Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Solymosiné dr. Kiss Ilona

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Solymosiné dr. Kiss Ilona"— Előadás másolata:

1 Solymosiné dr. Kiss Ilona
Women in Lionism Solymosiné dr. Kiss Ilona PDG D-119 Hungary Kedves Lionok, kedves Hölgyeim és Uraim! Szeretettel köszöntöm Önöket szekciónkon. Dear Lions, dear Ladies and Gentlemen, welcome everybody to our session! Mindenek előtt gratulálok azoknak a bátor férfiaknak, akik minket választottak és bemerészkedtek a hölgyek lions barlangjába, a hölgyek találkozójára. Különösen boldog vagyok, hogy a hölgyek a lionizmusban betöltött növekvő szerepéről beszélhetek. Amint tudjuk, az új tagok között a hölgyek a leggyorsabban növekvő szegmens. Amikor kormányzó voltam, azt tapasztaltam, hogy sokkal több hölgy kormányzó szolgált abban az évben, mint előtte és utána. Amikor Forum Presiden Mr. Malaomv megkért minket, hogy javasoljunk témát az Európa Fórumra, nagyon boldog voltam, hogy elfogadták az ötletemet, Hölgyek a Lions mozgalomban címmel. Így kapcsolatba léptem a volt kormányzókkal, akik megosztották tapasztalataikat. First of all, I congratulate the brave men who chose or dared to take part in our women’s lions cave, our women’s meeting. I am specially happy to be able to speak about the growing role of women of Lionism. As we know, women are now the fastest segment of new members. When I was the district governor I experienced that so many woman (female) governors served that year, more than before and after. When we were asked by Forum President, Mr.  Malamov to suggest some topics for the EF Sofia, I was glad that my idea was accepted with the title „Women in Lionism”. So I got in touch with some of the PDGs and they shared their experiences.

2 I. Hölgyek a nemzetközi Lions mozgalomban. II
I. Hölgyek a nemzetközi Lions mozgalomban II. Kérdések az európai hölgy kormányzókhoz III. Lányok, asszonyok a magyar Lions szolgálatában A prezentációmban szeretném megosztani Önökkel ezeket a tapasztalatokat. Szintúgy egy rövid nemzetközi történelmi összefoglalót a hölgyek szempontjából, végül pedig néhány kivételes példát arról, milyen nagyszerű programokat szerveznek a magyar lányok-asszonyok. Nos, nézzünk vissza, hogyan történt ez a múltban és hogyan történik most. Hát, kezdjük. Helyezzék magukat kényelembe a székeken és érezzék magukat otthon. In my presentation I’d like to share this with you and also to make a short summary of the international history of lionism refferring to ladies. Finally, I am going to close my presentation with some splendid examples how the Hungarian Ladies serve. Let’s look back into the past and let’s see how it is happening now. Let’s start. Put yourselves in a pleasure position on your chairs and feel yourselves at home.

3 Ki ő? Úgy tűnik, hogy egy női oroszlán angyal szárnyakkal, melyeket a lionoktól kapott.
Ezért is könnyű nekünk ott lenni bárhol a földgömbön. Úgy gondolom, egyet értünk abban, hogy nagy kihívás aktív hölgynek lenni a XXI. században. Milyen elvárásokkal találkozunk az életünk folyamán? Milyen feladatokat kell megoldanunk? Who is she? She seems to be a female lion with angel wings which is given by Lionism. Therefore it is easy for us to be everywhere in the globe. I think we can all agree that this is a big challenge for women to be an active lady in the XXI. century. So what expectation do we have to meet in our life? What tasks do we have to solve?

4 Néha Marily Monroe-nak kellene lennünk, néha pedig Teréz Anyának.
Az a mi szerencsénk, hogy genetikailag determinálva vagyunk mindkettőre, és nem csak a gondolatainkban de a gyakorlatban is. Bárhogyan is van, azt gondolom, hogy a két szerep között mozgunk a hétköznapjainkban. Sometimes we should be like Marilyn Monroe and sometimes we should be like Mother Theresa. Our fortune is that we are determined by genetics that we can be both of them, not only in our mind but in practise as well. However I think we are between the two roles on weekdays.

5 Is it a familiar picture to you?
Ismerős ez a kép? Igen, képesek vagyunk egyszerre több dologgal foglalkozni egy időben. Munka, család, férfi, gyerek és mindez nem elég nekünk. Ráadásul még a szabadidőnkből is kiszakítunk egy szeletet , hogy szolgáljunk a lionizmusban. És hosszú órákat lopunk el éjszaka az alvásból is. Mert a mi életünk így tökéletes, ily módon kerek. Is it a familiar picture to you? Yes, we are able to deal with more things at the same time. Work, family, man, children and it is not enough for us, in addition we also cut a slice out of our free time to serve in Lionism. And we steal long hours from our sleeping time at nights as well. Because our life is so perfect, so round this way.

6 "knights of the blind in the crusade against darkness”
I. Történeti áttekintés 1925: Helen Keller "knights of the blind in the crusade against darkness” A kezdetekkor a Lionizmusban nagyon sok hölgy támogatta a programokat nem „hivatalos” módon. Helen Keller volt az első hölgy, aki sok országot látogatva, híres íróként is harcolt a vakság ellen. Nem csak vak volt, hanem süket és néma is. Beszélni Anne Sullivan tanította meg. Ő volt az első vak diák, aki diplomát szerzett egyetemen. Még ma is azt az utat követjük, amit kijelölt a lionok számára: „legyenek a lionok a vakok lovagjai a sötétség elleni keresztes hadjáratban” Nos, nézzünk egy rövid videót róla. At the beginning of Lionism we had many women who supported the service not in an official way. Helen Keller was the first lady who fought against blindness as a famous writer and visited a lot of countries. She was not only blind but deaf and dumb, too. She was tought to speak by Anne Sullivan. She was the first blind student who graduated at university. Even today we are following the route that she signed for us: "knights of the blind in the crusade against darkness". Well, look at a short video about her life.

7 1975: Az első női klubok alapítása
1987: Hölgyek felvétele a Lions tagságba - LCI volt az első jószolgálati klubszervezet, amely hölgyeket is tagjai sorába fogadott. Kedves Barátaim! Itt következik néhány történelmi dátum, néhány mérföldkő a hölgyekkel kapcsolatban. De kérem, ne aggódjanak, nem készülünk tesztet írni belőle az előadás végén. De 1987 mégis csak egy nagyon fontos dátum, amikor is Taipei-ben felkértek minket a férfi lionok egy táncra és ez azóta is tart. Ez a mi híres guiness rekordunk. Dear Friends! Here are some historical dates, some mile-stones in our women’s service, but please don’t worry, we are not going to write a test from the dates. But 1987 (nineteen eighty seven) is a very important date because in Taipei we were asked to join the lions dance and we have been dancing since then. This is our famous guiness record.

8 Ez egy emlékezetes szép kép nem csak azoknak, akik részt vettek ezen a konvención.
This is a memorable, nice picture not only for those who could take part in this convention. Taipei

9 2003: Hölgyprogramok kezdete (előkészítő, megnyitó ténykedések, kezdeményező erő)
A hölgyek létszáma elérte a 14%-ot, és 9%-ot a kormányzók körében Világszerte női workshop-ok kezdődtek, szép eredményekkel: Szimpózium programok Megalapították a női tagfejlesztő osztályt(részleg) és lehetőséget az elnöki pozícióra júliusára az elnöki pozíciót „specialists”-nek hívják, és a GMT district coordinator alatt tevékenykedik. 2003 egy aktív év volt. 2003 was a very busy year.

10 2007: Engedélyezték a családok részére a csökkentett tagdíj fizetését.
2010: Lions Családi Kölyök Programot dolgoztak ki, hogy lelkesítsék a családokat az önkéntes munkára. 2011: A program életre szóló lehetőséget biztosít a gyerekek számára is, hogy segítsenek a rászorulóknak. A folytatás szintén nagyon mozgalmas volt. The continuation was also very stirring.

11 2012-13: Nemzetközi elnök, Madden folytatta a Task Force programot
: Regionális Hölgy Workshop-ok begyűjtötték a régiókból az ötleteket, hogy növeljék a hölgy, család és fiatal tagságot. Europe: May 2010 Japan: November 2010 Latin America: January 2011 Australia: September 2011 : A volt nemzetközi elnök, Tam, megalapította a Hölgy és Család Tagfejlesztő programot : Nemzetközi elnök, Madden folytatta a Task Force programot Nemcsak az egyéneknek, de a családoknak is kinyitottuk az ajtót. We opened the door not only for the single people but for the whole families.

12 Nézzük csak a diagramot.
A nők aránya a taglétszámban az elmúlt 30 évben szignifikánsan növekszik. Szeretném kiegészíteni a diagramot néhány, 2016-os adattal: A női tagság 2016 szeptemberében világviszonylatban a tagból. Ez 27,66%-os arányt tesz ki. Európában pedig a tagból, ami 21,60% -ot jelent. Magyarországon 865 tag, 43 klub, 290 hölgy, 33,5%-os hölgy arány. Let’s have a look at the chart (diagram) In the last 30 years, the proportion of women in Lions Clubs has grown significantly. I would like to complete the chart with the date of 2016: Status of female membership at the end of September 2016 worldwide:   ( these are the figures) out of members, i.e % of membership Status of female membership- end of September 2016 in Europe: out of members, i.e % of membership In Hungary: 865 members, 43 clubs, 290 women 33,5% Sept 2016: → → 27,66 % worldwide Sept 2016: → → 21,60 % Europe

13 38 % of new members are women.
Ez szintén egy beszédes diagram. Láthatjuk, hogyan állnak területenként a férfi-női arányok. A legerősebb rész a CA3. A hölgyek aránya 43,5% ebben a constitutional area-ban, ide tartozik Dél-Amerika, Közép-Amerika, a Karib térség és Mexikó. 2016. augusztus, Magyarország: 66,5% férfi, 33,5 % nő. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy világméretekben is az új belépő tagok 38%-a hölgy. This is another talkative diagram. We can realize how the proportion is moving now. The stronger part is: CA3 Women make up 43.5 percent of Lions in the constitutional area spanning South America, Central America, the Caribbean and Mexico. August Hungary 66,55 % male and 33,45 % ladies. We are proud that 38 % of new members are women. 38 % of new members are women. 43.5 % CA3 - South America, Central America, the Caribbean and Mexico.

14 International Director
Louise Colombani first female District Governor France 1991 Nilofar Bakhtiar first female International Director  Pakistan Kedves First Ladies! Kedves volt női vezetők a Nemzetközi Lions Szövetségben! Valóban nagyon büszkék vagyunk rátok és szorgos munkátokra. Dear First Ladies! Dear past female leaders in LCI! We really appreciate you and your hard work. Thanks for Louise …..

15 Gudrun Bjort Yngvadottir
Sangeeta Jatia The first International Family and Women coordinator PID India 2014 Gudrun Bjort Yngvadottir Second Vice President   Iceland 2016 Kedves Gudrun! Hamarosan a lionok piramisának a csúcsára jutsz. Te vagy valóban a mi első first ladynk, aki először töltöd be a nemzetközi elnöki posztot, melyhez szívből gratulálunk! Mi már sok célt megvalósítottunk, de még van számos hely, hogy fejlesszük a női tagságot: A nemek aránya a világ populációban 101 férfire jut 100 hölgy. Még van teendőnk a női vezetőképzésben is: évről évre nem több, mint 5 és 10% között mozognak a district governorok. PID Sangeeta Jatia is appointed and is part of the GMT/GLT Structure Dear Gudrun! You will be soon on the top of the lions pyramide. You will be really our first lady as an international president of LCI. We congratulate you! We have achieved a lot of our goals, but there is still plenty of room to develop female membership:                - The sex ratio for the entire world population is 101 (One hundred and one) males to 100 females        -      There is even more room to develop female leadership in LCI:                 from one Lions year to another it is not more than (est.) 5 to 10 % of all DGs!

16 II. Kérdések az európai női kormányzókhoz 2014-2015:
Milyen pluszt tudtál hozzáadni ehhez a feladathoz? Mit kaptál ettől a szolgálattól? Hogyan érted el céljaidat? Mit gondolsz, mi a legfontosabb egy nő számára, hogy jó vezető legyen? Oszd meg a tapasztalataidat velünk! Történeti áttekintés után szeretnék beszélni arról, hogy kormányzótársaim hogyan élték meg Lions évüket. Szeretnék megosztani Önökkel pár választ, amit tőlük kaptam. Ezek a válaszok több kérdést is megválaszoltak egyben, első sorban a jellemző női tulajdonságok alapján. Például: Konstanze Németországból: Amellett, hogy a hölgyek érzékenyebbek, jobb szervezők és szorgalmasabbak és túl sokat dolgoznak, meg kellene tanulniuk leosztani a feladatokat. Meg kell bízni a munkatársainkban, a képességeikben, nagyon fontos elismerni mások munkáját. Egy jó szervező képes feladatokat adni, határidőt szabni, ellenőrizni a munkát, dicsérni és jutalmazni. A jó vezető hasznos ötletekkel látja el a tagokat, összekapcsolja őket és pozitív légkört alakít ki. Mivel ez egy önkéntes munka az emberek akkor vesznek részt benne, ha jól érzik magukat ott. Nem szabad kényszeríteni őket. Marie (-France) from France: A férifak általában elismerik a hölgy vezetőket a Lionsban és udvariasak velük. Kivéve egy esetben, amivel találkoztam: Amikor egy helyi klubtag nem értette, hogy miért nő a kormányzó, ráadásul még a zónaelnök is nő. Megkérdeztem tőle, hogy van valami problémája a női nemmel? Nem válaszolt, de egy kis idő múlva már kedvesebb lett. Anna Maria Lanza (Ranzani) from Italy: Ez egy hasznos gyakorlat, amely fejleszti a személyiséget, miközben sokat kapsz az által, hogy szolgálod az embereket. Minden hivatásban van fenn és lenn. Ami engem illet, a legnehezebb dolog volt arra kérni az embereket, hogy csatlakozzanak a szervezetünkhöz, leginkább gazdasági helyzetük miatt. Számomra a sikert a személyes kapcsolatok hozták. A leghasznosabb dolog volt, amikor személyesen klubokat látogattam. Nagyon fontos volt egy alap dokumentációt létrehozni a munkánkról és programjainkról, mert minden információ elérhető volt mindenkinek , bármikor. A hölgyeknek más módszerekre van szükségük, mert ők inkább az együttműködésben -cooperation, míg a férfiak a versengésben-competition erősek. Jó vezetőnek lenni nem elég. Határozottan hinned kell abban a folyamatban, amelyet képviselsz, és hinned kell azokban az emberekben, akikkel együtt dolgozol. Összegezve: együttműködés, csapatmunka, és munkamegosztás szükségeltetik. A környezetünk állandóan változik és nekünk képesnek kell lenni alkalmazkodni a változásokhoz és tudnunk kell megújulni. Összegezve mindenki egyetértett abban ,hogy sokkal többet kapott ettől a pozíciótól, mint korábban remélte. Ami engem illet, az a véleményem, hogy a mi szeretetünk, megértésünk és empátiánk segít abban, hogy elérjük céljainkat a karitatív munkában is. Néha egy kedves mosolya hatékonyabb tud lenni, mint egy hosszú beszéd. Ez segít minket együtt tartani a családot, a klubunkat, nemzeti és nemzetközi szövetségünket is. Kedves Hölgyeim! Csak inspirálni tudom Önöket, hogy legyenek bátrak és fogadják el a kormányzói feladatot. After the history I would like to speak about how the fellow European governors existed in their lions year. I would like to share some replies with you, that I got from them. These answers covered more questions and they refer mainly to the typical female features. For example: Konstanze from Germany: ” Besides the women are more sensitive and better organizers and rather diligent and work so much that we should learn to delegate our tasks. We should trust in our co-workers and theirs skills. It is very important to appreciate other people’s work. A good organizer is able to give tasks, ask for deadlines, check the work, praise and reward. A good leader should help her members with good ideas and link them and create a good atmosphere because this is a volunteer work and people will only do it if they are happy there. So you can’t force them. ” ”The men generally accept women in leadership in Lionism and they are polite with women. Except for one case: When a local club member did not understand why a lady governor visited the club even if the zona chairperson was a woman, too. I asked if he had any problems with the female gender? He did not answer but after a while he became nice.” This a useful practice which can improve your personality while you can give a lot through serving other people. As every job it has ups and downs. As for me the hardest job was to ask people to join our organization because of our economical situation. For me succes came with personal contacts. I found it more useful (rewarding=gyümölcsöző) to visit all clubs personally. In my opinion a basic documentation about our work and programs are very important because all information is available for anyone at any time. Women need different methods because they are more willing (hajlamos) to cooperate while, on the other hand, men prefer competing. Being a good leader is not enough. You must definitely believe in the project you represent and you must trust (believe) the people you work with. Summary: cooperation, teamwork, sharing the work are necessary. (division of labour). Our environment is changing fast and we must be adaptable to accept these changes and we must be able to renew. In conclusion, everybody agreed that they can got much more from this position than she hoped before. As for me, my opinion is: with our love, understanding and empathy help us to achive our goals in the charity work. Sometimes a charming smile can be more efficient than a long speech. These help us to keep together our family, our club, our national and international lions association, as well. Dear Ladies! I can inspire you to be brave and accept the governor task.

17 III. Hungarian Ladies in Service Our Lady Governors
Láng-Miticzky Katalin Treiber Ágota Petróczki Ferencné Solymosiné dr. Kiss Ilona Magyarországon a kezdetek óta tevékenykednek hölgyek a Lions szövetségben. 27 éves történelmünkben eddig 4 női kormányzó szolgált. Szeretném bemutatni őket. Ha megismernek engem, akkor ez a fotó nem olyan túl régi. Végezetül néhány kiváló példát mutatnék be a teljesség igénye nélkül a magyar hölgyek munkái közül. In Hungary women work in Lionism from the very beginning. In our past 27 years there were 4 female governors in Hungary. I ’d like to introduce them. If you recognise me, this photo is not so old. Finally I’d like to show you some excellent examples in our service in Hungary.

18 We serve – magyar módra 1. Pécsett a Normandia LC szülőszállást biztosít olyan szülők számára, kinek gyermekei súlyos betegek (cancer) és hosszú kórházi kezelést igényel az ellátásuk. A gyógykezelés alatt a szülők térítésmentesen tartózkodhatnak a szülőszálláson és onnan látogathatják a gyermekeiket a klinikán. Ha a gyermek jobban érzi magát, pár órát eltölthet a szülőkkel az ideiglenes otthonban. Normanda LC egyedülálló kezdeményezéséért megkapta a Nemzetközi Hero Award díjat 2009-ben. 2. Székesfehérváron évente megszervezik a két napos kulturális programot vakok, gyengénlátók és más sérült emberek számára. Az ország több részéből érkeznek a versenyzők , hogy bemutassák tehetségüket különféle művészetekben. Énekelnek, táncolnak, hangszereken játszanak, verseket mondanak és egy kézműves kiállítást szerveznek. A bemutatott tárgyak megvásárolhatók. 3. Nem hagyhatunk ki egy másik évente megrendezett eseményt. Budapesten hátrányos helyzetű gyermekek számára városlátogatást szerveznek. A program fénypontja egy előadás a gyermekek számára a csodálatos, híres magyar operaházban. Kb gyermek vesz részt egy-egy eseményen. 4. Fehér Bot Napja: Meg kell említenem Wanatka Gabriella nevét, aki egy kiváló magyar lion volt. Szövetségünkre hagyta örökségét (55 millió forint) és ez az összeg lehetővé tette számunkra, hogy egy részéből lakást vásároljunk és felújítsuk azt, és lions központunk legyen Budapesten. Kiválóan alkalmas továbbképzések szervezésére, kiállítóteremként, tárgyalási helyként és hivatali irattárként is. Köszönve Gabriellának, aki újságíró volt, alapítottunk egy média díjat olyan személy számára, aki nem lion, de sokat tesz a lionizmus megismertetéséért. Ez a díj, minden évben októberben a Fehér Bot Napján kerül átadásra. Az első esemény kormányzóságom idején a Nemzeti Múzeumban került megszervezésre. 5. A tandem biciklisek 2012-ben a londoni paralimpia megnyitójára kerekeztek. Fő szervező a Győr Első LC volt. Néhány látássérült ember elhatározta, hogy részt vesznek a megnyitón és bizonyítva azt, hogy ők sportemberek, 2012 km-t tettek meg tandem kerékpáron Győrtől Londonig. 14 lion klub, 6 európai országból támogatta őket útjuk során. Nagyszerű, felejthetetlen teljesítmény volt részükről és összefogás az európai lionoktól. 6. Tri-Jumelage szemszűrő program: 10 éves lion barátság köt össze bennünket francia (D-103 Centre) és német klubokkal (D-111 SW és D-111 SN). Segítségükkel 3 évvel ezelőtt sikerült vásárolni egy kisbuszt korszerű szemszűrő eszközökkel felszerelve. Az első szűrés Szombathelyen történt, Győrben pedig külföldi barátaink személyesen is meggyőződhettek, hogyan zajlik egy szemszűrés az idősek otthonában. 7. Kantharosz gála – karitatív munka zenével és borral. Szép összefogás több jótékony szervezettel, ezen belül a győri 3 lions klubbal. Elsősorban gyerekprogramokat támogat. Híres borászk árverésre bocsátják boraikat, és a Győri Filharmonikus Zenekar színvonalas programmal szórakoztatja a közönséget. Az elmúlt 7 évben több, mint 45 millió forintot gyűjtöttünk jótékony célra. 8. Újraélesztési bemutató látáscsökkent emberek számára – Széchenyi LC. Szakképzett lion oktatta a hallgatóságot az újraélesztés technikájára és a veszélyhelyzetben hasznos elsősegély nyújtásra. Minden új információ erősíti, növeli az önbecsülésüket 9. Legújabb klubunk – Cosmopolitan LC Bp. alapítása is hölggyel kapcsolatos. Maria Keys, a klub elnöke szívesen beszél erről. 1. In Pécs (south of Hungary) there is a parent’s home for those parents whose children suffer from cancer and other serious illnesses (diseases) with long hospital treatment. During the treatment, which is free, parents can stay in this home and they can visit their children easier. If the children feel better they can spend some hours or a day with their parents here. Normandia LC got the International Hero Award in 2009. 2. In Székesfehérvár there is a two- day cultural program for blind, vision impared and other handicapped people. People from all over the country come together to show their talent in different art. They sing, dance, play a musical instrument, recite poems, and an exhibition is organised for their hand-made products. 3. I can’t miss another annual event. We also organized a day in Budapest, for handicapped children who have no chance to visit the city. The highlight of the program is to see a performance for children in the marvelous, famous opera house. About children are invited to this event. 4. White Cane Day: I have to mention Gabriella Wanatka who was a generous lioness of Hungary. She gave us all her inheritance ( 55 million HUF). This amount of money made it possible to buy an office (flat) as a center for Hungarian Associaton in Bp. Today it serves as a meeting point, training center, exhibition hall and so on. Thanks for Gabirelle we founded a prize for a media person who is not a lion but who has made Lionism well-known. This prize is given every year on the White Cane Day in October. The first occasion was organised in my governor year in the National Museum in our capital. 5. A Tandem Ride to London Paralimpics It was also organised by Hungarian Ladies from Győr First LC. Some vision impared people wanted to take part in the opening ceremony on the London Paralimpics. As a symbol they also wanted to show that they are sportmen so they rode 2012 kms by tandem bicycles from Győr (Hungary) to London. 14 Lions Clubs from 6 countries in Europe sponsored them. It was a nice, unforgettable European cooperation by Lions. 6. Tri-Jumelage eye-screening program: We have a 10 year old lions friendship with the French (D-103 Centre) and German Clubs (D-111 SW and D-111 SN). With their help 3 years ago we could buy a small bus with eye-screening equipment. This is a very useful project because we can screen handicapped people in many places in Hungary. It was the first occasion that our French and German friends could see personally how it works in old people’s home in Győr. 7. Kantharosz gala - charity with music and wine this project is fulfilling children's dreams, helping those, who are talented, and who are handicapped. Famous wineries offer their treasury and the Philharmonic Orchestra of Győr gives the music of the gala. People buy the wines, support the aims. In the last 7 years more than 45 million HUF could help. 8. Reanimation lesson for blind people was very popular. A Lion gave a lesson about reanimation and how to save people’ life in danger. Every new information is appreciated by them and improves their self-esteem(önbecsülés). 9. Our latest club fundation is connected with a lady, as well. Maria Keys kindly speak about their new club after my presentation.

19 Nemzetközi szövetségünk 100 éves
Nemzetközi szövetségünk 100 éves. Ebből 70 év a férfiakról szólt, melyhez hivatalosan 30 éve csatlakoztak a hölgyek. Ez a kép szimbolizálja a férfi-női arányokat is. Our LCI is 100 years old. 70 years are only men’s and women joined officially 30 years ago. This picture symbolizes also the men-women rate.

20 Thank you for your attention!
Kedves Hölgyeim! Köszönöm a részvételüket és a 30 éves kitartó munkát. Kívánok Önöknek további sikeres szolgálatot a saját közösségükben és nemzetközi szinten is. Kedves Uraim! Hiszek abban, hogy a hölgyek szolgálata nem egy szeparált szolgálat, mi Önökkel együtt vagyunk erősek és ez a módja annak, hogy a lionizmus még sikeresebb legyen és még több embernek tudjunk segíteni. Nagyon szépen köszönöm a figyelmet! Dear Ladies, thanks for your participation and thank you for your hard work in the past 30 years. I wish you a further successful service in your own community and internationally as well. Dear Gentleman, I believe that ladies’ service is not a seperate service but we are stronger together with men and in that way Lionism will be more successful, and we can help more people. Thank you for your attention.


Letölteni ppt "Solymosiné dr. Kiss Ilona"

Hasonló előadás


Google Hirdetések