Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Faszerkezetű elemek tűzállósági méretezése AxisVM szoftverrel

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Faszerkezetű elemek tűzállósági méretezése AxisVM szoftverrel"— Előadás másolata:

1 Faszerkezetű elemek tűzállósági méretezése AxisVM szoftverrel
TD8 modul

2 Tűz tehereset hozzáadása
Tűz tehercsoport hozzáadása Különböző tervezési helyzetek modellezhetők a tehercsoport beállításaival: Tűzeset az 1-es vagy 2-es helyiségben (Egymást kizáró teheresetek) Tűzeset az 1-es és 2-es helyiségben egyidejűleg (Egyidejűleg is működő teheresetek)

3 Tűz teheresetet kiválasztva csak a Tűzhatás definiálása vonalelemekre ikon aktív

4 Tűzhatás definiálása Választható tűzgörbék: ISO tűzgörbe
Paraméteres tűzgörbe A program automatikusan számítja és grafikusan megjeleníti a beégési mélységet a szabvány előírásai szerint. A beégés védelem nélküli, vagy passzív tűzvédelemmel ellátott szerkezet esetén is számítható. A beégési sebesség értéke állítható a felhasználó által.

5 Táblázat A beállított paraméterek szerkezeti elemek szerint listázva összefoglaló táblázatban is megtekinthetők: tűzállósági követelmény, tűzgörbe típusa, tűzterhelés paraméteres tűzgörbéhez, kitettség, tűzvédelmi burkolat, beégési mélység. A táblázat egy kattintással a dokumentációba menthető.

6 Tervezési paraméterek
Tűzállósági méretezés során figyelembe vett tervezési paraméterek a Tervezési paraméterek gombra kattintva adhatók meg a Fa méretezés fülön. Tűzhatással szembeni méretezés abban az esetben hajtható végre, ha a vizsgált teher-kombinációban van tűz tehereset és a vizsgált elemre tűzhatást definiáltunk ebben a teheresetben.

7 Kihasználtságok

8 Dokumentáció A tervezési számítások gombra kattintva részletes számítási dokumentáció érhető el, mely a dokumentációba is lementhető. Tűzhatással szembeni méretezés esetén a jól megszokott elemeken túlmenően megjelenik a tűzgörbe típusa, a tűzállósági határérték és a hatékony beégési mélység is.

9 Eredménytáblázat Among steel design result tables, Efficiency in fire table summarizes the fire design results in order to conduce the communication with fire safety engineers. A fatervezés táblázatokban megjelennek a tűzhatással szembeni méretezés eredményei is, amennyiben a kiválasztott-, vagy a mértékadó teherkombináció tartalmaz tűz teheresetet is. Tűzhatással szembeni méretezés eredményeinek összefoglalására bekerült a programba egy összesítő jellegű táblázat is.

10 Szelvények optimalizálása
! TD9 modul megléte esetén a szelvényoptimalizálást olyan teherkombinációkra is el tudjuk végezni, amelyek tűz teheresetet tartalmaznak.

11 További információk… Inter-CAD Kft. 2018 www.axisvm.hu
TD8 modul részletes leírása megtalálható a kézikönyvben (AxisVM kézikönyv) Teheresetek, tehercsoportok Tűzhatás fa vonalelemeken – TD8 modul Faszerkezet ellenőrzése tűzhatásra – TD8 modul Töltse le az AxisVM X5 30 napos próbaváltozatát (AxisVM próbaváltozat) és próbálja ki új moduljainkat!


Letölteni ppt "Faszerkezetű elemek tűzállósági méretezése AxisVM szoftverrel"

Hasonló előadás


Google Hirdetések