Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Zsolnay Vilmos születésének 190. , szobra felállításának 110

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Zsolnay Vilmos születésének 190. , szobra felállításának 110"— Előadás másolata:

1 Zsolnay Vilmos születésének 190. , szobra felállításának 110
Zsolnay Vilmos születésének 190., szobra felállításának és a kiegyezés 150. évfordulójának alkalmából Készült a: PÉCSI BELVÁROSI ÁLT. ISKOLA, 7.C, BELVÁROS TERRAKOTTÁI csapata által

2 Zsolnay Vilmos és Családja
A legnagyobb magyar „fazekas”

3 Vigyázzunk az értékekre és keressük mi is azokat a kapcsolatokat, amik segítik a mi előre menetelünket az életben! Zsolnay Vilmos a legnagyobb magyar fazekas, aki fáradhatatlanul mindig valami újat és formabontót teremtett. Kiváló szakembereket, építészeket, művészeket gyűjtött maga köré és elérte, hogy közös munkával olyan értékeket teremtsenek melyek most is világhírűek.

4 Zsolnay Vilmos emlékszobor

5 Zsolnay Vilmos számára nagyon fontos volt a család, annak összetartó ereje. Minden családtag részt vett a gyár munkálataiban és az általuk teremtett értékek megőrzésében! Mai családok vegyünk róluk példát! A szobrot 110 évvel ezelőtt állították fel, mai helyén. Nekünk pécsieknek azért fontos a szobor állapotának megőrzése, mert a Zsolnay család sokat tett Pécs városáért.

6 Pécs híres középületei
Pécs Központi Takarék Épülete (Megyeháza) Zsolnay Kulturális Negyed

7 Városháza Pécsi Nemzeti Színház

8 Kodály Központ MTA székház
Pécsnek fontos a turisztika, mivel nagyon sok látnivaló található itt. A Zsolnay Kulturális Negyedben múzeumok, koncerttermek, előadók, bábszínház, planetárium, játszótér, sportpályák találhatóak. Az itt dolgozók folyamatosan arra törekednek, hogy színvonalas kulturális programmal lássák el a város lakóit és a város „vendégeit”. A Kodály Központban sok hazai, és külföldi híresség ( híres zenekarok, zenészek, táncművészek, színművészek) fordult meg emlékezetes előadásokat tartva, ezen kívül tudományos előadások, fórumok színtere is. Kiváló akusztikával, impozáns megjelenéssel. Ha még nem jártál ezeken a helyeken feltétlen pótold!

9 KIEGYEZÉS – egy SIKERTÖRTÉNET kezdete

10 Osztrák-Magyar Monarchia területei
A KIEGYEZÉS HATÁSÁRA HAZÁNKBAN A GAZDASÁGI ÉLET FEJLŐDÉSNEK INDULHATOTT,ÉS EZÁLTAL NEM CSAK A FŐVÁROSBAN,HANEM PÉCSETT IS LEHETŐSÉGET KAPTAK KIVÁLÓ ÜZLETEMBEREK,HOGY A VÁLLALKOZÁSUK ELINDUJON ÉS OLYAN TERMÉKEKET ÁLLÍTSANAK ELŐ, MELYEKKEL NEM CSAK PÉCSETT, HANEM AZ ORSZÁGBAN ÉS AZ EGÉSZ VILÁGON HÍRESSÉ VÁLHATTAK! Osztrák-Magyar Monarchia területei Az ő örökségük megőrzése a mai pécsieknek kötelességük és ebben a feladatban nekünk fiataloknak is nagy szerepünk van!!!

11 Osztrák-Magyar Monarchia Címere
Június Október 31. Osztrák-Magyar Monarchia Címere

12 Köszönjük a figyelmet! Készítették: Buzás Dominik 7.c Felkészítőnk: Pollák Judit  Rekettye Balázs 7.c Zádori Iván 7.c


Letölteni ppt "Zsolnay Vilmos születésének 190. , szobra felállításának 110"

Hasonló előadás


Google Hirdetések