Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Vállalatgazdaságtan (BAI0030L) Házi dolgozat kiírás 2017/2018. tanév I

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Vállalatgazdaságtan (BAI0030L) Házi dolgozat kiírás 2017/2018. tanév I"— Előadás másolata:

1 Vállalatgazdaságtan (BAI0030L) Házi dolgozat kiírás 2017/2018. tanév I
Vállalatgazdaságtan (BAI0030L) Házi dolgozat kiírás 2017/2018. tanév I. félév Levelező tagozat

2 Téma: A megjelölt témakörökből szabadon választva, lehetőleg egy működő vállalkozás – az alábbiakban felsorolt szempontok szerinti – bemutatása, szaksajtóból, internetes adatforrásokból szerzett információk felhasználásával.

3 Formai követelmények:
terjedelem minimum 5, maximum 10 oldal; az ábrák a teljes terjedelem maximum 25 %-át foglalhatják el; betűtípus Times New Roman, 12−es betűméret; sorköz: 1,5; minden oldalról 2 cm margó; sorkizárás; a fejezetek számozása arab számokkal történik (1.,2., stb) a fejezet címeket vastagítani kell.

4 A dolgozat borítója tartalmazza:
az intézmény megjelölését, az Intézet pontos megnevezését: (Nyíregyházi Egyetem, Gazdálkodástudományi Intézet) a téma pontos címét, „Vállalatgazdaságtan házi dolgozat”, készítőjének nevét, szakját Nyíregyháza, 2017.

5 Tartalmi követelmények:
Bevezetés Röviden összefoglalni mit fog tartalmazni a dolgozat. 5-6 mondat. A bevezetés és az összefoglalás nem fejezet, ezért számozni sem kell! Ez után következnek a dolgozat fejezetei (maximum 2−3) Összegzés 5-6 mondatban a saját véleményt összefoglalni a tapasztaltakról.

6 Tartalmi követelmények:
Felhasznált irodalom A dolgozatban felhasznált valamennyi forrás (tankönyv, sajtó, internet) pontos megjelölése, az alábbi minta szerint: - Glatz Ferenc (2010): Történetiség, térismeret és emberszemlélet. Gazdálkodás, 54. évfolyam, 2: p. - KSH, Kistérségi területi adatok (2008): d=portal&_schema=PORTAL (letöltve: ) - Lengyel Imre – Rechnitzer János (2004): Regionális gazdaságtan. Dialóg Campus Kiadó, Budapest-Pécs. 391p.

7 Beadási határidő: A házi dolgozatot NYOMTATOTT FORMÁBAN valamilyen módon összefűzve legkésőbb az utolsó konzultáción: november 25−ig lehet leadni órán, vagy a „A” épület III. emelet 309−es, illetve 311-es szobában.

8 TÉMAKÖRÖK

9 Válasszon/keressen ki a szaksajtóból jól működő, ismert hazai vagy nemzetközi vállalatokat és elemezze, hogy a rendelkezésre álló információk alapján hogyan érvényesülnek az üzleti vállalkozás tananyagban tárgyalt kritériumai! Egy konkrét vállalat esetében azonosítsa és elemezze az érintetteket! Válasszon/keressen ki a szaksajtóból jól működő, ismert hazai vagy nemzetközi vállalatokat és hasonlítsa össze alapvető céljukat és küldetésüket, elemezze a kettős értékteremtés vállalatnál tapasztalt folyamatát!

10 Mutasson be olyan állampolgári csoportosulásokat, amelyek ma Magyarországon befolyással vannak a vállalati működésre! Keressen a sajtóból olyan példákat, amikor a különböző érintettek közötti kapcsolatot eredményesen vagy eredménytelenül kezelte egy vállalat!

11 Gyűjtsön adatokat az egyes szervezeti formákban működő vállalatok arányaira a magyar gazdaságban és elemezze azokat! Felfedezhetőek−e szektorális különbségek? Mutasson be egy ön által jól ismert vagy választott vállalkozást és a rendelkezésre álló információk alapján végezze el a vállalat SWOT−analízisét!

12 Válasszon ki egy konkrét csődeljárást és nézzen utána a következményeknek!
Keressen példákat olyan vállalkozásokra, amelyek értékét elsősorban szellemei tőkéjük határozza meg, és mutassa be ezen vállalatokat! Milyen lehetőségei vannak egy vállalkozásnak idegen tőkéhez jutásra? Vázolja fel a hitelhez jutás jelenlegi feltételeit Magyarországon!

13 Statisztikai adatsor (KSH) alapján vizsgálja meg egy ágazat foglalkoztatási és bér jellemzőit! (legalább 5 évet vegyen alapul!) Mutassa be a minimálbérek és a garantált bérminimum nagyságának alakulását Magyarországon az elmúlt 10 évben, és hasonlítsa össze az Európai Unió tagállamainak adataival!

14 Statisztikai adatsorok (KSH) alapján mutassa be hazánkban legalább öt év adatainak figyelembevételével a munkaerő állomány és a munkanélküliség alakulását valamint a regionális különbségeket! Vállalati stratégia és a humán erőforrás stratégia kapcsolata egy adott szervezetben: az emberi tőkébe való beruházás sajátosságai

15 Mutassa be a vállalkozásoknál alkalmazott ösztönzési rendszerek alaptípusait!
Az információs társadalom gazdasága: iparágak, szektorok fejlődése és az internet szerepe. Szervezetek és az e−business: elektronikus kereskedelmi megoldások, elektronikus piacterek.

16 A fogyasztás társadalmi szerepe: divatmarketing és státuszfogyasztás.
Mutassa be egy konkrét vállalkozás tevékenységében az innováció szerepét és megvalósulását! Csődmenedzsment, csődjog aktuális kérdései Magyarországon.


Letölteni ppt "Vállalatgazdaságtan (BAI0030L) Házi dolgozat kiírás 2017/2018. tanév I"

Hasonló előadás


Google Hirdetések