Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
Legújabb kávés trendek a vendéglátásban
Tóth Norbert Pannon Kávé Kft. HORECA Területi képviselő Barista trainer
2
Miért? Elavuló kávézási szokások Egyre kevesebbet fogyasztunk otthon
Egyre magasabb jövedelmek Egyre bátrabban költünk Elvárjuk a minőséget a pénzünkért A kávénak központi szerepe van a vendéglátásban
3
Miért? Koffeinbevitel, megszokás Presszó, trafik, kisbolt
Egyre több vendéglátó, egyre több lehetőség a kávéfogyasztásra A kevésbé minőségi helyeken jól fogy a os kávé. A minőségi helyekre orientálódik a forgalom nagy része
4
Miért? „Újhullám”- speciality kávézók Trendi
Megismertetik a piaccal a minőséget „szakértő” vendégek Bővülő piac Kávéztatáshoz értők hiánya sok jó munkalehetőség vendéglátáson belül
5
Mi az a speciality? Magas alapanyag minőség
Általában egy termőterület, egy farm Világos pörkölés Sokszínű ízskála, ízjegyek A kávészemek elültetésétől kezdve egészen a csészénkig nyomonkövethető információk a kávéról SZNOBIZMUS
6
Hogyan? Emeljünk a minőségen szakértelemmel!
A jó kávé törzsvendéget „csinál” Magasabb áron eladható Akár kisebb alapanyag költséggel Drága eszközökből hozzuk ki a maximumot Ne maradjunk le! Önképzés= egyre több és jobb munkalehetőségek
7
Mit érdemes tenni? Barista ≠ agysebész
Könnyen másolható (üv., tulajdonos) Néhány egyszerű kulcsmozzanat (őrlemény, tejhab, italok, higénia, apró finomságok) Ésszerű keretek között tartani az alapanyagköltségeket Közös az érdek!
8
Köszönöm a figyelmet!Köszönöm a figyelmet!
Tóth Norbert Tel.:
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.