Biztosítóberendezések

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MIKROÖNTÖZÉS Lényege: a berendezés kis nyomáson (
Advertisements

Kapcsolókészülékek Potyka Bálint.
Csík Zoltán Elektrikus T
Váltóállítás egyedi inverterrel
BALESETVIZSGÁLÓ TANFOLYAM
Humánkineziológia szak
A mobil távközlés szerepe és lehetőségei rendkívüli események esetén dr. Drozdy Győző vezérigazgató helyettes Bánhidi Zoltán távközlés-szabályozási szakértő.
Utazás &Turizmus érettségi 2008 tavasz. U&T érettségi Központilag akkreditált érettségi vizsgatárgy (Ady Endre Gimn., Ráckeve Csak k özépszintű! Felvételinél.
Szent László ÁMK Szakközépiskolai Intézményegysége
VER Villamos Berendezések
Multiméter története, használata, főbb jellemzői.
Nat Pedellus Informatika 8. osztály óra.
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Földalatti műtárgyak alagútépítés I.
SIMIS-IS biztosítóberendezés Funkcionalitás
Elektromágneses kompatibilitás EMC
Közút-vasút keresztezések biztosítási módjainak összehasonlítása
A SZEPTEMBER 7-ÉN BP.KELETI PÁLYAUDVARON TÖRTÉNT KISIKLÁSOS BALESET VIZSGÁLATA Két hasonló kisiklás Európában KBSZ SZAKMAI NAPOK Budapest, 2007.
BIZTOSÍTÓBERENDEZÉSI PROBLÉMA ELEMZÉSE
A kétszintű biológia érettségi vizsgáról
A szakképzés tartalmi szabályozása - Moduláris, kompetencialapú szakképzés -
2.6 Szakaszolók 2.7 megszakítók- és szakaszolómeghajtások
A méréshatárok kiterjesztése Méréshatár váltás
Pesti Béla MÁV ZRt. Pályavasúti Üzletág
Szigeteltsín-vevők biztonsági elvei és problémái
Automatika Az automatizálás célja gép, együttműködő gépcsoport, berendezés, eszköz, műszer, részegység minél kevesebb emberi beavatkozással történő, balesetmentes.
BEVEZETŐ Dr. Turóczi Antal
Nemzetközi és hazai előírások az e-jármű tervezésekor és jármű átalakításkor Németh Erika
Modularizáció, vizsgaközpont kialakítása
Tájékoztatás Alkalmazások
Automatika Az automatizálás célja gép, együttműködő gépcsoport, berendezés, eszköz, műszer, részegység minél kevesebb emberi beavatkozással történő, balesetmentes.
KBSZ SZAKMAI NAPOK – VASÚT Budapest, november 18. dr. Gincsai János
Mérés és adatgyűjtés Utolsó óra Mingesz Róbert május 5. 1.
Gépgyártástechnológiai technikus
A GPS elmélete és felhasználása gyakorlatok bevezetése Takács Bence, Rózsa Szabolcs Budapest, február 14.
Rétlaki Győző TEB Központ
Elektronikus biztosítóberendezések
Emelt sebesség Alapok Rétlaki Győző TEB Központ.
Biztosítóberendezési ismeretek Sorompók szigetelése
Rétlaki Győző TEB Központ
Rétlaki Győző TEB Központ
Biztosítóberendezések szerkesztése
Kényszer menetirányváltás
Rétlaki Győző TEB Központ
Rétlaki Győző TEB Központ
Biztosítóberendezések szerkesztése
Rétlaki Győző TEB Központ
Emelt sebesség Vonali sorompó
Emelt sebesség Állomási sorompó
Dominó-70 Szerkezeti elemek
Biztosítóberendezések szerkesztése
Biztosítóberendezések karbantartása
Biztosítóberendezési ismeretek Váltóerők mérése
Biztosítóberendezési ismeretek Szigetelések elhelyezése Rétlaki Győző TEB Technológiai Központ.
Dominó - 70 Szerkezeti elemek
Rétlaki Győző TEB Központ
Biztosítóberendezések szerkesztése 3
Emelt sebesség D-55 állomási áramkörök
Bodó Béla, mesteroktató, energetikus
A VIZSGA FÓKUSZPONTJAI
Számítógépes szimuláció
Hol található biztonsági megállóhely a vonalszakaszon?
Hol található biztonsági megállóhely a vonalszakaszon?
Hol található biztonsági megállóhely a vonalszakaszon?
Urbanovszky István Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
Hol található biztonsági megállóhely a vonalszakaszon?
Szembeközlekedés Kaposmérő és Kiskorpád állomások között
Előadás másolata:

Biztosítóberendezések Rétlaki Győző TEB Központ

Biztosítóberendezések Rétlaki Győző: Szerkezeti elemek Irányítástechnika Állomási berendezések Menet- és elzárási terv Mechanikus berendezések és elemei Az időzített érintkező a többinél előbb zár, illetve később bont. Egy munka és egy nyugalmi időzített érintkező a fegyverzet mozgása közben biztosan átlapol (időben előbb zár és azután bont). Amennyiben csak az egyik időzített, akkor az átlapolás nem biztos, de lehetséges. Az egy időzített érintő is elegendő, hogy a viszonylag lassú működésű XJ jelfogó kevesebb időtartamra viselje el a gerjesztési szünetet, mint amennyi idő alatt a húzva záró érintkezői közül bármelyik is megszakítana. Az állapot ellenőrzésére nem felel meg egy adott érintő nem zárásának észlelése, mert ez lehet egy hiba is. Elterjedt tervezői gyakorlat (D70) a direkt + feszültségről való ismétlő jelfogó működtetés azzal, hogy az ismétlő van ejtésre ellenőrizve. Az ismétlő jelfogó ejtésének ellenőrzésekor azonban nem biztos, hogy a működtető jelfogónak nem csak a direkt +-ra kötött munka érintkezője szakít, hanem a többi is. Vonóvezetéki hálózatok Vonóvezetékes váltóállítás Oldalvédelem Szigetelések Szigeteltsínek

Biztosítóberendezések Rétlaki Győző: Szerkezeti elemek Földelési rendszer Sorompók Váltók végállása Váltók csúcssíneinek helyzet-ellenőrzése Az időzített érintkező a többinél előbb zár, illetve később bont. Egy munka és egy nyugalmi időzített érintkező a fegyverzet mozgása közben biztosan átlapol (időben előbb zár és azután bont). Amennyiben csak az egyik időzített, akkor az átlapolás nem biztos, de lehetséges. Az egy időzített érintő is elegendő, hogy a viszonylag lassú működésű XJ jelfogó kevesebb időtartamra viselje el a gerjesztési szünetet, mint amennyi idő alatt a húzva záró érintkezői közül bármelyik is megszakítana. Az állapot ellenőrzésére nem felel meg egy adott érintő nem zárásának észlelése, mert ez lehet egy hiba is. Elterjedt tervezői gyakorlat (D70) a direkt + feszültségről való ismétlő jelfogó működtetés azzal, hogy az ismétlő van ejtésre ellenőrizve. Az ismétlő jelfogó ejtésének ellenőrzésekor azonban nem biztos, hogy a működtető jelfogónak nem csak a direkt +-ra kötött munka érintkezője szakít, hanem a többi is. Váltóerők mérése Váltó nagysugarú mérés Nagysugarú váltók akadály-érzékenysége Miért veszi be? Miért nem szeretjük?

Rétlaki Győző: Szerkezeti elemek A végén teszt és (vizsga). Teszt követelmény: 0 — 60% 1 61 — 70% 2 71 — 80% 3 81 — 90% 4 91 — 5 Szóbeli követelmény: Az időzített érintkező a többinél előbb zár, illetve később bont. Egy munka és egy nyugalmi időzített érintkező a fegyverzet mozgása közben biztosan átlapol (időben előbb zár és azután bont). Amennyiben csak az egyik időzített, akkor az átlapolás nem biztos, de lehetséges. Az egy időzített érintő is elegendő, hogy a viszonylag lassú működésű XJ jelfogó kevesebb időtartamra viselje el a gerjesztési szünetet, mint amennyi idő alatt a húzva záró érintkezői közül bármelyik is megszakítana. Az állapot ellenőrzésére nem felel meg egy adott érintő nem zárásának észlelése, mert ez lehet egy hiba is. Elterjedt tervezői gyakorlat (D70) a direkt + feszültségről való ismétlő jelfogó működtetés azzal, hogy az ismétlő van ejtésre ellenőrizve. Az ismétlő jelfogó ejtésének ellenőrzésekor azonban nem biztos, hogy a működtető jelfogónak nem csak a direkt +-ra kötött munka érintkezője szakít, hanem a többi is.