Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készitete: Ásványi Péter századi bujdosó rablok voltak Magyarországon lovas bujdosóknak emlegették ő ket.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készitete: Ásványi Péter századi bujdosó rablok voltak Magyarországon lovas bujdosóknak emlegették ő ket."— Előadás másolata:

1 Készitete: Ásványi Péter

2 18-19 századi bujdosó rablok voltak Magyarországon lovas bujdosóknak emlegették ő ket.

3 A betyárok kasztokra oszlottak. kapcabetyárok, a betyárok között is számkivetettek voltak, mert képesek voltak alvás közben társaiktól ellopni a kapcát is.

4 A sajtókban 1830 szerepük negatív volt. Ekkortól kezdve sokan népi h ő söké váltak. Ugyanez a folyamat a világ más tájain is lejátszódott. ezt írták le Eric Hobsbawm angol történész tanulmányai az 1950-es és 1960-as években. Els ő k között „megdics ő ült” magyar betyárok Zöld Marci, Sobri Jóska és Rózsa Sándor voltak.

5 A betyárokról már a 18. század óta sorra születtek a betyárballadák, betyárdalok és szájról szájra terjedő történetek, mondák és a betyárromantika áthatotta a ponyvairodalmat is. A betyárromantika és a valóság közötti éles különbségre Berzsenyi Dániel is felfigyelt.

6 kések, fokos, balta, és marok lőfegyverek (disznóláb).

7 https://www.youtube.com/watch?v=nqmtIWFzyNo&t=46s

8 Készitete:Ásványi Péter


Letölteni ppt "Készitete: Ásványi Péter századi bujdosó rablok voltak Magyarországon lovas bujdosóknak emlegették ő ket."

Hasonló előadás


Google Hirdetések