Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Irányítás Menedzsment funkciók.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Irányítás Menedzsment funkciók."— Előadás másolata:

1 Irányítás Menedzsment funkciók

2 Mit jelent a hétköznapi szóhasználatban?

3 Menedzsment folyamatok (egy fajta értelmezés)
4 funkció Szervezés Tervezés Szervezés Vezetés Ellenőrzés A szervezés folyamata a konkrét feladatok meghatározását, a végrehajtók kijelölését, az erőforrások hozzárendelését, és a csoportok és egyének tevékenységének összehangolását foglalja magában. A szervezés során a menedzserek az elfogadott terveket előkészítik megvalósításra: meghatározzák az elvégzendő feladatokat, és előteremtik a kellő technológiai hátteret, az emberi és egyéb erőforrásokat

4 Menedzsment folyamatok (két másik értelmezése)
5 funkció 4 funkció Tervezés Szervezés Vezetés Irányítás Ellenőrzés Tervezés Szervezés Vezetés irányítás

5 Directing Keressünk angolul a „management functions” kifejezésre.
It is that part of managerial function which actuates the organizational methods to work efficiently for achievement of organizational purposes. It is considered life-spark of the enterprise which sets it in motion the action of people because planning, organizing and staffing are the mere preparations for doing the work. Direction is that inert-personnel aspect of management which deals directly with influencing, guiding, supervising, motivating sub-ordinate for the achievement of organizational goals. Direction has following elements: Supervision- implies overseeing the work of subordinates by their superiors. It is the act of watching & directing work & workers. Motivation- means inspiring, stimulating or encouraging the sub-ordinates with zeal to work. Positive, negative, monetary, non-monetary incentives may be used for this purpose. Leadership- may be defined as a process by which manager guides and influences the work of subordinates in desired direction. Communications- is the process of passing information, experience, opinion etc from one person to another. It is a bridge of understanding. Keressünk angolul a „management functions” kifejezésre.

6

7 Irányítás fogalmának értelmezése
Irányítás = kontroll : a követelmények előírása, teljesülésük ellenőrzése, eltérés esetén beavatkozás. irányítás= működtetés: egy fennálló szervezet működtetése Irányítás: erőforrások kezelése: emberi, Pénzügyi, Infrastruktúra, Információ(források) erőforrások hatékony kezelése

8 Az irányítás a menedzseri munka lényege
Az irányítás egy fennálló rendszer működtetését jelenti. Menedzserek figyelik, hogy a folyamatok a valóságban a kitűzött céloknak megfelelően haladnak-e. Szükség esetén beavatkoznak, módosítanak az eredményes működés érdekében. Az a menedzsment funkció, amely a beosztottak tevékenységének ellenőrzését, a szervezet céljai felé vezető úton tartását és szükség esetén korrekció végrehajtását jelenti.

9 Irányítás a működéshez szükséges erőforrások biztosítása (pl. pénzforrások) az irányítás a szervezeti egységek bemenetét (inputját) határozza meg. a rendelkezésre álló erőforrások meghatározzák egy szervezeti egység cselekvési lehetőségeit.

10 Az irányítás segít alkalmazkodni a változásokhoz
csökkenteni a kis hibák együtthatását a komplexitás kezelésében a költségek csökkentésében


Letölteni ppt "Irányítás Menedzsment funkciók."

Hasonló előadás


Google Hirdetések