Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
Az ivóedények jellemzői
2. évfolyam – Vizuális kultúra Tárgyak régen és ma Az ivóedények jellemzői
2
Életfás díszű zöldmázas butykoskorsó Nagyszentmiklósi Ivóedény
Ivóedények régen: Faragott kulacs Csík, 19. század Életfás díszű zöldmázas butykoskorsó Csíkmadaras, 19. század Karcagi pereckulacs Nagyszentmiklósi Ivóedény
3
Ivóedények ma: kulacsok termosz bögrék
4
Forma és funkció - kulacsok
1.) Mi a különbség? 2.) Mire használjuk őket? Melyiket választanád? Miért? 3.) Miben hasonlítanak?
5
Forma és funkció - ivóedények
1.) Miben különbözik a formájuk? 2.) Miben hasonlítanak? Melyiket választanád? Miért?
6
Anyag és díszítés - régen
2.) Milyen a mintája? Mit ábrázol? 1.) Milyen anyagból készült? Magaddal tudnád vinni az iskolába?
7
Milyen anyagból készült? Ezeket már viheted az iskolába!
Anyag és díszítés - ma Milyen a mintája? Mit ábrázol? Milyen anyagból készült? Ezeket már viheted az iskolába!
8
(ha óvatosan bánunk vele) (bírja a mindennapi használatot)
Összegzés nem törékeny törékeny értékes praktikus színesek a funkciónak megfelelnek tartós (ha óvatosan bánunk vele) tartós (bírja a mindennapi használatot)
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.