Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A SZEGEDI SZÉPMÍVES CÉH EZÚTON IS KÖSZÖNETET MOND SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK AZ ÉVES MŰKÖDÉSÉT ÉS AZ ALKOTÓTELEP MEGRENDEZÉSÉT SEGÍTŐ ANYAGI.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A SZEGEDI SZÉPMÍVES CÉH EZÚTON IS KÖSZÖNETET MOND SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK AZ ÉVES MŰKÖDÉSÉT ÉS AZ ALKOTÓTELEP MEGRENDEZÉSÉT SEGÍTŐ ANYAGI."— Előadás másolata:

1 A SZEGEDI SZÉPMÍVES CÉH EZÚTON IS KÖSZÖNETET MOND SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK AZ ÉVES MŰKÖDÉSÉT ÉS AZ ALKOTÓTELEP MEGRENDEZÉSÉT SEGÍTŐ ANYAGI TÁMOGATÁSÉRT. A SZEGEDI SZÉPMÍVES CÉH EZÚTON IS KÖSZÖNETET MOND SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK AZ ÉVES MŰKÖDÉSÉT ÉS AZ ALKOTÓTELEP MEGRENDEZÉSÉT SEGÍTŐ ANYAGI TÁMOGATÁSÉRT.

2 Alkotótábor 2007. Gyomaendrőd

3 A Szegedi Szépmíves Céh 18. alkotótáborát rendezte meg az idén, ezúttal Gyomán. Az alkotótábor, mint rendezvény, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatával fennálló együttműködési megállapodásunk értelmében kötelező programjaink között szerepel minden nyáron. A beszámoló kiállítást több éve augusztusban az újszegedi Bálint Sándor Művelődési Házban rendezzük meg. Az idén a vendéglátó helyszínen is megtarthatjuk a bemutatót, amelyre a korábbi 3 évben a távoli kis falvakban nem volt lehetőség. A gyomai művésztelep beszámoló kiállításai: 2007. augusztus 22 – szeptember 7. Szeged ( Bálint Sándor Művelődési Ház, Szeged, Temesvári krt 42.) 2007. szeptember 8 - október 12. Gyomaendrőd ( Vidovszky Béla Képtár, Gyomaendrőd, Kossuth út 11., tel.: 66-282-067 e-mail: keptar@internet-x.hu )

4 18. ALKOTÓTÁBOR - 18 RÉSZTVEVŐ SÁRY TEKLA: FÚJ A SZÉL / v.tech.,35x25cm / 1.B ITÓ KATALIN 2.C SANÁDI HAJNALKA 3.D ÖME LÉNÁRD 4.E RDÉLYI ZSUZSA 5.F AZEKAS LILI 6.F EHÉR FANNY 7.G ERGELY BORBÁLA 8.H ARASZTI DÓRA 9.K ARCAGI ILDIKÓ 10.K OLONICH ÉVA 11.K ÓSZÓ DIÁNA 12. L UKÁCSNÉ MURÁNYI TERÉZ 13.M EZŐLAKI NOÉMI 14.N AGY ERZSÉBET 15.S ÁRY TEKLA 16.S TIFÁNNÉ ALEXI MÁRIA 17. T ERHES ENIKŐ 18.T ÖRTELI LILLA 19.M űvészeti vezető: Nagy Károly, a Céh elnök helyettese

5 A telepeinken szokásos napirend: Reggeli 8-kor (uzsonnacsomag átvétele) Reggeli 8-kor (uzsonnacsomag átvétele) 9 órától 3 órás kötött foglalkozás a meghirdetett tematika szerint 9 órától 3 órás kötött foglalkozás a meghirdetett tematika szerint szabad alkotó tevékenység 15 óráig, étkezés egyénileg / uzsonnacsomag / szabad alkotó tevékenység 15 óráig, étkezés egyénileg / uzsonnacsomag / 16-19-ig irányított foglalkozás – időjárásfüggő (táj, vagy műtermi beállítás – csendélet) 16-19-ig irányított foglalkozás – időjárásfüggő (táj, vagy műtermi beállítás – csendélet) 20 órakor közös meleg vacsora 20 órakor közös meleg vacsora 21-24 - ig szabad műtermi alkotóidő 21-24 - ig szabad műtermi alkotóidő KIEGÉSZÍTŐ PROGRAMOK: nyitó bankett a megérkezés után nyitó bankett a megérkezés után terepszemle, témakutatás az első délelőttön terepszemle, témakutatás az első délelőttön múzeum, tájház, üzemlátogatás múzeum, tájház, üzemlátogatás közös kiállítási előkészületek közös kiállítási előkészületek záró bankett az utolsó este záró bankett az utolsó este játék ( tollas, darts …) játék ( tollas, darts …) A telepeinken szokásos napirend: R Reggeli 8-kor (uzsonnacsomag átvétele) 9 9 órától 3 órás kötött foglalkozás a meghirdetett tematika szerint s szabad alkotó tevékenység 15 óráig, étkezés egyénileg / uzsonnacsomag / 1 16-19-ig irányított foglalkozás – időjárásfüggő (táj, vagy műtermi beállítás – csendélet) 2 20 órakor közös meleg vacsora 1-24 - ig szabad műtermi alkotóidő KIEGÉSZÍTŐ PROGRAMOK: n nyitó bankett a megérkezés után t terepszemle, témakutatás az első délelőttön m múzeum, tájház, üzemlátogatás k közös kiállítási előkészületek z záró bankett az utolsó este j játék ( tollas, darts …) Tematika: a helyszín szerinti sajátosságok: vízpart, nádas, alföldi táj a helyszín szerinti sajátosságok: vízpart, nádas, alföldi táj a népi szecesszió felfedezése, a kisvárosi atmoszféra megjelenítése, a népi szecesszió felfedezése, a kisvárosi atmoszféra megjelenítése, növények megfigyelése, tanulmányozása növények megfigyelése, tanulmányozása csendéletek, portrék, alakrajz csendéletek, portrék, alakrajzTechnikák: ceruza, szén, pitt, pasztell rajzok ceruza, szén, pitt, pasztell rajzok akvarell akvarell akril akril olaj olaj vegyes technikai próbák vegyes technikai próbák linómetszés linómetszés Tematika: a a helyszín szerinti sajátosságok: vízpart, nádas, alföldi táj népi szecesszió felfedezése, a kisvárosi atmoszféra megjelenítése, n növények megfigyelése, tanulmányozása c csendéletek, portrék, alakrajz Technikák: eruza, szén, pitt, pasztell rajzok a akvarell kril o olaj v vegyes technikai próbák l linómetszés

6 Indulásra összekészített eszközök és anyagok a Szél utcai székhelyünkön… Alkotótáborainkba teljes felszereléssel megyünk, a résztvevőknek csak ruháikat kell hozniuk. Minden szükséges eszközt és anyagot biztosítunk. ( pl. 10 rajzbak, 17 tábori állvány, rajztáblák, farostlemezek és papírok, festékek stb. szállítását is megoldjuk.) A művészettörténeti ismeretek bővítését szakkönyvek és több száz órányi dvd segíti. Alkotótáborainkba teljes felszereléssel megyünk, a résztvevőknek csak ruháikat kell hozniuk. Minden szükséges eszközt és anyagot biztosítunk. ( pl. 10 rajzbak, 17 tábori állvány, rajztáblák, farostlemezek és papírok, festékek stb. szállítását is megoldjuk.) A művészettörténeti ismeretek bővítését szakkönyvek és több száz órányi dvd segíti.

7 a hétfői körbenézés, aminek a végére az idő…

8 Gyoma és Kner, ha már itt vagyunk… És a Kner Múzeummal szemben a képtár, ahol nagyon kedvesen fogadtak, még raktári anyagokat is láthattunk --- és itt lesz az őszi kiállításunk! A telep résztvevői a Vidovszky – ház udvarán

9 Az idei telepen szokatlanul sokat foglalkoztunk az időjárással. Erős állványt borogató szélrohamok, szemerkélő eső és egy-két szépidős nap. Nem csoda, hogy a műtermi munka előtérbe került. A természetben legtöbbet a kollégium nagy parkjában dolgoztunk, messzebbre csak néhány napon merészkedtünk. Haraszti Dóra és Sáry Tekla csendéletet rajzol szobájukban.

10 A két hétből talán 4 ilyen szép nap volt… A park, a főutca, a híd és a hangulat

11 És egy váratlan program: VW - találkozó! A Hősök útja megtelt autókkal, a kollégium elől végignézhettük a felvonulást.

12 Szorgalmas tevékenység a kollégium parkjában, a folyóparton és esténként a kollégiumban.

13 Utolsó pillanatok, búcsúzóul pizzázás… Senki sem igazán vidám. Kiválogattuk a kiállítás anyagát, minden eszközt összecsomagoltunk, reggel mindenki hazaindul – és az örökös kérdés: hol lesz a jövő évi telep, kik lesznek ott ?

14 A kiállítási anyag névsor szerint megtekinthető a következő oldalakon A kiállítási anyag névsor szerint megtekinthető a következő oldalakon

15 BITÓ KATALIN BITÓ KATALIN

16 CSANÁDI HAJNALKA CSANÁDI HAJNALKA

17 DÖME LÉNÁRD DÖME LÉNÁRD

18 ERDÉLYI ZSUZSA ERDÉLYI ZSUZSA

19 FAZEKAS LILI FAZEKAS LILI FEHÉR FANNY FEHÉR FANNY

20 GERGELY BORBÁLA GERGELY BORBÁLA

21 HARASZTI DÓRA HARASZTI DÓRA

22 KARCAGI ILDIKÓ KARCAGI ILDIKÓ KOLONICH ÉVA KOLONICH ÉVA

23 KÓSZÓ DIÁNA KÓSZÓ DIÁNA

24 LUKÁCSNÉ MURÁNYI TERÉZ LUKÁCSNÉ MURÁNYI TERÉZ MEZŐLAKI NOÉMI MEZŐLAKI NOÉMI

25 NAGY ERZSÉBET NAGY ERZSÉBET

26 SÁRY TEKLA SÁRY TEKLA

27 STIFÁNNÉ ALEXI MÁRIA STIFÁNNÉ ALEXI MÁRIA

28 TERHES ENIKŐ TERHES ENIKŐ

29 TÖRTELI LILLA TÖRTELI LILLA

30 HÍREK, INFORMÁCIÓK: CÉHÜNK 2000-ÓTA A LYRA ALPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLÁVAL EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN FOLYTATTA OKTATÓ TEVÉKENYSÉGÉT, AMELY A 12- 22 ÉV KÖZÖTTI KOROSZTÁLYT ÉRINTETTE. A KÖVETKEZŐ TANÉVTŐL A LYRA SZÜNETELTETI OTATÓ TEVÉKENYSÉGÉT, EZÉRT SÜRGŐSEN ÚJ PARTNERT, MŰKÖDŐ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLÁT KELLETT TALÁLNUNK. EZ SIKERÜLT IS, ÍGY A KÖVETKEZŐ TANÉVTŐL A CLASSIC MŰVÉSZETI ISKOLÁVAL MŰKÖDÜNK EGYÜTT – DE EZ MOST MÉG CSAK AZ EÖTVÖS J. GIMNÁZIUMI ÓRÁKRA VONATKOZIK. A MŰVÉSZETI ISKOLAI FOGLALKOZÁSOK A TANÉV RENDJE SZERINT FOLYNAK, AZ ELSŐ TANÍTÁSI HÉTEN MÁR TARTUNK ÓRÁKAT, A BEIRATKOZÁS ÉS A CSOPORTBEOSZTÁS AZ ELSŐ HÉTEN LESZ. FRISS ÉS ÚJ INFORMÁCIÓKAT KERESNI LEHET A CÉH OLDALAIN A HÍREK ROVATBAN: hhhh tttt tttt pppp :::: //// //// wwww wwww wwww.... aaaa rrrr tttt ssss zzzz eeee gggg eeee dddd.... hhhh uuuu


Letölteni ppt "A SZEGEDI SZÉPMÍVES CÉH EZÚTON IS KÖSZÖNETET MOND SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK AZ ÉVES MŰKÖDÉSÉT ÉS AZ ALKOTÓTELEP MEGRENDEZÉSÉT SEGÍTŐ ANYAGI."

Hasonló előadás


Google Hirdetések