Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Magyar Falu Program - (f)elindulunk

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Magyar Falu Program - (f)elindulunk"— Előadás másolata:

1 Magyar Falu Program - (f)elindulunk
Gödöllő, április 10. Összeállította: Szabó Gellért

2 Cél: „a kistelepülések fejlesztése és megerősítése”
a falusi népesség csökkenésének megállítása a városiakkal egyenlő közszolgáltatások nyújtása (különbség csak az életstílusban lehet, az életminőségben nem) a falusiak megélhetésének biztosítása

3 NyD ÉA

4 NyD

5

6

7 Út a célhoz Még csak készülődünk az indulásra – utazók, útiholmi, útiterv Álomutazás? Zarándoklat? (kiváltságosoknak – mindenkinek) Első tapasztalatok, vélemények (remények) értékelése: Egyelőre nincs program Sem komplexitás, sem térségi szemlélet, sem valós gondok megoldása Tervezés/tervezhetőség hiánya a támogató és az érintettek oldalán is Hatalmi túlfűtöttség érzékelhető – árt az ügyünknek Félő, hogy mégsem lesz olyan egyszerű a pályázatírás, főként majd az elszámolás (Kincstár gyakorlata) Kis pénzből részmegoldás – lehet majd a folytatásra is pályázni?

8 De jó lenne, ha… a létezésre nem kellene „pályázni” (kötelező feladat?) kettőt léphetnénk: terv+ktgbecslés, majd kivitelezés – ha nagy a „távolság” a települések között koordináció lenne versengés helyett (IQ-teszt) – megyei önkormányzatokkal! lehetséges volna a kis pénzek összevonása és a célhoz – nem a módhoz rendelt felhasználása az elszámolási részletszabályokat ismerhetnénk már a benyújtáskor közösségeink is épülnének, nemcsak aszfalt és fal.

9 Országgyűlési választás 2018.
17%

10 Teszi-e a vidék a dolgát?
Lássunk tisztán! (mostohagyerek, balek, reménység) Beszéljünk világosan: a vidék hitelező! Egyéni választókerület = egyéni érdek/érvényesítés Vidéki kistelepülési közösségeink képtelenek önmaguk megszervezésére (még több halat) Mindenki érjen CÉL-ba, de az nem a próbaút végén van!

11


Letölteni ppt "Magyar Falu Program - (f)elindulunk"

Hasonló előadás


Google Hirdetések