Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
KiadtaNorbert Fehér Megváltozta több, mint 8 éve
2
Portéka Manufaktúra - Görcsöny Mecsek Portéka gyümölcslevek HADOBÁS BÉLA
3
Beruházás célja Foglalkoztatás növelése Saját gyümölcsös kihasználása (profit, tartósítás) Környékbeli termelők, háztáji gyümölcsösök segítése A korábban kárba veszett termés begyűjtése Előremutató és a jövőben bővíthető gazdaságilag is pozitív vállalkozás megteremtése Megoldás a munkanélküliek számára ? Állami segítség igénybevétele
4
Miért éppen gyümölcsfeldolgozó? Saját gyümölcsös Alapanyag felvásárlási lehetőség Munkaerő szükséglet (4-8 fő) Munkaerő szakmai képzettsége Beruházás költség volumene (52 millió Ft) Piacszerűség (Önfenntarthatóság) Fejleszthetőség, bővítési lehetőség
5
Alkohol mentes italok csoportjai GyümölcslevekÜdítő italokVizek Juice 100% Gyümölcsnektár 25-50% (sav, term. aroma,színezék, cukor) Gyümölcs italok 12% (tartósítószer) Szénsavas üdítők (1-5 % gyüm. tart)
6
Gyümölcslevek Rostos 100% -os rostos gyümölcslé Frissen préselt gyümölcsGyümölcs sűrítmény+Gyümölcsvelő 30-70%-os kétféle gyümölcsből
7
Piaci helyzet Magyar gyümölcslé fogyasztás 24 liter/fő Magyar gyümölcslé piac 45 milliárd Ft Magyar gyümölcslé piac 239 millió liter Őszbarack 18% Alma 14% Narancs 18% Vegyes gyümölcs 13% Átlag ár: 320 Ft/liter (100%-os juice) Gyümölcslé Bag in box piaci ár: 1600-2400 Ft
8
Ami motivál minket
9
Alapanyag
10
Gyártástechnológia Gyümölcs szedés Gyümölcs puffer tárolásaGyümölcs válogatásGyümölcs mosás Magozás-Darálás-Pépesítés Préselés(pneumatikus)Puffer tartály (Íz beállítás) Puffertartály (pektin bontás) Hőkezelés Töltés Végtermék
11
Gyártástechnológia képekben
12
Logó Meglévő, levédett védjegy Van némi ismertsége Reklámok erősíthetik Sokféle terméktípushoz jó Van honlapja Gyorsan megvalósítható Gyümölcs, ahogy az Isten adta Szlogen
13
Doboz terv
14
Plakát
15
Csomagolás, kiszerelés 3 literes BIB csomagolás címkézve 3 literes BIB arculati grafikával nyomott dobozban Pouch Up csomagolás 3 literes
16
Egyéb lehetőségek Borászati bérpalackozás Borkészítés (szőlő-must-erjesztés-derítés)-eladás Cefre –törköly hasznosítás Gyümölcs aszalás Lekvárkészítés Savanyúság készítés Gyümölcs desszertek készítése
17
Portéka Manufaktúra
19
Szövetkezetek, manufaktúrák jövője Beszerzés és Gyártás koordináció Gép és technológia beszerzés Alapanyag beszerzés Csomagoló és segédanyag beszerzés Egységes minőségbiztosítási rendszer Logisztika, kereskedelem Közös kereskedelmi képviselet Üzlethálózat? Egységes kiszerelés Egységes megjelenés Közös disztribúció, szállítás Közös reklám Alapanyag Stabil mennyiség Jó minőség Átvételi kritériumok Földrajzi közelség Piacképes ár Kooperáció
20
Köszönöm a figyelmet!
21
Ha van ötlete, de nem tudja hogyan valósítsa meg Forduljon hozzánk bizalommal ! Ötletből érték.. Hadobás Béla Élelmiszeripari mérnök Marketing szakközgazdász 30 9 564 302 hadobas.bela@gmail.com
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.