Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Nyírt gerincpanel (horpadás).

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Nyírt gerincpanel (horpadás)."— Előadás másolata:

1 Nyírt gerincpanel (horpadás)

2 Nyomóerő és hajlítónyomaték
Lehorgonyzó csavarok Talplemez Acél és beton egymáson való felfekvése és nyomott beton

3

4 Idealizálás Rugalmas analízis
A legutolsó, de igen fontos lépés a kapcsolat viselkedésének beillesztése a keret analízisének és tervezésének folyamatába. Ezt a lépést az M–FÍ görbe idealizálásának nevezzük. Ez az idealizálás szoros összefüggésben van az elvégezni kívánt keretanalízis típusával. Rugalmas keretanalízis esetén az M–FÍ görbét linearizálni kell. Két lehetőség van: Rugalmas keretanalízis a kapcsolatok rugalmas ellenőrzésével A keret analízisében a kapcsolat kezdeti merevségét vesszük figyelembe, és az analízis után ellenőrizzük, hogy a kapcsolatra működő nyomaték kisebb, mint a kapcsolat rugalmas nyomatéki ellenállása, amely definíció szerint 2/3 MRd. Rugalmas keretanalízis a legjobban igénybe vett kapcsolat képlékeny ellenőrzésével A keret analízisében a kapcsolat kezdeti merevségének 2/3-ával egyenlő kapcsolati merevséget veszünk figyelembe (hiszen az M–FÍ görbe nemlineáris), és az analízis után ellenőrizzük, hogy a kapcsolatra működő nyomaték kisebb, mint a kapcsolat MRd képlékeny nyomatéki ellenállása.

5 Idealizálás Merev–képlékeny analízis
Elsőrendű merev–képlékeny analízis esetén csak a kapcsolatok képlékeny nyomatéki ellenállása érdekes, és az M–FÍ görbét merev–képlékeny módon idealizáljuk. A kapcsolattól természetesen kellő elfordulási képességet is elvárunk.

6 Idealizálás Elasztoplasztikus analízis
f M j j,Rd Rugalmas–képlékeny és elasztoplasztikus analízis esetén a kapcsolat merevségi és szilárdsági jellemzői egyaránt lényegesek, és különböző nemlineáris idealizálási lehetőségek közül választhatunk (bilineáris, trilineáris vagy általános nemlineáris). Megjegyzendő, hogy az M–FÍ görbe valamennyi idealizálási lehetőségében eltekintünk a kapcsolat felkeményedési ellenállásától.


Letölteni ppt "Nyírt gerincpanel (horpadás)."

Hasonló előadás


Google Hirdetések