Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MH Egészségvédelmi Intézet

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MH Egészségvédelmi Intézet"— Előadás másolata:

1 MH Egészségvédelmi Intézet
Egy védelem-egészségügyi könyvtár helye és szerepe a Magyar Honvédségben Nyíri Éva MH Egészségvédelmi Intézet Tudományos Könyvtára

2 Az MH Egészségvédelmi Intézet tudományos könyvtára a Dr
Az MH Egészségvédelmi Intézet tudományos könyvtára a Dr. Radó György Központi Honvédkórház területén található - innen a közkeletű a „Honvédkórház könyvtára” elnevezés is.

3 A 90-es évek elején indult el a számítógépesítés, és számos egyéb, olyan folyamat, amely mára – reményeim szerint – a könyvtár haladásának főbb irányait mutatja.

4 Készítünk egy válogatott, tematikus cikkbibliográfiát, mely a hazánkban és a környező országokban megjelenő, témájában ide illeszkedő nyomtatott és elektronikus média cikkeit öleli fel.

5 A honvédegészségügy, az egészségügy egy sajátos szegmensét képezi.
A katonai preventív medicina A gyógyító orvoslás sajátos, a hazai orvoslás számára ismeretlen kórképek kezelési eljárásait tartja fenn és alkalmazza a gyakorlatban. A rehabilitáció a rekonstruktív plasztikai sebészetet éppúgy jelenti, mint a veteránok gondozását.

6 A védelem-egészségügy feladata
a speciális feladatokat végrehajtó állomány egészségét megőrizze, helyreállítsa, a populáció egészségét a szükséghelyzeti körülmények között is biztosítani tudja

7 A védelem-egészségügy területein részei vagyunk a ZNME Egyetemi Könyvtára által épített Hadtudományi Szakirodalmi Integrált Információs Rendszernek (HSZIIR)

8 így kapcsolódni tudunk a MOKKA adatbázisához
Folyamatban van könyvtárunk könyvállományának feldolgozása is az OLIB integrált könyvtári rendszerbe, így kapcsolódni tudunk a MOKKA adatbázisához

9 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "MH Egészségvédelmi Intézet"

Hasonló előadás


Google Hirdetések