Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egészségtudatos gasztronómia

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egészségtudatos gasztronómia"— Előadás másolata:

1 Egészségtudatos gasztronómia
Ételallergiák és új táplálkozási szokások Helyettesítő alapanyagok bevezetése az éttermi kínálatba

2 Ételallergiák és új táplálkozási szokások
Lisztérzékenység – gluténmentes étrend Tejérzékenység – laktóz és kazein mentes étrend Diabétesz, inzulinrezisztencia – cukormentes étrend Tojás érzékenység Vegán és vegetáriánus étrend – hús és állati eredetű alapanyagok mellőzése Egészségtudatos táplálkozás – egészséges alternatívák keresése a mindennapi táplálkozásban

3 Lisztérzékenység Hagyományos, gluténtartalmú gabonafélék: BÚZA ROZS
ÁRPA ZAB TRITIKÁLÉ és a belőlük készült termékek: gersli, kuszkusz, bulgur, zabpehely, lisztfélék, stb. Helyettesítő termékek: köles, amaránt, hajdina, quinoa, chia, tápióka, bab, kukorica, burgonya, és a belőlük készült termékek: általában a magon kívül liszt, pehely vagy puffasztott formában is elérhetők.

4 Tejérzékenység Laktóz- és kazeinérzékenység
Helyettesítő termékek: növényi alapú, gabonából vagy olajos magvakból készült termékek (tejek, sajtok, joghurtok), illetve laktózmentes termékek.

5 Diabétesz, inzulirezisztencia
Cukrot helyettesítő alapanyagok, azok használata, élettani hatásai-

6 Tojásérzékenység Sütés-főzés tojás nélkül;
Helyettesítő termékek és használatuk: lenmag, útifűmag, tofu

7 Vegán és vegetáriánus étrend
Mi a különbség? Az ételek összetétele Megengedett alapanyagok és azok arányai

8 Egészségtudatos táplálkozás
Hagyományos ételtípusok egészséges, teljes értékű alapanyagokból

9

10 Alapreceptek


Letölteni ppt "Egészségtudatos gasztronómia"

Hasonló előadás


Google Hirdetések