Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Legújabb kávés trendek a vendéglátásban

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Legújabb kávés trendek a vendéglátásban"— Előadás másolata:

1 Legújabb kávés trendek a vendéglátásban
Tóth Norbert Pannon Kávé Kft. HORECA Területi képviselő Barista trainer

2 Miért? Elavuló kávézási szokások Egyre kevesebbet fogyasztunk otthon
Egyre magasabb jövedelmek Egyre bátrabban költünk Elvárjuk a minőséget a pénzünkért A kávénak központi szerepe van a vendéglátásban

3 Miért? Koffeinbevitel, megszokás Presszó, trafik, kisbolt
Egyre több vendéglátó, egyre több lehetőség a kávéfogyasztásra A kevésbé minőségi helyeken jól fogy a os kávé. A minőségi helyekre orientálódik a forgalom nagy része

4 Miért? „Újhullám”- speciality kávézók Trendi
Megismertetik a piaccal a minőséget „szakértő” vendégek Bővülő piac Kávéztatáshoz értők hiánya  sok jó munkalehetőség vendéglátáson belül

5 Mi az a speciality? Magas alapanyag minőség
Általában egy termőterület, egy farm Világos pörkölés Sokszínű ízskála, ízjegyek A kávészemek elültetésétől kezdve egészen a csészénkig nyomonkövethető információk a kávéról SZNOBIZMUS

6 Hogyan? Emeljünk a minőségen szakértelemmel!
A jó kávé törzsvendéget „csinál” Magasabb áron eladható Akár kisebb alapanyag költséggel Drága eszközökből hozzuk ki a maximumot Ne maradjunk le! Önképzés= egyre több és jobb munkalehetőségek

7 Mit érdemes tenni? Barista ≠ agysebész
Könnyen másolható (üv., tulajdonos) Néhány egyszerű kulcsmozzanat (őrlemény, tejhab, italok, higénia, apró finomságok) Ésszerű keretek között tartani az alapanyagköltségeket Közös az érdek!

8 Köszönöm a figyelmet!Köszönöm a figyelmet!
Tóth Norbert Tel.:


Letölteni ppt "Legújabb kávés trendek a vendéglátásban"

Hasonló előadás


Google Hirdetések