Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
KiadtaMáté Soós Megváltozta több, mint 6 éve
1
Elemzési Mintagyakorlat 1. Elemzési szempontok a kávéfőző tervezéséhez
2
Konyhai eszközök ugrásszerű fejlődése
Felhasználói igények Tömeggyártás Korszerű alapanyagok Alacsony ár Szabványoknak való megfelelés
3
Be és kikapcsolt állapot
Víztározó könnyű feltölthetősége Betöltött mennyiség jelzése 2, 4, 6 személyes kivitel Kényelmes fogás Rossz hővezetőjű nyél Különféle kézméretek Lefőzött kávé hőfok-tartásának biztosítása Forró gőz kifröccsenésének megakadályozása Páralecsapódás elkerülése Billenésmentes stabilitás
4
Villamos berendezés Csatlakozó vezetékek rugalmassága
Megfelelő hosszúsága Vezeték tárolása szállításnál (az eszköz üregeiben)
5
Tisztítás Csatlakozó részek könnyű szétszerelhetősége (pattintható, rácsatolható)
6
Igényfeltárás Mit lehet még forró vízzel előállítani (leves por, italpor) Melegvíz más funkciókra (pl. tojásfőzés) Szín és funkció Tisztíthatóság – szín Tisztíthatóság – felületi érdesség
7
Általános szempontok Célirányos vagy komplex felhasználás
Nem változtatható paraméterek (100 oC) Lehetséges módosíthatások (felhasznált anyagok, kezelőszervek, villamos-berendezések, méretek, alakok) Tömegárú (min. funkció, min. kommunikáció) Fogyasztói réteg megszólítása (élénk színek, mutatós konyhai design, színes csomagolás) Kezelésutasítás a csomagoláson elhelyezve grafikus ábrákkal, képekkel
8
Általános javaslatok Keressen egy hasonló funkciójú terméket, vizsgálja meg minden fontos részletét, mit tart jó és rossz tulajdonságainak Vizsgálja meg, hogy év távlatában a termékfejlesztés design-ja hogyan változott. Keressen fel szakboltokat, gyártókat (interneten, ill. személyesen), értékelje a technika jelenlegi állását Kérdezzen meg fogyasztókat (háziasszony, irodai felhasználó, titkárnő, kis– és nagyfelhasználó), gyűjtse össze a tapasztalatokat, javaslatokat
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.