Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

PályÁzati felhívások Tájékoztató fórum december 11.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "PályÁzati felhívások Tájékoztató fórum december 11."— Előadás másolata:

1 PályÁzati felhívások Tájékoztató fórum 2018. december 11.
Előadók: Fenyvesi Zoltán, Máté Péter

2 Bevezető - HKFS Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia (HKFS)
2016: megjelent a TOP „Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva” című felhívás Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, mint konzorciumvezető 800 millió Ft-os támogatási kérelmet nyújtott be június 29-én a HACS által elfogadásra került a Kiskunfélegyháza Városáért Helyi Közösség Fejlesztési Stratégiája (HKFS). IH augusztus 1-én értesítette a HACS-ot a pályázat csökkentett összegű (400m Ft), feltételekhez kötött támogatásáról. Tovább-pályáztatásra 350 millió Ft keretösszeg áll rendelkezésre. Projekt időtartama: ( ) –

3 Bevezető - HKFS HKFS: Fő célja: helyi integrált, közösségfejlesztést és helyi identitástudatot erősítő, elsősorban kulturális és közösségi tartalmú fejlesztések megvalósítása úgy, hogy azok a helyi gazdasági fejlesztési célokat is támogassák (CLLD: Community-Led Local Development – Közösségvezérelt helyi fejlesztések – „alulról építkezés”) Fejlesztés fókusza (a meghatározott 4 specifikus cél eléréséhez meghatározott műveletek): 1.) Városrészek rehabilitációja, Petőfi lakótelep és Kossuthváros közösségi, szabadidős infrastruktúrájának fejlesztése (Kulcsprojekt) 2.) Közösségi és kulturális programok és rendezvények megvalósítása a társadalmi befogadás erősítése és közösségfejlesztés érdekében, első sorban a fejlesztett infrastruktúrához kapcsolódóan. (ESZA)

4 Bevezető - HKFS 3.) Önkormányzati kulturális intézmények eszközeinek és infrastruktúrájának fejlesztése ) Civil szervezetek infrastrukturális és eszközfejlesztése. (ERFA) A HKFS ismerete a sikeres pályázat alapfeltétele! Elérhető:

5 Bevezető - EPTK EPTK (Elektronikus Pályázó Tájékoztató és Kommunikációs Rendszer): Regisztráció (regisztrációs segédlet) - Kitöltőprogramok (ERFA; ESZA): A teljeskörű pályázati dokumentáció feltöltése, valamint a kommunikáció ezen a felületen történik. Támogatási kérelmet/anyagokat is ide kell feltölteni! A helyi támogatási kérelmek benyújtása történhet: - személyesen átvételi elismervény ellenében, vagy - postai küldeményként.

6 Bevezető - EPTK A támogatást igénylő a helyi támogatási kérelmét 1 elektronikus adathordozón (doc, xls, pdf-fájl formátumban, kizárólag CD/DVD lemezen), valamint az aláírásokkal ellátott dokumentumokat (helyi támogatási kérelem adatlap, nyilatkozatok) 1 eredeti papír alapú példányban nyújtja be a HACS-hoz. A papír alapú és az elektronikus dokumentáció egymásnak megfeleltethető részeinek teljes mértékben azonosnak kell lennie. Ezek egyezőségét a HACS hiánypótoltatható jogosultsági kritériumként ellenőrzi!

7 Bevezető - EPTK A támogatást igénylő a – HACS munkaszervezet által értékelt, valamint a HBB támogató döntési javaslatának megfelelő – helyi támogatási kérelmét a HACS támogatásra irányuló döntési javaslatának közlésétől számított 30 napon belül az Irányító Hatóság által előírt egységes informatikai rendszerben rögzíti végső ellenőrzés céljából. Az elektronikus kitöltő programon keresztül benyújtandó támogatási kérelem és a HBB által bírált helyi támogatási kérelem azonos pontjaihoz kifejtett tartalom nem térhet el! A két kérelem azonosságát az Irányító Hatóság a végső ellenőrzés keretében ellenőrzi. Amennyiben az azonosság nem áll fenn, a támogatási kérelem az IH által elutasításra kerül.

8 Felhívások A Kiskunfélegyháza Városáért Helyi Közösség a TOP CLLD pályázat keretében két új pályázati felhívást jelentet meg: 1) Közösségi programok és rendezvények megvalósítása a társadalmi befogadás erősítése és a közösségfejlesztés érdekében (TOP H-007-2) 2) Civil szervezetek infrastrukturális és eszközfejlesztése (TOP H-007-4) (

9 Közösségi programok és rendezvények megvalósítása a társadalmi befogadás erősítése és a közösségfejlesztés érdekében (TOP H-007-2) Pályázók köre: 321 Helyi önkormányzat 322 Helyi önkormányzati költségvetési szerv 327 Helyi önkormányzatok társulása 382 Költségvetési rend szerint gazdálkodó, önkormányzati költségvetési körbe tartozó szerv 529 Egyéb egyesület 552 Elsődlegesen közfeladatot ellátó belső egyházi jogi személy 559 Egyházi szervezet technikai kód 562 Közalapítvány önálló intézménye 563 Egyéb alapítvány önálló intézménye 569 Egyéb alapítvány 572 Nonprofit korlátolt felelősségű társaság 599 Egyéb, jogi személyiségű nonprofit szervezet Jelen felhívás keretében a támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában is van lehetőség. Egy támogatást igénylő a felhívás keretében csak egy támogatási kérelem vonatkozásában részesülhet támogatásban (önállóan vagy konzorciumi tagként), ugyanakkor több pályázatban is lehet partner, de ugyanarra a tevékenységre egy támogatási kérelmet nyújthat be.

10 - minimum 1 millió forint
Közösségi programok és rendezvények megvalósítása a társadalmi befogadás erősítése és a közösségfejlesztés érdekében (TOP H-007-2) Elvárás: a projektet konzorciumban, vagy együttműködésben, legalább két jogosult pályázó közösen nyújtotta be. Támogatás összege: - minimum 1 millió forint - maximum 70 millió forint, támogatási intenzitás: 100%. Rendelkezésre álló forrás: - 133,33 millió forint Támogatott támogatási kérelmek várható száma: 5-8 db Benyújtási határidő:

11 Önállóan támogatható tevékenységek
Közösségi programok és rendezvények megvalósítása a társadalmi befogadás erősítése és a közösségfejlesztés érdekében (TOP H-007-2) Önállóan támogatható tevékenységek 1. Közösségi programok és rendezvények megvalósítása: a) Városi rendezvények megrendezésének támogatása b) Városrészek rendezvényeinek támogatása c) Civil szervezetek rendezvényeinek, képzéseinek támogatása

12 Kötelezően megvalósítandó, önállóan nem támogatható tevékenységek:
Közösségi programok és rendezvények megvalósítása a társadalmi befogadás erősítése és a közösségfejlesztés érdekében (TOP H-007-2) Kötelezően megvalósítandó, önállóan nem támogatható tevékenységek: a) Tájékoztatás és nyilvánosság biztosításának költségei Választható, önállóan nem támogatható tevékenységek: a) Projekt előkészítés b) Közbeszerzés (amennyiben a pályázó szervezet a KBT hatálya alatt áll) c) Projektmenedzsment (amennyiben releváns)

13 Műszaki és szakmai elvárások (3.4.1.1) Javasolt tanulmányozni!
Közösségi programok és rendezvények megvalósítása a társadalmi befogadás erősítése és a közösségfejlesztés érdekében (TOP H-007-2) Műszaki és szakmai elvárások ( ) Javasolt tanulmányozni! Például : - min. 1 önállóan támogatható tevékenység a rendezvény témájáról, helyszínéről és időpontjáról szóló meghívót és a meghirdetés dokumentációját a rendezvény megvalósítási időpontját megelőző harmincadik napig az illetékes HACS-hoz megküldeni monitoring adatgyűjtés ( Egyéni szintű adatgyűjtés ESZA forrásból megvalósuló felhívások esetén), stb.

14 Közösségi programok és rendezvények megvalósítása a társadalmi befogadás erősítése és a közösségfejlesztés érdekében (TOP H-007-2) Támogatás kizárólag a Kiskunfélegyháza Városáért Helyi Közösség HACS IH által elfogadott HKFS-ben rögzített földrajzi területet (akcióterület) magába foglaló településen székhellyel, vagy telephellyel rendelkező szervezet által, az akcióterületen élő célcsoportok számára megvalósított fejlesztésekhez vehető igénybe!

15 Maximális mértéke az összes elszámolható költségre vetítve (%)
Közösségi programok és rendezvények megvalósítása a társadalmi befogadás erősítése és a közösségfejlesztés érdekében (TOP H-007-2) Belső arányok: Költségtípus Maximális mértéke az összes elszámolható költségre vetítve (%) Projekt előkészítés, tervezés (kivéve közbeszerzési eljárások lefolytatásának költsége) 7% Közbeszerzési eljárások lefolytatása 1% Projektmenedzsment 2,5% Tájékoztatás, nyilvánosság biztosítás 0,5% Általános (rezsi) költségek Tartalék 5%

16 Értékelési szempontok
Értékelési előfeltételek: 1.) A fejlesztés hozzájárul a HKFS céljainak megvalósulásához 2.) A fejlesztés hozzájárul a helyi felhívás 1.1 pontjában meghatározott célokhoz 3.) A projektet konzorciumban, vagy együttműködésben, legalább két jogosult pályázó közösen nyújtotta be. Értékelési szempontok: 1.) A fejlesztés hozzájárul a HKFS céljainak megvalósulásához 2.) A fejlesztés hozzájárul a helyi felhívás 1.1 pontjában meghatározott célokhoz 3.) A beavatkozás integrált 4.) A beavatkozás innovatív 5.) A fejlesztés a helyi közösség aktív részvételével valósul meg

17 Értékelési szempontok
6.) A fejlesztésnek vannak célcsoportspecifikus közösségfejlesztési, térségfejlesztési hatásai 7.) A fejlesztés költséghatékony módon valósul meg 8.) Környezeti fenntarthatóság 9.) A létrehozott eredmények működtetésének fenntarthatósága biztosított 10.) Pályázó tapasztalata 11.) Aktív működés éveinek száma 12.) Pályázó szervezet korábbi tevékenysége által érintett helyi lakosok száma 13.) A tervezett pályázat kulcsprojekthez való kapcsolódása részletesen bemutatásra került a pályázati adatlapon Támogathatóság: 32-ből 19 pont! Nem támogathatók azok a helyi támogatási kérelmek, amelyek esetében az 7.,10.,11.,12. szempontok bármelyikére adott pontszám nulla.

18 Csatolandó mellékletek pályázathoz:
Közösségi programok és rendezvények megvalósítása a társadalmi befogadás erősítése és a közösségfejlesztés érdekében (TOP H-007-2) Csatolandó mellékletek pályázathoz: 1. Támogatási kérelem adatlap 2. Konzorciumi megállapodás támogatási kérelem benyújtásához (amennyiben releváns) 3. Szakmai megalapozó tanulmány és mellékletei (Segédlet!) 4. Együttműködési megállapodás támogatási kérelem benyújtásához (amennyiben releváns) Csatolandó, amennyiben rendelkezésre áll: 5. Árajánlatok: A nem közbeszerzés köteles költségtételek alátámasztására 1 darab árajánlat, vagy műszaki terv/műszaki leírás. A nyílt kereskedelmi forgalomban beszerezhető eszközök esetén az írásos ajánlatok kiválthatóak hivatalos árajánlatok bemutatásával (pl.: forgalmazó cégek honlapja). Közbeszerzéshez kapcsolódó költség esetén egy indikatív árajánlat, vagy építési tevékenység esetében tervezői költségbecslés. Személyi jellegű ráfordítások megalapozására a támogatási kérelemmel együtt benyújtandók a támogatási kérelem benyújtását megelőző évre vonatkozó bérkartonok vagy egy nyilatkozat az érintett időszak személyi jellegű ráfordításainak értékéről

19 Civil szervezetek infrastrukturális és eszközfejlesztése
Pályázók köre: 529 Egyéb egyesület 552 Elsődlegesen közfeladatot ellátó belső egyházi jogi személy 559 Egyházi szervezet technikai kód 562 Közalapítvány önálló intézménye 563 Egyéb alapítvány önálló intézménye 569 Egyéb alapítvány 572 Nonprofit korlátolt felelősségű társaság 599 Egyéb, jogi személyiségű nonprofit szervezet Jelen felhívás keretében a támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában is van lehetőség.

20 Civil szervezetek infrastrukturális és eszközfejlesztése
Elvárás: a projektet konzorciumban, vagy együttműködésben, legalább két jogosult pályázó közösen nyújtotta be. Támogatás összege: - minimum 1 millió forint - maximum 20 millió forint, támogatási intenzitás: 100%. Rendelkezésre álló forrás: - 56,66 millió forint Támogatott támogatási kérelmek várható száma: 6-11 db Benyújtási határidő:

21 Civil szervezetek infrastrukturális és eszközfejlesztése
Önállóan támogatható tevékenységek Infrastrukturális és eszközfejlesztés: a) A civil, nonprofit szervezet működéséhez szükséges, általuk használt ingatlan felújítása, bővítése, energetikai szempontú korszerűsítése b) A civil, nonprofit szervezet működéséhez szükséges tárgyi eszközök beszerzése c) A civil, nonprofit szervezet működéséhez szükséges immateriális javak beszerzése

22 Civil szervezetek infrastrukturális és eszközfejlesztése
Kötelezően megvalósítandó, önállóan nem támogatható tevékenységek: Tájékoztatás és nyilvánosság biztosításának költségei b) Projektarányos akadálymentesítés (amennyiben releváns) c) Szórt azbesztmentesítés (amennyiben releváns) d) Energiahatékonysági intézkedések (amennyiben releváns) Választható, önállóan nem támogatható tevékenységek:

23 Civil szervezetek infrastrukturális és eszközfejlesztése
Választható, önállóan nem támogatható tevékenységek: Projekt előkészítés a) Műszaki előkészítés, tervezés, energetikai számítás, tanúsítás (felújítást, energetikai korszerűsítést tartalmazó projektek esetén) b) Közbeszerzés (amennyiben a pályázó szervezet a KBT hatálya alatt áll) d) Műszaki ellenőrzés (felújítást, energetikai korszerűsítést tartalmazó projektek esetén) e) Projektmenedzsment

24 Civil szervezetek infrastrukturális és eszközfejlesztése
Műszaki és szakmai elvárások Javasolt tanulmányozni! Például : - min. 1 önállóan támogatható tevékenység - energiahatékonyság: részleges szigetelés nem támogatott

25 Civil szervezetek infrastrukturális és eszközfejlesztése
Támogatás kizárólag a Kiskunfélegyháza Városáért Helyi Közösség HACS IH által elfogadott HKFS-ében rögzített földrajzi területén (akcióterület) megvalósuló fejlesztésekhez vehető igénybe!

26 Értékelési szempontok
Értékelési előfeltételek: 1.) A fejlesztés hozzájárul a HKFS céljainak megvalósulásához 2.) A fejlesztés hozzájárul a helyi felhívás 1.1 pontjában meghatározott célokhoz 3.) A projektet konzorciumban, vagy együttműködésben, legalább két jogosult pályázó közösen nyújtotta be. Értékelési szempontok: 1.) A fejlesztés hozzájárul a HKFS céljainak megvalósulásához 2.) A fejlesztés hozzájárul a helyi felhívás 1.1 pontjában meghatározott célokhoz 3.) A beavatkozás integrált 4.) A beavatkozás innovatív 5.) A fejlesztés a helyi közösség aktív részvételével valósul meg

27 Értékelési szempontok
6.) A fejlesztésnek vannak célcsoportspecifikus közösségfejlesztési, térségfejlesztési hatásai 7.) A fejlesztés költséghatékony módon valósul meg 8.) Környezeti fenntarthatóság 9.) A létrehozott eredmények működtetésének fenntarthatósága biztosított . 10.) Pályázó tapasztalata 11.) Aktív működés éveinek száma 12.) Pályázó szervezet korábbi tevékenysége által érintett helyi lakosok száma Támogathatóság feltétele: 30-ból 18 pont elérése! Nem támogathatók azok a helyi támogatási kérelmek sem, amelyek esetében az 7.,10.,11.,12. szempontok bármelyikére adott pontszám nulla!!!

28 Civil szervezetek infrastrukturális és eszközfejlesztése
Belső arányok: Költségtípus Elszámolható mérték az összes elszámolható költség arányában Az elszámolhatóság feltétele Műszaki ellenőrzés 1% Az építési napló kivonatának benyújtása, amelyből látszik a műszaki ellenőr összes bejegyzése. Közbeszerzés Legalább egy, a nemzeti közbeszerzési értékhatárt elérő, a projekt célját szolgáló közbeszerzés sikeres lebonyolítását igazoló dokumentum (tájékoztató az eljárás eredményéről) benyújtása. Projektmenedzsment 2,5% A záró kifizetési igénylés benyújtása. Projekt-előkészítés 4,2% Tájékoztatás, nyilvánosság biztosítás 0,5% Az előírt tájékoztatási és nyilvánossági követelmények teljesítésének igazolása az aktuális szabályozás szerint. Általános (rezsi) költségek

29 Civil szervezetek infrastrukturális és eszközfejlesztése
Csatolandó mellékletek pályázathoz: 1.Támogatási kérelem adatlap 2. Konzorciumi megállapodás támogatási kérelem benyújtásához (amennyiben releváns) 3. Szakmai megalapozó tanulmány és mellékletei 4. Együttműködési megállapodás támogatási kérelem benyújtásához (amennyiben releváns) 5.Tervezői költségbecslés (építés esetén) 6. Műszaki tervdokumentáció (alaprajz, helyszínrajz, műszaki leírás) építést tartalmazó projekt esetén Csatolandó, amennyiben rendelkezésre áll: 7. Árajánlatok: A nem közbeszerzés köteles költségtételek alátámasztására 1 darab árajánlat, vagy műszaki terv/műszaki leírás. A nyílt kereskedelmi forgalomban beszerezhető eszközök esetén az írásos ajánlatok kiválthatóak hivatalos árajánlatok bemutatásával (pl.: forgalmazó cégek honlapja). Közbeszerzéshez kapcsolódó költség esetén egy indikatív árajánlat, vagy építési tevékenység esetében tervezői költségbecslés. Személyi jellegű ráfordítások megalapozására a támogatási kérelemmel együtt benyújtandók a támogatási kérelem benyújtását megelőző évre vonatkozó bérkartonok vagy egy nyilatkozat az érintett időszak személyi jellegű ráfordításainak értékéről.

30 INFORMÁCIÓ: Kiskunfélegyháza Városáért Helyi Közösség helyi akciócsoport ügyfélszolgálata: 06/ Hétfőtől csütörtökig 8-16 óráig, pénteken 8-14 óráig hívható. Személyesen: Kiskunfélegyháza, Kossuth L. u.1. II. em. 78. címen, hétfőtől csütörtökig 8-14 óráig.

31


Letölteni ppt "PályÁzati felhívások Tájékoztató fórum december 11."

Hasonló előadás


Google Hirdetések