Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Lanzarote / Wizz Air.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Lanzarote / Wizz Air."— Előadás másolata:

1 Lanzarote / Wizz Air

2

3 Miért Lanzarote? Lanzarote kicsit más, mint a többi, ismertebb Kanári sziget, különleges holdbéli tájkép jellemzi, természet közeli élményekben lehet része az ide utazóknak. A vulkáni tevékenységhez köthető érdekes képződmények (megszilárdult lávafolyam, lávabuborék, barlangok ) illetve a fekete-fehér-zöld színek csodálatos kontrasztja elvarázsolja az ide látogatót. Lanzarotét tehát a természetbe illeszkedő építmények jellemzik nem átformálva a tájképet (hála César Manriquének). A szigeten az aktív turizmus (bicikli, szörf, vitorla) jelentős és nincs tömegturizmus ( a helyiek nem is szeretnék, inkább a fenntarthatóságra törekednek). Kedves, barátságos helyi lakosai vannak akik büszkék értékeikre. Remek a gasztronómia és kiváló bortermelő terület. A szigeten kiváló minőségű az úthálózat így akár bérelt autóval is minden könnyen megközelíthető. Kihagyhatatlan, de tényleg kihagyhatatlan kirándulások: Timanfaya Nemzeti Park, Mirador del Rio, El Golfo, Los Hervideros, Cueva de los Verdes, La Graciosa hajókirándulás, Arrecife, Teguise, Jamoes del Agua, Fundacion César Manrique, továbbá ami a csoportnak kimaradt a kaktuszkert El Jardin Del Cactus és a sólepárló Salinas del Janubio Nevezetes strandok: Papagayo Beach, Playa Grande (Puerto del Carmen), Playa Dorada (Playa Blanca), Playa del Reducto (Arrecife), Famara beach a szörfösöknek.

4 Az 51 km²-es Timanfaya Nemzeti Parkot a sziget délnyugati részén hozták létre, a „Tűzhegyek” (Montañas del Fuego) környékén. A „marsi tájat” Lanzarote történetének legnagyobb vulkáni kitörés-sorozata hozta létre 1730–1736 között, amikor több, mint 100 vulkán tört ki. A nemzeti park a táj megóvása és megőrzése érdekében csak szervezetten látogatható. Jegyár felnőtt 10,- EUR gyermek 5,- EUR

5

6 Az „El Golfo” egy vulkáni kráter félkör alakú maradványa, ahová beáramlik az óceán vize. A kráterben a homok fekete, a víz az algáktól zöld.

7 Ennél a partszakasznál a bazalt jellegzetes oszlopos struktúráját figyelhetjük meg, valamint az üregeket is, amelyeket a víz kimosott, és amelyek felett természetes hidak vezetnek. A hullámok drámai erővel a sziklának csapódnak, így olyan, mintha a víz forrna, fortyogna. A területet turistaösvényeken járhatjuk be. A környéken gazdagon fellelhető egy vulkáni eredetű ásvány, az üveges, zöld színű olivin. Amikor az Atlanti-óceán megduzzad, a víz félelmetes hangokat ad ki. 

8 Vadromantikus partszakaszok, arany/feketehomokos strandok.

9

10

11 A Mirador del Rio 1973-ban épült
A Mirador del Rio 1973-ban épült. Korábban ugyanis egy ágyúraktárként szolgált, illetve ideális hely volt, hogy hamar észrevegyék a szigetre érkező kalózhajókat. Többek között ezen a helyen őrizték a Kubáért folyó háború ágyúit is. A kilátóhoz tartozó éttermet és teraszokat ügyesen rejti a kő hordalékból mesterségesen kiépített hegyoldal. Csodálatos és varázslatos kilátásban lehet részünk, mind Lanzarotéra, mind pedig az óceánra. Úgy tekinthetünk ki a meredek fal tetején lévő panoráma ablakból, mintha repülőgépen ülnénk. Nem is csoda, hiszen 479 méterrel a tengerszint felett található a kilátó.

12 A Cueva de los Verdes, vagyis a Zöld barlang, az egyik legfőbb látnivalója Lanzarote szigetének. Mintegy háromezer évvel ezelőtt, a La Corona vulkán kitörésekor a lávafolyam alakította ki ezt a barlangot, melynek magassága és szélessége nagyjából 15 méter. Szárazföldi hossza 6 km és a tenger alatt további 1400 m hosszan húzódik. Ebből az érdeklődők részére mindössze 2 km látogatható. A turisztikai látványt a képződmények különleges megvilágítása fokozza. A barlangban egy hangversenyterem is található. Felnőtt belépő 10,- EUR, gyermek 5,- EUR

13

14 A Los Jameos del Aguát, hasonlóan az előző barlanghoz, egy lávafolyam alakított ki. Egy lélegzetelállító kert található a bejáratnál, trópusi növényekkel. A bejáratot átlépve egy ötletes csigalépcső vezet lefelé. A barlang természetes, kristálytiszta tavában albínó és vak mélytengeri rákok élnek. Ez a faj az egész világon csak itt él. A barlangban kávézót, bárt és színházat rendeztek be.

15

16 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Lanzarote / Wizz Air."

Hasonló előadás


Google Hirdetések