Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MySQL DDL parancsok – Adatbázis műveletek, mezőtípusok

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MySQL DDL parancsok – Adatbázis műveletek, mezőtípusok"— Előadás másolata:

1 MySQL DDL parancsok – Adatbázis műveletek, mezőtípusok
webfejlesztes.gtportal.eu Készítette: Teveli Róbert teveli.net MySQL DDL parancsok – Adatbázis műveletek, mezőtípusok sql.misi.eu

2 Általános szabályok A PHPMySQL felületén az SQL menüpontba adjuk ki a parancsokat tetszőlegesen sorokba tördelhető Kis- és nagybetűt nem különbözteti meg a rendszer ; -vel választjuk el az utasításokat, így több utasítást is begépelhetünk egyszerre

3 Adatbázis létrehozása
CREATE DATABASE adatbázisnév; A parancs bővíthető: karakter kódolással magyar abc szerinti rendezési sorrenddel A jobb alsó sarokban az „Indítás” gombra kattintva hajtódik végre a parancs.

4 Adatbázis műveletek Alapértelmezett adatbázis: USE adatbázisnév;
Az adatbázis törlése: DROP DATABASE adatbázisnév; !!!Vigyázat az adatbázist az esetlegesen benne lévő összes adattal együtt törli!!! A MySQL azonosítók tartalmazhatnak ékezetes, és egyéb karaktereket sőt szóközt is Szóközt tartalmazó azonosítókat` (AltGr+7) karakterek közé kell tenni. Ajánlott azonban, hogy csak az angol abc kisbetűi és az _ (aláhúzás) jel alkossa őket. Fontos: az adatbázis és majd az azon belüli tábla és mezőnevek utaljanak tartalmukra! A MySQL utasítások nagyrésze –a parancsok ismerete nélkül- pusztán grafikus felületen is elérhető.

5 Fontosabb mezőtípusok
Típus neve Leírás INT Egész szám (4 byte) FLOAT(jegyek, tizedesjegyek) lebegőpontos szám VARCHAR (karakter_hossz) Változó hosszúságú karakterlánc, DATE Dátum, formátuma: YYYY-MM-DD TIME Idő, formátuma: HH:MM:SS BOOLEAN Tinyint-ként tárolja (0 v. 1) MySQL adattípusokról bővebben: Házi feladat: Határozd meg a következő táblák mezőinek adattípusát! - Tulaj(nev, szuletesi_ido, telefonszam, szemelyi_igazolvanyszam, neme) - Auto(rendszam, kiadas_eve, gyartmany, ajtok_szama, vonohorog)


Letölteni ppt "MySQL DDL parancsok – Adatbázis műveletek, mezőtípusok"

Hasonló előadás


Google Hirdetések