Nyizsnyij Novgorod Szamara Arhangelszk Krasznojarszk

9 Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája Működő képviseletek elosztása az OF jogalanyai szerint (Moszkva városon kívül )

10 A Kereskedelmi és Ipari Kamaránál 16 magyarországi cég van akkreditálva MOSZKVA Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája több mint 20 éven át foglalkozik külföldi cégek és szervezetek képviseletei oroszországi akkreditációjával. Az OF KIK-nél több mint 5500 cég akkreditálódott a világ 98 országából. Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája

11 Fennálló képviseletek elosztódása országok szerint

12 Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája A külföldi cégek OF KIK-nél akkreditált képviseletei az 1991 - 2010 szeptembere közötti időszakban

13 Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája Külföldi cégek képviseleteinek akkreditációja •Képviselet Kereskedelmi és Ipari Kamaránál való akkreditációja céljából a külföldi cégnek iratokat kell benyújtania, amelyeknek listája hozzáférhető az OF KIK honlapján – www.tpprf.ru – a „Külföldi cégek/Vízum” linken. •A külföldi cégek képviseletei akkredtációjával kapcsolatos információkat az OF KIK Külföldi Cégakkreditációs Hivatala szakemberi nyújthatnak ingyenes konzultációk keretében a következő címen: 109012, Moszkva, Iljinka u., 6, valamint a következő kommunikációs csatornákon (telefon: 620-02-22, 620-02- 60, 620-02-63, fax: 620-01-70, e-mail: daif@tpprf.ru).

14 Magyar cégek Orosz Föderáció-beli képviselete megnyitása engedélyezéséhez nélkülözhetetlen iratok Külföldi cég Orosz Föderáció-beli képviselete megnyitása engedélyezéséhez (vagyis az akkreditációhoz) nélkülözhetetlen iratok csomagját az 1074. számú, 1989. nov. 30-i hatályos Kormányrendelet alapján dolgozták ki. 1.Külföldi cég írásbeli nyilatkozata Orosz Föderáció-beli képviselet nyitásáról. 2.A cég alapszabályai, illetve a cég bekebelezéséről szóló szabályzat. 3.A cégbejegyzést tanúsító igazolvány vagy cégkivonat. 4.A cég határozata Orosz Föderáció-beli képviselet nyitásáról. 5.Az oroszországi cégképviselet szabályzata.

15 6.A bank ajánlólevele. 7.Orosz üzleti partnerek két ajánlólevele. 8.Meghatalmazás a cég Orosz Föderáció-beli képviselete vezetője nevére. 9.Meghatalmazás a cég azon képviselője nevére, aki az Orosz Föderáció-beli képviselet akkreditációja ügyében jár el. 10. Megszabott minta szerint kitöltött adatlap a képviseletről. Külföldi cégek Orosz Föderáció-beli képviselete megnyitása engedélyezéséhez nélkülözhetetlen iratok. Külföldi cég Orosz Föderáció-beli képviselete megnyitása engedélyezéséhez (vagyis az akkreditációhoz) nélkülözhetetlen iratok csomagját az 1074. számú, 1989. nov. 30-i hatályos Kormányrendelet alapján dolgozták ki.

16 A fordítás a «TIS INTERNATIONAL» Kft. - az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája mellett működő fordítói irodában készült A TIS INTERNATIONAL a következő szolgáltatásokat tudja nyújtani: •Szinkron és konszekutív fordítás •Írásbeli fordítás bármely nyelvre, bármely témakörben, valamint •Apostille fordítása, közjegyzői hitelesítése és szolgáltatások az apostille gyors kiállítása terén. •Közreműködés okmányok OF KIK révén való legalizálása terén, ami jelentősen megkönnyíti az okirat-kiállítás folyamatát. Elérhetőségek: Tel.: 606 – 7746 ; 737 – 9790 Fax: 621 - 5537 Cím: Oroszország, 109012, Moszkva, Iljinka u., 5/2, 529. szoba

17 Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája Külföldi cégek képviseletei akkreditációja A Kamaránál akkreditált képviselet használhatja mindennapi tevékenységében az OF KIK információs készleteit (orosz nyelvűeket: http://www.tpprf.ru, illetve angol nyelvűeket: http://eng.tpprf.ru). Többek között használhatja az oroszországi KIK keretében működtetett üzleti információcsere-hálózatot, amelyik információkat tartalmaz orosz és külföldi társaságokról, az általuk előállított árukról, illetve az általuk nyújtott szolgáltatásokról, valamint a felhasználók által a Hálóban közzétett kereskedelmi hírdetésekről és befektetési ajánlatokról.

18 •Az egyezmény rögzíti a vízumok, beleértve a többszöri beutazásra jogosító, 5 évre szóló vízumok kiállítása rendjét vállalkozók és üzleti körök képviselői számára a fogadó szervezetek közvetlen kérésére. •A másik Fél területére való beutazás célját igazoló okmányként elfogadható a fogadó jogi személy írásbeli beadványa. Az Orosz Föderáció és az Európai Közösség egyezménye vízumok egyszerűsített kiadásáról az Orosz Föderáció és az Európai Unió állampolgárai részére. 2006. május 25-én írták alá Szocsi városban. 2007. június 1-én emelkedett jogerőre.

19 •2010. január 1. és 2010. október 31. között a vízumok egyszerűsített kiállításáról szóló, az OF és EU által aláírt egyezmény értelmében az OF KIK közreműködésével 2571 meghívót állítottak ki az Európai Unió állampolgárai számára Oroszországba való beutazáshoz, valamint az EU tagországaiba szóló 133 vízumot oroszországi vállalkozók számára.

20 Az OF és EU egyezményének 10. cikkelye. Regisztrálási eljárások. •A felek megállapodnak abban, hogy oly gyorsan, amint ez lehetséges, intézkedéseket foganatosítanak a regisztrálási eljárások egyszerűsítése érdekében, aminek köszönhetően az OF és EU állampolgárai számára azonos bánásmódot kívánnak biztosítani azokban a kérdésekben, amelyek a regisztrálási eljárásokra vonatkoznak az OF és a tagországok területén való tartózkodásuk idején.

21 Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája


Letölteni ppt "Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája."

Hasonló előadás


Google Hirdetések