Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A maximum kiválasztás algoritmusa

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A maximum kiválasztás algoritmusa"— Előadás másolata:

1 A maximum kiválasztás algoritmusa
Algoritmuson vagy inkább eljáráson olyan megengedett lépésekből álló módszert, utasítássorozatot, részletes útmutatást, receptet értünk, amely valamely felmerült probléma megoldására alkalmas

2 Mi is az a kiválasztásos elrendezés?
A kiválasztásos rendezés egy egyszerű, négyzetes időben futó rendezési algoritmus. Az alapötlet az, hogy kiválasztjuk a rendezendő tömb legkisebb elemét, és kicseréljük a tömb legelső elemével. Ezzel a tömb első eleme megkapta a végső értékét, és a feladat egyszerűsödött a tömb maradékának rendezésére. Az algoritmust addig ismételjük a maradék tömbön, amíg csak egy elem marad.

3 Maximum kiválasztásnál általában egy adathalmaz (tömb vagy más adatszerkezet) elemei közül a (egyik) legnagyobb megkereséséről van szó. Amennyiben az adathalmaz rendezett a kiválasztás alapjául is szolgáló szempont szerint, úgy a maximum a halmaz első (csökkenő rendezés esetében) vagy utolsó elemének (növekvő rendezés esetében) kiolvasásával megállapítható. Ha az adatok nincsenek rendezve - vagy nem a maximukiválasztás alapjául szolgáló szempont szerint vannak rendezve -, akkor a maximumot csakis az adathalmaz teljes bejárásával tudjuk meghatározni.


Letölteni ppt "A maximum kiválasztás algoritmusa"

Hasonló előadás


Google Hirdetések