Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

GALILEO GDS.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "GALILEO GDS."— Előadás másolata:

1 GALILEO GDS

2 A kezdet A Galileo a globális helyfoglaló rendszerek közül elsőként, 1992-ben jelent meg Magyarországon. A rendszer képviseletét a 100% Malév tulajdonban lévő Galileo Hungary Kft., magyarországi NDC (National Distribution Company) látja el. A kereskedelmi tevékenység mellett az iroda oktatást, help-desk szolgáltatást és műszaki tanácsadást is biztosít. A telepítéseket – szerződéses partnerként – a Humansoft végzi, és technikai segítséget is ők nyújtanak. A Galileo International minden piacon biztosítja, hogy az NDC-k helyi fejlesztésekkel bővítsék a termékkínálatot.

3 A GALILEO alrendszerei
360° Fares Galileo Leisure CarMaster Netbook CETS Queue Elektronikus jegy RoomMaster Focalpoint Vasútjegyek Focalpoint Shopping ViewTrip

4 360° Fares - árazási rendszer
Galileo 360º Fares néven megújult és kibővült a Galileo által kínált tarifa és árazási termékek köre. Az elnevezés arra utal, hogy a Galileo teljes és átfogó megoldást nyújt minden felhasználója részére. A Galileo360˚Fares adatbázis 200 millió díjtételt, és díjtétel szerkesztési adatot tartalmaz. A légitársaságok adatbázis szolgáltató cégeken (pl.: ATP Co.) keresztül juttatják el díjtételeiket a Galileo és a többi CRS rendszer felé. A Galileo 360˚ Fares által minden Galileo felhasználó automatikusan hozzáférhet a következő 3 adatbázisba betáplált díjtételehez. - Airline Public Fares A légitársaságok publikált árait tartalmazza. - Airline Private Fares A légitársaságok által az ATP Co. rendszerébe bevitt árak, melyek manuális beavatkozás nélkül, teljesen elektronikus úton és azonnal bekerülnek a Galileo adatbázisába - Agency Private Fares Az utazási irodák a légitársasági szerződéses áraikat és azok feltételeit egy felhasználóbarát internetes felületen keresztül közvetlenül vihetik be a Galileo 360º Fares tarifa adatbázisba

5 CarMaster A teljeskörű, pontos és rugalmas CarMaster™ segítségével könnyen és gyorsan készíthetik el az utazási irodák ügyfeleik autóbérléseit, növelve autóbérlés-foglalásaikat. Könnyen kezelhető program, nincs szükség különféle kódok memorizálására: a rendelkezésre álló grafikus felületen néhány kattintással megtalálhatják a legjobb díjtételt utasaik kérésének megfelelően, ugyanúgy, mint az alkalmazandó díjtétel szabályait, a szabad helyeket és az árazást is. A világ nagy autóbérlő cégeivel online összeköttetés teszi lehetővé többek között azt, hogy az utazási irodák korlátlan mennyiségű autó típusokat foglaljanak átlátható ár struktúra segítségével. Az autóbérlő cégek a legtöbb esetben azonnal visszaigazolják a foglalásokat saját helyfoglalási renszerükből. A CarMaster™ segítségével az utazási irodák autóbérléssel kapcsolatos munkája lecsökken, leegyszerűsödik, miközben az ebből adódó bevételek növekednek.

6 CETS A CETS (Central European Touristic Solution) turisztikai programon keresztül német, svájci, osztrák és olasz utazásszervezők (TUI, Neckermann, Meier's, DER,  Jahn, Billa, stb.) ajánlatai értékesíthetők. A CETS grafikus felülete megkönnyíti az utazási iroda munkáját: a helyek, az árak,  foglalási és lemondási feltételek, útleírások és egyéb hasznos információk, kedvezmények egyszerűen kereshetők, illetve értékesíthetők.

7 Elektronikus Jegy A Galileo a helyfoglaló rendszerek közül elsőként vezette be Magyarországon az elektronikus repülőjegy nyomtatást. 2003. március 31-től van lehetőség a Galileo rendszert használó utazási irodákban az un. e-ticketingre, amelyet kezdetben a Lufthansa, a British Airways és az Austrian Airlines légitársaságok járataira vehettek igénybe az utasok, később pedig számos más társaság is csatlakozott ehhez a funkcióhoz. A módszer lényege, hogy az utas nem kap kézhez hagyományos papírjegyet, hanem csak egy igazolást arról, hogy az e-jegy kiállítása a rendszerben megtörtént, helyfoglalása és a fizetés rendben van, majd személyazonosságának igazolása után a repülőtéren ez alapján állítják ki részére a beszállókártyáját. A Galileo már több, mint 95 országban 191 légitársaságra biztosítja ezt az utasok által gyorsan megkedvelt lehetőséget.

8 Focalpoint A Focalpoint® 1987 óta a Galileo alapterméke, klasszikus helyfoglaló programja. Funkcióit tekintve a Focalpointban mind a jegykiállítási engedéllyel rendelkező utazási irodák, mind az  ilyen engedéllyel nem rendelkezők megtalálják a számukra fontos információkat. Komplex szolgáltatása tartalmazza a helyfoglalás készítését légitársaságok járataira, a hotelfoglalást és autóbérlést. Lehetőség van árazásra, okmánykiállításra, valamint az utazással kapcsolatos széleskörű információk lekérdezésére. A Focalpointban akár kilenc önálló ablak, képernyő is használató egyszerre, melyekben különböző funkiók működhetnek. A munkaállomások egyéni beállításai személyre, illetve a munka fajtájára szabhatók. Beépített hatékonyság-növelő kiegészítő eszközei (mint a Relay) feladatra szabható műveletek könnyű elvégzését teszik lehetővé.

9 Focalpoint Shopping Focalpont shopping segítségével megszünik a legolcsóbb helyek meg- találásának vesződsége. A Focalpoint ablakban megjeleníthető a keresett dátumokra a foglalható legkedvezőbb díjtétel, Nincs többé párhuzamos ár és elérhető helyek keresgélése.

10 Galileo Leisure A Galileo Leisure egy új online foglalási rendszer, mellyel az irodáknak lehetősége nyílik utazási szolgáltatások értékesítésére. Egyszerűen használható, magyar nyelvű, integrált internetes felületen foglalható termékek értékesítésével teljes utazási –földi szolgáltatásokat tartalmazó - csomag összeállítására nyílik lehetőség. A repülőgépes helyfoglalási rendszerekben megtalálható szolgáltatókon felül a Galileo Leisure rendszerben apartmanok, városnézések, transzferek, valamint szálloda és 23 autókölcsönző cég ajánlatai foglalhatók. Az utazási iroda a Gullivers Travel Associates, a világ egyik legnagyobb hotel értékesítőjének adatbázisát érheti el a rendszeren keresztül, így biztosítva a lehető legjobb árak megjelenítését ügyfeleik részére. A foglalás készítése során a szállodára vonatkozó információk mellett az uticélra vonatkozó részletes leírások, időjárási adatok, vízum és egészségügyi tanácsok is elérhetők.

11 Galileo Netbook On-line értékesítési rendszer
A Galileo Netbook egy internet alapú, komplex helyfoglalási- és értékesítési rendszer. Célja a különböző tartalomszolgáltatókon (GDS és egyéb internetes foglalási rendszerek) keresztül elérhető termékek és szolgálatatások (elsősorban: repülőjegy, szállás, atuókölcsönzés) on-line foglalásának lehetővé tétele az utazási irodák utasai, vállalati ügyfelei, viszonteladó partnerei és ügynökei számára, azaz egyetlen integrált rendszerben támogatja a B2C, B2B és B2B2C értékesítést. business to business - üzlet az üzletnek B2B kereskedelem a termékek és szolgáltatások értékesítése az eladó (értékesítési pont) és a vevő között (point to point) B2B szolgáltatások: pl. elektronikus számlázás (e-számla), elektronikus hitelesítési eljárások (digitális aláírás, tanúsítvány, időpecsét), online ügyvitel, könyvelés stb. business  to customer - üzlet az ügyfélnek (fogyasztónak az értékesített áru lehet termék, de szolgáltatás is (pl. utazás-értékesítés)

12 Queue A foglalásokba érkező légitársasági, szállodai vagy autóbérlő cégtől érkező üzenetek kezelését teszi lehetővé a Queue funkció: A Queue rendszer segítségével kezelhetők és rendszerezhetők az iroda foglalásai; Minden irodának 100 queue csatorna áll a rendelkezésére; 16 előre meghatározott és 84 saját csatorna használható; Mindegyik csatornához négy alkategória állítható be; A foglalások akár több csatornán is tárolhatóak.

13 RoomMaster A RoomMaster™ közvetlen és valós idejű hozzáférést biztosít a hotelek saját foglalási rendszeréhez, így az utazási irodák könnyen és egyszerűen tudják megtalálni ügyfeleik kívánságainak megfelelő elhelyezést. A program egyszerűen kezelhető, nincs szükség különféle kódok memorizálására, helyette néhány kattintással válogathatnak a világ több, mint szállodája közül gyors és hatékony kereséssel. A RoomMaster™ segítségével minden szabályt, eladást azonnal automatikusan érvényesít a rendszer, foglaláskor pedig összesíti a feltételeket. 

14 Vasútjegyek Az AccesRail (9B) társaság közreműködésével vonatjegyek és vasúti bérletek értékesíthetők a Galileo rendszeren keresztül. Magyarországon Hahnair jegyen lehet kiállítani a lefoglalt és beárazott szakaszokat. Az utasnak érkezéskor a pénztárnál normál vasútjegyre kell beváltani a repülőjegyét. A rendszerben megtalálható társaságok: East Japan Rail Pass German Rail Products Dutch/Belgian Rail Products BritRail Products Swedish Rail Products Flam Railway

15 ViewTrip Széleskörű információhoz jut a felhasználó a ViewTrip alkalmazása során. Ilyenek például a következők: A repült szakaszoknál a következő információkat kapjuk: · légitársaság, járat, dátum · indulási és érkezési idők (választás szerint 12 vagy 24 órás megjelenítésben) · indulási és érkezési város, illetve repülőtér (kódolatlan és kódolt formában is) · a foglalás státusza (pl. confirmed for business class) · üléshely szám · törzsutas szám · indulási és érkezési terminál · repülési idő · géptípus · fedélzeti ellátás · megjegyzések A Viewtrip szolgáltatásait azon utasok vehetik igénybe, akiknek foglalása a Galileo rendszerben készült. Ezen az internetes honlapon értesülhetnek foglalásuk részleteiről, aktuális állapotáról bárhol a világon, ahol internetes hozzáférés van. A weboldalon mindössze a foglalási kódot (6 karakteres "Record Locator") és az utas vezetéknevét kell beütni, és a Galileo adatbázisából az utas teljes útvonala világos, közérthető formában jelenik meg. A személyes adatok biztonsága érdekében csak a foglalási kód és a név együttes, helyes beütése esetén hívható elő a helyfoglalás.

16 ViewTrip Az autóbérlésről is tájékozódhatunk: · a cég neve, címe, telefonszáma · autó típusa · bérleti díj · visszaigazolási szám · megjegyzések A szállodákról a következőket tudhatjuk meg: · hotel neve, címe, telefon / fax száma · bejelentkezés / kijelentkezés dátuma · szobák / utasok száma · szoba ára · visszaigazolási szám · garancia (pl. hitelkártya) · megjegyzések


Letölteni ppt "GALILEO GDS."

Hasonló előadás


Google Hirdetések