Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Asztrológia I..

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Asztrológia I.."— Előadás másolata:

1 Asztrológia I.

2 A nap gondolata: Fényszög, a lélek tükre 7-8. óra

3 3. ház Kapcsolatok. Megmutatja, hogyan beszélsz, hogyan kommunikálsz, milyenek a közvetlen környezeteddel való kapcsolataid. Milyen az iskolával, a testvérrel, közvetlen rokonsággal való kapcsolatunk. Névvel, írással, közlekedéssel való kapcsolat. Itt jelenik meg a gondolkodás. Iratokkal kapcsolatos dolgok. Apával kapcsolatos megpróbáltatás. Anya munkája. Baleset. Kitelepülés, költözés. Hatodik gyerek, hetedik testvér.

4 IV. ház Otthon, család. Itt jelennek meg a lakással, ingatlanokkal való kapcsolatok. Ez az élet kezdete és vége. Apa. Öröklött, vagy rejtett karma háza. Múlt, gyökerek. Amilyenné a pár teszi az otthont. Öröklött betegségek. Pár karrierje. Gyerek betegsége. Testvér anyagi ügyei.

5 5. ház Vágy, szerelem. A gyermekek háza, ahogyan szülöd, ahogyan fogantatik. Termékenység háza. Minden teremtés ide tartozik, amit létre tudsz hozni. Tehetségek, kreativitás. Vállalkozások. Élvezetek, életörömök. Anya halál háza, második testvér, hetedik gyerek.

6 6. ház Munka, alárendeltség, szolgálat háza. Milyen a kapcsolatod a munkatársaiddal. Az „alárendeltek” háza is. Háztartási gépek, kisállatok is ide tartoznak (alárendeltjeink). Régen ez volt a rabszolgák és a szolgák háza. Az életmóddal szerzett betegségek háza. Pár szeretője, betegsége, megpróbáltatásai. Barát halála.

7 VII. ház Párkapcsolat, társas kapcsolatok. Minden jogi társulás. Azok a párkapcsolatok tartoznak ide, melyek jogi kapcsolatok (házasság…). Polgári perek háza. Megmutatja, mit várhatsz a külvilágtól. Milyen lesz a feleséged, férjed, párod, üzlettársad? Nyílt ellenségek háza. Kívülről jövő támadások (baleset, erőszak, támadás.) Nagyszülők. Második gyerek, nyolcadik gyerek. Anyai nagymama, apai nagypapa. Harmadik testvér.

8 8. ház Elmúlás, halál. A tudattalan, az elfojtott dolgok. Ide tartozik az álom és a műtétek. A külvilág pénze (örökség, pár pénze, mások pénzével való foglalkozás). Mutatja, mit kell elveszíteni. Itt látszik, amivel nem vagyunk képesek azonosulni, pedig muszáj. Műtétig, vagy halálig tartó betegség. Egóról való lemondás. Szexualitás. Pár anyagi dolgai. Baleset, merénylet.

9 9. ház Hit, hitrendszer, morál. Házasság. Magasabb tanulmányok, amelyek a hitrendszerünket átalakítják. Diploma. Külföld, illetve a külfölddel kapcsolatos dolgok. Törvény, politika, illetve ezekkel kapcsolatos dolgok. Ide tartoznak az unokák. Második párkapcsolat. Pénzvesztés. Harmadik gyerek, negyedik testvér.

10 X. ház Tradicionálisan a hivatás háza. Ide tartozik a karrier. A leggyakrabban megjelenő analógia a cél. Mutatja az anyát, illetve az anyával kapcsolatos dolgokat. Itt jelenik meg az elismertség. Testvérek halál háza. Gyerekek betegségei. A pár családja.

11 11. ház A beteljesült vágyak háza. Ide tartoznak a segítők, barátok, támogatók. Itt jelennek meg a közösségekkel kapcsolatos dolgok. Mutatja az egyesületekkel, alapítványokkal kapcsolatos dolgokat. A hobby, illetve bizonyos megközelítés szerint a hivatás is itt jelenik meg. Pár gyereke. Pár vágya. Pár szerelme. Apa halála. Ötödik testvér.

12 12. ház Lemondások háza. Ide tartoznak a zárt intézmények, mint a kórház, a börtön, a szociális otthon, stb. Titkos szerelmek, szeretők háza. Titkos ellenségek háza. A büntetőjog háza, ezért itt jelenhet meg a letartóztatás. A krónikus betegségek háza. Az egység háza (Halak szimbólum), ilyen értelemben ide tartozik a házasság. A vizsga háza is. Gyerekek halál háza. Pár betegsége, munkája. Abortusz. Baleset, merénylet. Szerelem vége.

13 Fényszögek A bolygók hozzák az eseményeket a fényszögeiken keresztül.
A főfényszögek hoznak eseményt, a félfényszögek csak érzéseket. A megélés a fényszögön múlik („Fényszög a lélek tükre.” Nincs negatív fényszög, csak támogató, vagy akadályozó.

14 Főfényszögek Konjunkció (együttállás) 0° M
Hatása semleges, illetve a résztvevő bolygók hatása összeadódik. Három, vagy több bolygó együttállását stelliumnak hívjuk. Szextil (hatodfény) 60° P Támogató, amennyiben teszünk érte. A cselekvés szükséges a hatáshoz.

15 Főfényszögek 2. Kvadrát (negyedfény) 90° R
Akadályozó, nem tudjuk elfogadni. Nem tudunk lemondani róla, de megvalósítani sem. A legnagyobb energiákat mozgósítja. Trigon (harmadfény) 120° S Legtámogatóbb fényszög. Veszélyes, mert magától jön létre. Kényelmessé tesz. Oppozíció (szembenállás)180° W Akadályozó, de a résztvevő bolygóktól függ. El lehet fogadni. Félszextil 30°N félkvadrát 45° O másfélkvadrát 135° T kvinkunx150° V .

16 Félfényszögek Félszextil (fél-hatodfény) 30°N
Problémamegoldó, vagy csapda fényszög. Aki megoldja, megoldhatja az életét. Olyan, mintha együttállás lenne, de nem az. Félkvadrát (fél-negyedfény ) 45° O Akadályozó, rossz érzéseket hoznak. A dolgok megvalósulását akadályozza.

17 Félfényszögek 2. Másfélkvadrát (másfél-negyedfény) 135° T
Akadályozó, rossz érzéseket hoznak. A dolgoktól való szabadulást nem engedik. Kvinkunx (Ötjegy-fény )150° V Problémamegoldó, vagy csapda fényszög. Aki megoldja, megoldhatja az életét. Olyan, mintha szembenállás lenne, de nem az.

18 Orbisz (hatókör) Főtengelyek előtt (As, Ds, MC, IC) 5, a többi tengely előtt 3 fokkal, már a következő házba számítjuk a bolygókat. Két bolygó között akkor van fényszög, ha jegyben, vagy házban fényszög van, mert az elvek vannak fényszögben. Fényszög távolságon az egzakt fényszögpont és bolygó tényleges helyzete távolságot értjük.

19 Fényszög szabályok Fényszög tábla értelmezése…
Amennyiben egy bolygó támadja (kvadrát, oppozíció) az Aszcendenst, az egyén az adott bolygó analógiáját nem tudja beépíteni személyiségébe. Amelyik bolygó a Deszcendenstől 2 fokon belül áll, azt életet támadónak mondjuk, s ebben az esetben veszélyes a válás (pontos horoszkóp esetén vizsgálhatjuk). A pár életi a sorsunkat.

20 Fényszög szabályok 2. Hyleg az életet adó (életerő): a Nap, vagy a Hold, amennyiben a VII, 9, X, 11. házban áll. Amennyiben egyik sem áll ott, akkor a Hyleg az Aszcendens. Anaréta az életet támadó (életerő fogyasztó): az a bolygó, amely erősebb fényszöggel (oppozíció, vagy kvadrát), illetve legkisebb orbisszal támadja a Hyleget.

21 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Asztrológia I.."

Hasonló előadás


Google Hirdetések