Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szülői értekezlet 6.B. 2017.09.13..

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szülői értekezlet 6.B. 2017.09.13.."— Előadás másolata:

1 Szülői értekezlet 6.B.

2 Osztályban tanító kollégák
Matematika, etika(=erkölcstan): dr. Csillag Imréné, pótosztályfőnök Magyar nyelvtan és irodalom: Palásthy Pálné Technika: Kádár Emese Természetismeret : Gyárfásné Kovács Marianna Rajz: Varju Krisztina Ének-zene: Birkás Ildikó Történelem: Valcsák Lászlóné Testnevelés: Tarsoly Imre Angol: Cserkutiné Dér Mária, Zám Edina Német: Kovács Gergely Tanulószoba: Oroszlán Anett, Birkás Ildikó

3 1 éve a Felső tagozatban „Vándorlás” Kis mértékben, de csökkent!
Sulibox-ról, tegnap felmerült kérdés-”osztálybox”-> Hely szűke miatt semmiképp nem lehetséges. Kapcsolattartás az osztályfőnökkel: Kevés közös tanóra, ebben a félévben nem vagyok tanszobán velük! Problémáikkal keressenek meg szünetekben tanáriban/informatika teremben! Ahogy lehetőségeim engedik én is igyekszem találkozni velük minél többet!->Több közös programot szeretnék szervezni. (szülői igény/„segítség” szükséges hozzá)

4 Elvárások felsőben Fegyelmezett viselkedés: Leginkább a fiúkra jellemző az egymás közti rivalizálás! Tanórákon kívül jellemző! (Szaktanároktól nem igazán érkezett panasz!) Ellenőrző használata: Minden nap kötelező maguknál tartani! A gyermek írja be a jegyeket és aláíratja! (házirend - tanuló kötelessége!) Ellenőrzés havonta-kéthavonta naplóval egyeztetem.

5 (Ellenőrző megmarad emellett!)
A házirendről Iskola honlapjáról elérhető [kossuth-hatvan.hu->Alapdokumentumok] Néhány kiemelt jog/kötelesség: Iskolába érkezés ideje: 7:45 (késéseket tanárok számolják 45 perc összejön 1 igazolatlan hiányzás - nem leigazolható!) Hiányzások igazolása: első találkozáskor, de legkésőbb első osztályfőnöki órán, ellenkező esetben igazolatlan óra. NAGYON közeledik az e-napló: Jövőre kerül, ha minden jól megy bevezetésre! Hetente zár, utólag nem igazolható semmi! (Ellenőrző megmarad emellett!)

6 A Házirendről A le nem igazolt hiányzásokat Gyámhatóságnak vagyunk kötelesek jelenteni! Értesíthetnek SMS-ben, ha a gyermek megbetegedett reggel 8:00 előtt vagy délután 17:00-19:00 között, amennyiben lehetőségük van rá. (Ez könnyíti is a munkánkat, valamint tudjuk, hogy a gyermekkel nem történt út közben baleset.) Indokolt esetben 17:00-19:00 hívhatnak is vagy keressenek fel szerda - csütörtök - péntek személyesen a tanszoba ideje alatt. A facebook is jó megoldás és ingyenes is, aki azt preferálja! (Ezt nem feltétlenül nézem minden nap!) Telefonszámom (emlékeztető):

7 A házirendről Telefon használat: az iskolában a telefont kikapcsolt állapotban a táskában köteles tartani a gyermek. (tanóra védelme) Szabályszegés esetén bármely tanár elveheti és csak szülő veheti át. (beborítékoljuk kikapcsolt állapotban) Indokolt esetekben tanár engedélyezheti a használatát. Lásd például: tanszoba idején mikor jöjjenek érte.

8 „Egyenruha” Ünnepségek alkalmával kötelező viseletet mindenki ismeri, emellett az iskolai nyakkendő kötelező tartozék. Amennyiben elveszik, tönkremegy lehet újat igényelni.

9 Tanulószoba Eseti kikérők használata: jól bevált ötlet, továbbra is ajánlom, már csak a praktikusság és picit jobban óvjuk a fákat is. Nem szükséges hosszú leveleket írni, számunkra nem igényel az eltárolásuk sok helyet, valamint gyorsabban adminisztrálhatóak. Amennyiben elfogy készítek újat, kérjenek bátran. (ellenőrzőbe beleteszik)

10 Ebédeltetés Ugyanolyan iskolai tevékenység, tehát a házirend szabályai érvényesek! Változás, hogy a felsős gyerekek a suliban esznek, figyeljenek a tanszobás nevelőre, hogy elég idejük legyen és nyugodtabban ehessenek! Iskolatej: Mivel ingyen kapják, azonban nem tolonganak érte - új rendszer: 1. és 2. szünetben aki kér lemegy ebédlőbe és vesz. Aki később kér a hűtőből valamelyik nevelőtől kér.

11 Az iskola rendezvényterve az első félévre
Szept Hulladékgyűjtés Szept. 29. Népmese napja (Felsősök mennek alsósokhoz mesét mondani.) Okt. 6. Aradi vértanúk megemlékezés – rádiós műsor Okt. 20. Iskolagyűlés – ünnepség - kötelező ünneplő! Okt. 27. Felsős disco Nov. 10. Márton-napi lámpás felvonulás Nov. 13. Egészségnap Nov. 28. FOGADÓÓRA 16:30-17:30 Dec. 22. Karácsonyi ünnepség Jan. 26. Első félév vége! Jan. 27. Batyus-bál (szombat)

12 Szünet Utolsó tanítási nap Első Őszi szünet Okt. 27. Nov. 6.
Szünetek Szünet Utolsó tanítási nap Első Őszi szünet Okt. 27. Nov. 6. Téli szünet Dec. 22. Jan. 3. Tavaszi szünet Márc. 28. Ápr. 4.

13 Említésre méltó! Felkészülés a Határtalanul pályázatra! 7. osztályban a határtalanul pályázat keretében, ha minden jól alakul, Erdélybe fogunk látogatni több napos kirándulás keretében. (bővebben amikor aktuális) Ehhez kedvcsinálót (élménybeszámolók, képek, videók) nyújtanak a frissen hazaérkezők (mostani 7. osztályok), akik most ősszel fognak Erdélybe kirándulni!

14 Erdei Iskola - osztálykirándulás
Helyszín: Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola - Szendehely Időpontja: május Napi 3 étkezés, szállás, felkészült vezetőkkel programok. Néhány példa: erdőismeret, kisvasút, solymászat, oktató játékok, vízvizsgálat, túrák, szórakoztató közös programok (nyársalás, tánc, karaoke…) Programokról a tájékoztató nyújt bővebb információkat, valamint amennyiben megszavazzák/tok pontos programtervet tudunk készíteni.

15 Miért jó az erdei suli? Az erdei iskola a tanulók számára egy hely,
ahol a tantermekben „beléjük sulykolt” ismeretanyag egységes egésszé állhat össze. a tanulóknak lehetőségük van megérteni, megtapasztalni, felfedezni a természetet tudatosulhat a gyerekekben, hogy rajtuk is múlik az őket körülvevő világ állapota lehetőségük van jobban megismerni önmagukat, hogy mire képesek egyénileg és közösségben Amely közösség- és személyiség formáló.

16


Letölteni ppt "Szülői értekezlet 6.B. 2017.09.13.."

Hasonló előadás


Google Hirdetések