Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

10. rész :Táplálékunk összetevői

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "10. rész :Táplálékunk összetevői"— Előadás másolata:

1 10. rész :Táplálékunk összetevői
Szív az életért 10. rész :Táplálékunk összetevői Klikk a folytatáshoz

2 Táplálkozásunk egészséges vagy egészségtelen volta elsősorban azon múlik, mit, milyen tápanyagokat és milyen arányban veszünk magunkhoz nap nap után. Könnyen előfordulhat, hogy míg az egyik tápanyagból túl sokat fogyasztunk, a másikból hiányt szenvedünk.

3 Nincs olyan étel, amely önmagában tartalmazná az egészséges táplálkozáshoz szükséges összetevőket a szükséges mennyiségben. Például a narancs tartalmaz C vitamint, de nem tartalmaz B12 vitamint; ellenben a sajtok sok B12 vitamint tartalmaznak, de nem tartalmaznak C vitamint.

4 Minél változatosabban, minél többféle élelmiszerből, különböző ételkészítési módok felhasználásával állítsuk össze étrendünket.

5 A helyes étrend kialakításának szemléltetésére egy amerikai kiadvány az „Élelmiszer piramist” alkalmazza:

6

7 A piramis jól szemlélteti, hogy az egészséges étrend alapját a gabonafélék és a zöldségfélék, gyümölcsök képezik.

8 Melyek ételeink alapvető alkotó elemei?
A legegészségesebb, ha étrendünket úgy állítjuk össze, hogy a piramis alján és közepén található mind az 5 csoportból válogatunk ételeket napi étkezéseink során. Így biztosítható csak, hogy minden alapvető tápanyagot megkapjon a szervezetünk. Melyek ételeink alapvető alkotó elemei?

9

10

11

12

13

14 6. Létfontosságú ásványi anyagok

15 Megfelelő arány és megfelelő mennyiség!
FONTOS: Megfelelő arány és megfelelő mennyiség!


Letölteni ppt "10. rész :Táplálékunk összetevői"

Hasonló előadás


Google Hirdetések