Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

E-Petrol rendszer Forgalmazó: Derby-Túr Bt. 5400 Mezőtúr, Szolnoki út 21. Tel./Fax: +36-56/354-222

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "E-Petrol rendszer Forgalmazó: Derby-Túr Bt. 5400 Mezőtúr, Szolnoki út 21. Tel./Fax: +36-56/354-222"— Előadás másolata:

1 E-Petrol rendszer Forgalmazó: Derby-Túr Bt. 5400 Mezőtúr, Szolnoki út 21. Tel./Fax: +36-56/354-222 E-mail: derby-tur@derby-tur.hu

2 Az E-petrol rendszer Az e-petrol rendszer működése és részei: E-petrol kútvezérlővel felszerelt belső kutakon: Az autóba beszerelt e-petrol gépjármű egység a kútra érkezéskor kommunikál a kút-egységgel, továbbítva a legutóbbi tankolás óta eltelt időszak adatait. Az e-petrol töltésszabályozó rendszer csak akkor ad üzemanyagot, ha a gépjármű tankjára szerelt olvasóantenna érzékeli a töltőpisztolyra szerelt azonosítót és a gépjármű részére engedélyezett az üzemanyag vétel. A kútegység az e-petrol központtal cserél adatot, az információ a két tankolás közti időszakról (pl.: tanksapka levételek száma két tankolás között), illetve az adott tankolásról strukturált formában, interneten válik elérhetővé a vevő számára. A gépjármű-egységek beszerelését saját beszerelő csapatunk biztosítja. Az esetlegesen felmerülő problémák megoldásához egy 0-24 órás HelpDesk (Tel: 30/554-6060) nyújt segítséget. A cég által megadható korlátozások e-petrol rendszerrel felszerelt belső kutaknál Belső kúton lehetséges a tankolás fizikai tiltása (nem indul el a tankolás) Tankolást engedélyezett napok (pl. hétfőn-szerdán, vagy szombat- vasárnap nem, nem dátum szerint), vagy időpontok, vagy személyek Egyszeri tankolási mennyiség maximalizálása (pl. a tank max. kapacitását töltheti). Üzemanyagtípus korlátozás

3 Az E-petrol egység Olvasó antenna és tanksapka azonosító

4 Az E-petrol rendszer kiegészítői E-GPS Az alábbi információkkal egészül ki az E-petrol üzemanyag- figyelő rendszer: két töltés közötti út (offline információ, mindig az E-Petrolos töltéskor adja le az előző töltés óta összegyűlt információkat, melyeket visszamenőleg is bármikor meg lehet nézni), folyamatos eseménynaplózás idő- és helymeghatározással (térképpel mutatja be a helyszíneket: hol, mikor, mennyi ideig tartózkodott az adott gépjármű Magyarország határain belül, kiegészítve a neves eseményekkel), 1-5 méteres pontosságú helymeghatározás, 8-12 műhold egyidejű használata, Magyarország térképen (1:10 000 léptékű) lehet megtekinteni a kiválasztott gépjárműnek a beállított időintervallumban történt útvonalát és eseményeit A GPS alapszolgáltatás keretében a neves e-petrol események szintén láthatók az eseménylistában illetve a térképen egyaránt. A GPS opciójaként további információk is kérhetők, mint pl.: –Kedvenc pontok (POI) felvételének lehetősége –Visszafolyó-ági üzemanyag figyelése –Billenés eseményrögzítés –Raktérfigyelés (ajtónyitás helye, ideje) –Raktérhőmérséklet figyelése –Betonszállító járműveknél a beton kiöntésének helye, ideje –Köztisztasági vállatoknál a teljes munkafolyamat figyelése (mikor, hol ürítettek szemeteskukát, hol söpörték az utcát, takarították a havat E-opciók 1.Tanksapka nyitás, riasztással: A sofőr egy külső kapcsolóval tudja aktiválni a rendszert, mely elsősorban akkor nyújt segítséget, amikor a vezető elhagyja a gépjárművet (telephelyen, parkolókban, stb.). A rendszer aktív státuszban figyelmeztető hangon jelez, hogyha leveszik a tanksapkát. 2.Visszafolyó-ági üzemanyag figyelése: Az üzemanyaggal történő visszaélések igen népszerű formája a visszafolyó-ági csatorna megcsapolása, hiszen ezen a csatornán óránként kb. 100-120 l üzemanyag áramlik át. Amikor a motor üzemel, akkor naplózza, hogy a visszatérő szálon történik-e üzemanyag áramlás. 3. Segédhajtómű figyelés: Egyéb kiegészítő berendezések működésének naplózása, mely lehet pl.: - Betonkeverő autó - Billencs autó - Konténerszállító autó, stb. 4.Ajtónyitás figyelés: Szállító, vagy egyéb járművek ajtajának nyitási és zárási idejét (GPS esetén, a helyet is) naplózzuk.

5 Tanksapka riasztás MS5 –ös szirénával szerelve GPS modul elhelyezése GPS antenna elhelyezése

6 A webes lekérdezések használata: A Hyco Energia Kft. Honlapjáról lehet elérni a belépést, a lekérdezések használatához.

7 A felhasználónév és jelszó begépelése után lehet megkezdeni a munkát. A jelszó módosítására szintén itt van lehetőség.

8 A cég kiválasztása után lehetőség nyílik, a lekérdezés típusának kiválasztására.

9 A járművek listája megmutatja, a rendszerbe rögzített autókat, a korlátozásokat, általánydíjakat.

10 A lista típusával választhatjuk, hogy tranzakciókat, vagy eseményeket szeretnénk –e megtekinteni. A rendezési sorrend, a kiválasztott feltételtől függ.

11 Ezen listatípusnál, a tranzakciókat tekinthetjük meg, a járművek sorrendjében. Láthatjuk, a tankolt mennyiségeket, a tanksapka levételek számát és a két tankolás közötti üzemidőt.

12 Az alábbi tranzakciókat, nem E-petrol kútnál végezték. Ilyen estekben nem áll módunkban a teljes mennyiség adatain felül értékeket szolgáltatni. A rendszer működésének elengedhetetlen része, hogy E-petrollal szerelt kúton és pisztolyon végezzék a tankolást.

13 GPS események lekérdezésnél megkapjuk a jármű által összegyűjtött információkat.

14 A jármű útvonalát, tankolását követhetjük nyomon. A tanksapka levételét, visszatételét és a tankolási folyamatot külön eseményként rögzítjük.

15 A külső érzékelőjel megszűnt és van, a járművek ellenőrzött munkafolyamatát mutatja.

16 Teljes térkép megjelenítésénél, az adott időszakra vonatkozó teljes útvonalat láthatjuk. Az útvonalat tartalmazó négyzetekre klikkelve megkapjuk az adott kép nagyítását. A jobb alsó sarokban láthatjuk a megtett utat, a lekérdezett időszakra vonatkozóan.

17 Ha az esemény linkre klikkelünk, akkor az adott pontot kapjuk meg térképen.

18 A GPS események lekérdezésének alapfeltétele, hogy egy járművet nézzünk több napra, vagy több járművet egy napra.

19 Tankolási útmutató Helyes tankolás: -Tankolásnál állítsa le a gépjárművet, vegye le a gyújtást! -Vegye le a tanksapkát! -Tegye be a pisztolyt a betöltő nyílásba úgy, hogy a pisztolyon lévő gyűrű 1 és 5 cm közötti távolságra legyen a tankra helyezett olvasó antennától (fekete gumi karika). Ekkor kigyullad a sárga lámpa a kútoszlop tetején. Ne kezdjen el tankolni, amíg nem gyullad ki a lámpa! -Fontos, hogy a pisztolyazonosító ne legyen távolabb az antennától, ill. ne legyen berakva a betöltő nyílásba, mert ebben az esetben nem lehet tankolni. -A tankolás csak a pisztoly lelövéséig tartson, nem szabad kihúzni a pisztoly és „ráfröcskölni”, hogy csurig legyen üzemanyaggal. Ha véletlenül kihúzza a pisztolyt tankolás közben 4 másodperc van arra, hogy visszarakja szabályosan a pisztolyt és folytassa a tankolást. Csak addig tarthat a tankolási folyamat, amíg a sárga lámpa ég. Ha elaludt, tegye vissza a pisztolyt a helyére! -A tankolás befejezése után ne vegye le a tanksapkát! A gépjárműbe szerelt e-petrol járműegység és tartozékai (pl.: tanksapka azonosító, olvasóantenna, e-petrol járműegység, GPS egység, GPS antenna) nem zavarják a gépjármű működését, így azokhoz saját kezűleg hozzányúlni szigorúan tilos. A gépjármű vezetője személyi és anyagi felelősséggel tartozik azért, hogy ezek az egységek üzemképesek és sértetlenek maradjanak.

20 Helytelen tankolás: A pisztolyon lévő azonosító (fekete kör alakú műanyag gyűrű) ne kerüljön a tartály belsejébe! A pisztolyon lévő azonosító és a tanknyílás köré felszerelt kör alakú antenna ne legyen több, mint 3 cm távolságra egymástól!


Letölteni ppt "E-Petrol rendszer Forgalmazó: Derby-Túr Bt. 5400 Mezőtúr, Szolnoki út 21. Tel./Fax: +36-56/354-222"

Hasonló előadás


Google Hirdetések