Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
Egészségtudatos gasztronómia
Ételallergiák és új táplálkozási szokások Helyettesítő alapanyagok bevezetése az éttermi kínálatba
2
Ételallergiák és új táplálkozási szokások
Lisztérzékenység – gluténmentes étrend Tejérzékenység – laktóz és kazein mentes étrend Diabétesz, inzulinrezisztencia – cukormentes étrend Tojás érzékenység Vegán és vegetáriánus étrend – hús és állati eredetű alapanyagok mellőzése Egészségtudatos táplálkozás – egészséges alternatívák keresése a mindennapi táplálkozásban
3
Lisztérzékenység Hagyományos, gluténtartalmú gabonafélék: BÚZA ROZS
ÁRPA ZAB TRITIKÁLÉ és a belőlük készült termékek: gersli, kuszkusz, bulgur, zabpehely, lisztfélék, stb. Helyettesítő termékek: köles, amaránt, hajdina, quinoa, chia, tápióka, bab, kukorica, burgonya, és a belőlük készült termékek: általában a magon kívül liszt, pehely vagy puffasztott formában is elérhetők.
4
Tejérzékenység Laktóz- és kazeinérzékenység
Helyettesítő termékek: növényi alapú, gabonából vagy olajos magvakból készült termékek (tejek, sajtok, joghurtok), illetve laktózmentes termékek.
5
Diabétesz, inzulirezisztencia
Cukrot helyettesítő alapanyagok, azok használata, élettani hatásai-
6
Tojásérzékenység Sütés-főzés tojás nélkül;
Helyettesítő termékek és használatuk: lenmag, útifűmag, tofu
7
Vegán és vegetáriánus étrend
Mi a különbség? Az ételek összetétele Megengedett alapanyagok és azok arányai
8
Egészségtudatos táplálkozás
Hagyományos ételtípusok egészséges, teljes értékű alapanyagokból
10
Alapreceptek
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.