Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Osztály.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Osztály."— Előadás másolata:

1 Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Osztály A évi ellenőrzési irányelv és a évi országos hatósági ellenőrzési terv rövid ismertetése II. Az ellenőrzést, illetve az eljárást érintő egyes rendelkezések III. Munkaügyi bírság / munkaügyi bírságot helyettesítő figyelmeztetés IV. Ellenőrzések tapasztalatai V. Közérdekű bejelentések, panaszok

2 2018. évi ellenőrzési irányelv
Általános elvek a munkaügyi előírások végrehajtását szolgáló felvilágosító tevékenység igényeknek megfelelő további megerősítése, annak elősegítése, hogy a munkavállalók alapvető jogai érvényesüljenek, rendelkezzenek rendezett jogviszonnyal, csökkenjen a jogkövető vállalkozások versenyhátránya, és ez segítse a munkahelyek megtartását, illetve az új, legális (adózó) munkahelyek létesítését, a munkaügyi hatóság jogalkalmazási gyakorlatában a lehetőségekhez mérten kerüljön előtérbe a közigazgatás szolgáltató elve, a munkavállalók garanciális jogainak érvényesítését, egyben a prevenciót szolgáló, a jogszabályoknak megfelelő - szükséges és arányos - intézkedések, jogkövetkezmények alkalmazása.

3 2018. évi ellenőrzési irányelv
A munkaügyi ellenőrzés elvei A munkaügyi ellenőrzések kiemelt feladata a munkaszerződés, illetőleg az adóhatósági bejelentés nélküli foglalkoztatás feltárása, a munkavállalók anyagi és munkával kapcsolatos érdekeinek biztosítása. Így különösen a munkabérhez, valamint a Magyarország Alaptörvénye által is biztosított pihenőidőhöz, éves fizetett szabadsághoz való jog érvényesülésének, illetve az ezekhez kapcsolódó valóságnak megfelelő munkaidő nyilvántartására vonatkozó jogszabályok megtartásának ellenőrzése. Utóellenőrzés lefolytatása a munkavállalók rendezett jogviszonyának biztosítása érdekében. Évente legalább egy alkalommal az illetékességi terület foglalkoztatási helyzetére reagáló akcióellenőrzés, célvizsgálat megtartása.

4 Az ellenőrzési irányelv alapján megállapítható tehát, hogy a kiemelt ellenőrzési tárgykörök a évben a következők: - hatáskörünkbe tartozó adóhatósági bejelentések - munkaszerződések - munkabér - pihenőidő (ezzel összefüggésben a munkaidő) - szabadság - munkaidő-nyilvántartás. Természetesen a munkaügyi hatóság nem kizárólag a fentebb részletezetteket vizsgálhatja az ellenőrzések során, hanem valamennyi, a munkaügyi ellenőrzésről szóló évi LXXV. törvény 3. §-ban biztosított tárgykörben tarthat ellenőrzést.

5 2018. évi országos hatósági ellenőrzési terv
2018. évi tervezett, illetve végrehajtott akció- és célellenőrzések: 2018. február - március - április: a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról szóló 430/2016. (XII. 15.) Korm. rendelet január 01. napjától hatályos rendelkezéseinek megtartására irányuló ellenőrzés. 2018. június-július: a munkavállalók jogviszonyának rendezettsége érdekében a foglalkoztatásra vonatkozó alapvető szabályok érvényre juttatására - különös tekintettel a foglalkoztatásra irányuló jogviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségre - irányuló ellenőrzés. 2018. szeptember-október: a mezőgazdasági, erdőgazdálkodási, halászati ágazatban, valamint a feldolgozóiparon belül az élelmiszergyártási és italgyártási alágazatok területén működő munkáltatók foglalkoztatási gyakorlatának vizsgálata.

6 Az ellenőrzést, illetve az eljárást érintő egyes rendelkezések
A munkaügyi ellenőrzésről szóló évi LXXV. törvény (a továbbiakban: Met.) 1. § (3) bekezdése alapján az e törvény hatálya alá tartozó ügyekben az általános közigazgatási rendtartásról szóló évi CL. törvény (a továbbiakban: Ákr.) rendelkezéseit az e törvényben meghatározott eltérésekkel és kiegészítésekkel kell alkalmazni. A Met. 4/A. § (2) bekezdése alapján a munkaügyi ellenőrzés során vélelmezni kell a tanúként meghallgatott munkavállalónak az Ákr. adatok zárt kezelésére vonatkozó szabályai szerinti olyan helyzetét, amely alapján őt tanúvallomása miatt súlyosan hátrányos következmény érheti. E rendelkezés megfelelően irányadó arra a természetes személyre is, akinek a panasza vagy közérdekű bejelentése alapján a hatóság munkaügyi ellenőrzést kezd.

7 Az ellenőrzést, illetve az eljárást érintő egyes rendelkezések
A Met. 4/A. § (3) bekezdése szerint a (2) bekezdésben megjelölt személynek tanúkénti első meghallgatása során a zárt adatkezelés szabályai szerint kell eljárni akkor is, ha a meghallgatott személy a zárt adatkezelést nem kéri. Az Ákr. 64. § (1) bekezdése alapján, ha jogszabály nem zárja ki, az ügyfél a nyilatkozatával pótolhatja a hiányzó bizonyítékot, ha annak beszerzése nem lehetséges. A Met. 4/A. § (5) bekezdése szerint az ügyfél nyilatkozata nem pótolhatja a hiányzó bizonyítékot, ha annak beszerzése nem lehetséges.

8 Az ellenőrzést, illetve az eljárást érintő egyes rendelkezések
A Met. 4/A. § (6) bekezdése alapján az ügyfél a munkaviszony keletkezésével, módosulásával és megszűnésével, valamint a munkavállalók munkavégzésével kapcsolatban keletkezett iratot másolatban nem nyújthatja be. A Met. 4/A. § (7) bekezdése szerint, ha az ügyfél a munkaügyi hatóság által elrendelt adatszolgáltatási kötelezettségét elmulasztja vagy valótlan adatokat közöl, a munkaügyi hatóság az okozott többletköltségek megtérítésére kötelezheti, illetve eljárási bírsággal sújthatja. Az eljárási bírság a munkaügyi ellenőrzés során ismételten is kiszabható. A Met. 4/A. § (8) bekezdése értelmében, ha az ügyfél az adatszolgáltatási kötelezettségét a munkaügyi hatóság általi ismételt elrendelésben meghatározott határidőben nem teljesíti, az elmulasztott adatszolgáltatás utóbb nem pótolható.

9 Mikor nem mellőzhető a munkaügyi bírság kiszabása?
A Met. 6/A. § (1) bekezdése alapján munkaügyi bírság kiszabása nem mellőzhető, ha a foglalkoztató a) a munkavállalói jogalanyisággal kapcsolatos életkori feltételekre (ideértve a gyermekmunka tilalmát is) vonatkozó rendelkezéseket megsértette, b) nem tett eleget a foglalkoztatásra irányuló jogviszony, ideértve az egyszerűsített foglalkoztatásra irányuló munkaviszony létrejöttére vonatkozóan jogszabályban előírt bejelentési kötelezettségének, c) a jogszabályban vagy kollektív szerződésben megállapított munkabér összegére és a kifizetés határidejére vonatkozó rendelkezéseket megsértette, ide nem értve a felszámolási eljárás alatt álló foglalkoztatót, vagy d) hatósági nyilvántartásba vétel hiányában folytat munkaerő-kölcsönzésre irányuló tevékenységet.

10 Mikor nem szabható ki munkaügyi bírság?
A Met. 6/A. § (2) bekezdése szerint nem szabható ki munkaügyi bírság, ha a) a foglalkoztató a munkaviszony létesítésének vagy megszűnésének (megszüntetésének) bejelentésére vonatkozó kötelezettségét a hatósági ellenőrzés megkezdéséig a tényleges foglalkoztatás teljes időtartamára vonatkozóan teljesítette, b) a munkaviszony létesítésének vagy megszűnésének (megszüntetésének) bejelentésére vonatkozó kötelezettséget külön jogszabály szerint a foglalkoztató helyett más teljesíti, és a foglalkoztató a bejelentés határidőben történő teljesítéséhez szükséges adatokat a munkaügyi ellenőrzés megkezdéséig teljes körűen átadta, vagy c) a foglalkoztató a munkavállaló részére ki nem fizetett a jogszabályban vagy kollektív szerződésben megállapított munkabért az eljárás során kitűzött határidőn belül kifizeti. A Met. 6/A. § (3) bekezdése alapján a (2) bekezdés a) pontja nem alkalmazható abban az esetben, ha a foglalkoztató a folyamatban lévő hatósági ellenőrzés megkezdését követően létesített munkaviszony bejelentésére vonatkozó kötelezettségét késedelmesen teljesíti.

11 Munkaügyi bírságot helyettesítő figyelmeztetés alkalmazása / munkaügyi bírság kiszabása
A kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló évi XXXIV. törvény (a továbbiakban: Kkv. tv.) 12/A. § (1) bekezdése alapján a hatósági ellenőrzést végző szervek a kis- és középvállalkozásokkal szemben az első esetben előforduló jogsértés esetén – az adó- és vámhatósági eljárást és a felnőttképzési tevékenységet folytató intézmények ellenőrzésére irányuló eljárást kivéve – bírság kiszabása helyett figyelmeztetést alkalmaznak. A Kkv. tv. 12/A. § (2) bekezdés b) pontja alapján nincs lehetőség a bírságtól való eltekintésre, ha a tizennyolcadik életévüket be nem töltött személyek védelmét célzó jogszabályi rendelkezés megsértésére került sor. A Met. 6. § (2) bekezdése értelmében a munkaügyi hatóság az (1) bekezdés d) pontja szerinti intézkedés helyett a külön jogszabályban meghatározott, munkaügyi bírságot helyettesítő figyelmeztetést alkalmaz, kivéve, ha a munkaügyi bírság kiszabása a 6/A. § (1) bekezdés b) pontjára tekintettel nem mellőzhető.

12 A megvalósult szabálytalanságok kapcsán az alábbi jellemzők állapíthatók meg:
Feketefoglalkoztatás: jellemzően a bejelentés (Art. + Efo.) elmulasztását érthetjük ez alatt, a munkaszerződés nélküli foglalkoztatás, továbbá a színlelt szerződéssel történő foglalkoztatás már nem tipikus formái a feketefoglalkoztatásnak. Munkaidő: jellemzően a munkaidő-beosztás hiányán és a munkaidőkeret kezdő és befejező időpontja közlésének elmulasztásán keresztül valósul meg. Munkaidő-nyilvántartás: általában a nyilvántartás hiányos vezetésén keresztül valósul meg, de előfordult, hogy a munkáltató nem a munkavégzés helyén vezette a munkaidő-nyilvántartást, esetenként egyáltalában nem vezetett munkaidő-nyilvántartást.

13 Közérdekű bejelentések, panaszok
Bárki tehet bejelentést. Formája kötetlen (akár szóban, akár írásban). Tartalmát tekintve kizárólag a munkaügyi ellenőrzés hatáskörébe tartozó ügyeket vizsgálhatunk. Amennyiben a bejelentés - a tárgyát tekintve - nem tartozik hatáskörünkbe, úgy a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező szervhez tesszük át. Névtelen bejelentés: a bejelentő megteheti a bejelentést a neve és személyes adatai feltüntetésének mellőzésével is, ugyanakkor az azonosíthatatlan személy által tett panasz vagy közérdekű bejelentés vizsgálata fő szabály szerint mellőzhető. Bejelentő nem ügyfél. A hatóság - a hatáskörébe tartozó intézkedéseket megteszi, - a bejelentőt a kivizsgálás eredményéről értesíti.

14 Elérhetőségek: Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Osztály (7400 Kaposvár, Fő u ) tel.: 06/82/ A legfontosabb munkaügyi tárgyú jogszabályok elérhetőek a útvonalon. Az ommf.gov.hu weboldalon a hatályos jogszabályok, vagy általános tényállások kapcsán is feltehető kérdés a TÁJÉKOZTATÁS/FELVILÁGOSÍTÁS menüpont alatt.

15 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Osztály."

Hasonló előadás


Google Hirdetések