Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Java SNMP Development Készítette: Földi Attila HGFX2A.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Java SNMP Development Készítette: Földi Attila HGFX2A."— Előadás másolata:

1 Java SNMP Development Készítette: Földi Attila HGFX2A

2 Java Dynamic Management Kit (JDMK) A Java Dynamic Management Kit egyszerű fejlesztési lehetőséget kínál a biztonsági megfigyelés számára, az SNMP protokoll keretein belül. Alkalmazásával egyszerűen csökkenthető a hálózati forgalom ráadásul kevesebb emberi beavatkozást igényel. Könnyen kezelhetőek vele teljes rendszerek vagy hálózatok. A JDMK JavaBeanekből, fejlesztőeszközökből és beilleszthető felügyeleti modulokból áll, ezek révén könnyen integrálható rendszerekbe és alkalmazásokba.

3 jSNMP Enterprise A jSNMP Enterprise egy alkalmazás fejlesztőknek amivel különböző platformok között valósíthatják meg a kommunikációt. Előnye, hogy Java-ban írt kód hordozható, és a jSNMP támogatja az SNMP v1, v2c, v3 protokollokat. A jSNMP optimalizálja és minimalizálja a hálózati forgalmat és maximalizálja a hatásfokot. Tartalmazza a szükséges eszközöket, amivel létrehozhatunk hálózat menedzselő alkalmazásokat. A jSNMP magja RMI szerveren fut. Az ügyfélalkalmazások valamelyik RMI interfészt használják vagy egy távoli jSNMP interfészt. Minden kommunikáció a menedzselt egységeken keresztül folyik. Az RMI szerver használatával sok időt és pénzt takaríthatunk meg.

4 Cyberons for Java Cyberons for Java egy készlet a hálózatmenedzselés fejlesztésére, amely csökkenti a költségeket, a ráfordított időt, a bonyolult hibákat. Segítségével alkalmazásokat hozhatunk létre amelyekkel menedzselhetünk kis munkacsoportokat, nagy vállalkozásokat és mindent ami a kettő között megtalálható. Részei: 1. SNMP Manager Toolkit 2. SNMP Utilities 3. Logger Utility 4. HTTP Server Toolkit 5. TFTP Client Utility 6. SMTP Client Utility

5 DynamicSNMP Toolkits DynamicSNMP Manager SDK (Java Edition)  Gyors fejlesztést tesz lehetővé Java SNMP menedzseralkalmazásokhoz, támogatja a SNMPv1, SNMPv2c és az SNMPv3-at.  Segítségével megvalósítható a csomópont menedzselés. DynamicSNMP Agent SDK (Java Edition)  Tartalmaz mindent ami szükséges egy Java SNMP ügyfél alkalmazás fejlesztéséhez, SNMPv1, SNMPv2c, SNMPv3 támogatással.  Tartalmaz széles körű API opciókat egy hagyományos SNMP eszköz fejlesztéséhez amivel SNMP interfészt adhatunk egy Java alkalmazásnak.

6 WinSNMP és WinMIB WinSNMP  A Windows SNMP egy programozási felület hálózat menedzselő alkalmazások számára Windowsos és Linuxos környezetben egyaránt. A WinSNMP célja elősegíteni az SNMP alapú hálózatmenedzselő alkalmazások fejlesztését Windows és Linux platformra. Ezzel a specifikációval eljáráshívásokat, adattípusokat, és adatstruktúrákat is definiálhatunk. WinMIB  A WinMIB egy programozási felület amely kezeli az SNMP Menedzsment Információs Bázisát Microsoft Windows alatt. A WinSNMP/MIB meghatároz egy függvényhalmazt amellyel a MIB-et böngészhetjük.

7 Koshna SNMP Toolkit for JMX Technology A Koshna SNMP Toolkit tartalmaz egy általános SNMP csatolót JMX fejlesztés számára. Az SNMP csatolóval beállíthatjuk az MBean protokoll információkat. A JMX SNMP csatoló több JMX implementációt tud kezelni de legoptimálisabb számára az MX4j vagy a JMX technológián alapuló implementációk a SUN-tól. A csomag tartalmaz egy kód generátort amivel létrehozhatunk csoportokat, táblákat, osztályokat a MIB-ben. A csomag magába foglal egy teljes MIB böngészőt amellyel kiválóan kezeli a beérkező és kimenő csomagokat.

8 Koshna SNMP Manager&Agent Toolkit A Manager Toolkit eszközöket biztosít SNMP menedzselő alkalmazások fejlesztéséhez Java-ban. Támogatja az SNMP v1, v2c, v3 verzióit. Táblákat, Java osztályokat és adattípusokat definiálhatunk vele a MIB-ben. Tartalmaz egy teljes MIB böngészőt kitűnő hibakeresési képességgel. Az Agent Toolkit eszközöket biztosít SNMP ügyfél alkalmazások fejlesztéséhez Java-ban. Támogatja az SNMP v1, v2c, v3 verzióit. Táblákat, Java osztályokat és adattípusokat definiálhatunk vele a MIB-ben. Szintén tartalmaz egy teljes MIB böngészőt kitűnő hibakeresési képességgel.

9 iReasoning SNMP Agent Builder&Libary Agent Builder  Java alapú gyors alkalmazás fejlesztő csomag.  Két különböző típusú Java ágenset hozhatunk vele létre: oszthatatlant vagy kiterjeszthetőt.  Erre egy grafikus felhasználói felületet biztosít. Támogatja az SNMP verziókat a menedzser és az ügyfél oldalon egyaránt.  Az ügyfél architektúra alapja a JMX technológia amely egységes és rugalmas szerkezetet alkot. Libary  Alapvető SNMP könyvtár amely nagy hatékonyságot biztosít hálózat menedzselő alkalmazások készítéséhez.  Minden SNMP verziót támogat. Egy nagy teljesítményű fordítót tartalmaz. A kódot úgy alkotja meg, hogy közben a maximális teljesítmény és a minimális többletmunkát biztosítja.

10 AdventNet Agent Toolkit (Java Edition) Alapvető hálózat menedzselő technológiákat alkalmaz (SNMP, TMX, TL1). Használatával gyorsan fejleszthetőek az SNMP ágensek, TL1 ágensek és a Multi-Protokoll ágensek is. Szolgáltat egy Java szerkezetet amellyel megfelelően irányíthatjuk az eszközöket és alkalmazásokat. Átfogó fejlesztési eszközöket tartalmaz, és API-kat is amivel többféle operációs rendszeren is használhatjuk. A legfőbb technológiákat alkalmazza: SNMP, TL1, CORBA, JMX, HTML, RMI, Java Bean, XML, JFC, JDBC. Több platformon működik: Solaris, Windows2000/NT, Linux, IBM AIX, HP-UX. Támogatja a könnyen használható (Easy-to-Use) parancs sorokat, és többféle szerkesztőt, és fordítót. Összességében értelmez, fordít, fejleszt, futtat és tesztel.

11 SNMP4J és NETSNMPJ SNMP4J  Nyílt forráskódú fejlesztést tesz lehetővé, támogatja a parancs kiadást menedzsereknek valamint parancs reagálást ügyfeleknek. Objektum orientált forma amelyet az SNMP++ ihletett. NETSNMPJ  Nyílt forráskódú Java könyvtár amely lehetővé teszi Java kódú műveletek elvégzését net-snmp könyvtárakban. Használhatunk hagyományosabb és Java kódú elemeket. Működik Windows, Linux és Solaris platformokon is, de az AgentX nem használható Win32 alatt.

12 JASMI (Java Api for SMI) Ez egy szoftver fejlesztő csomag Java 1.3-as vagy későbbi verzióra, amellyel lefordíthatjuk az SNMP SMIv1/v2 MIB-eket a MIB raktárba. A JASMI MIB raktár egy könyvtár a fájl rendszerben, ahová befordíthatjuk a MIB modulokat így hozzáférhetünk a MIB információkhoz. A JASMI MIB raktár kompatibilis a MIB Designer-el, MIB Explorer-el és az AgenPro 2-vel is. A lefordított MIB modulokat betölthetjük egy Java programba azért, hogy a MIB információk hozzáférhetőek legyenek a távoli feldolgozáshoz. Az SMI információkat használhatjuk például SNMP alkalmazásokhoz vagy felhasználhatjuk ügyfelek részére írt programok készítésénél.

13 J.AgentX Hordozható, könnyen megvalósítható AgentX protokoll SNMP ügyfelek bővítéséhez. Ezt a Java alapú csomagot a portugáliai Coimbra Egyetem fejlesztette. Ingyenesen hozzáférhető. Két fő komponensből áll:  SNMP eXtensible Agent: Teljes alkalmazás amely magába foglal SNMP menedzselő objektumokat. Ez az alkalmazás Java 2-ben lett fejlesztve. Az alap kiadás csak UDP kommunikációt támogat, de könnyen beépíthető más kommunikációs technológia alkalmazása is. Az ügyfelek adminisztrációja megvalósítható parancssorból és fájlból egyaránt.  AgentX-API: Az AgentX API a Java osztályok egy halmaza amelyet SNMP/AgentX ügyfeleknek szánt alkalmazások fejlesztéséhez használhatunk. Biztosítja programozónak, hogy könnyen használható, magas szintű csatoló felületet hozhasson létre bővíthető protokollal.


Letölteni ppt "Java SNMP Development Készítette: Földi Attila HGFX2A."

Hasonló előadás


Google Hirdetések