Biztonság és Partnerség Társadalmi vita - Zárókonferencia 2008. szeptember 2. Budapest Az egészségügy feladatai 2010-ig Dr. Székely Tamás miniszter.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KULTÚRPOLITIKA ÉS MŰVELŐDÉSÜGY A KÉT VILÁGHÁBORÚ KÖZÖTTI MAGYARORSZÁGON „A tanulatlan, és demokráciára éretlen tömegek veszélyesek a társadalomra”
Advertisements

A időszak végrehajtási intézményrendszere
Ágazati szintű érdekegyeztetés, érdekképviselet, a VKDSZ aktuális feladatai Halasy Károly.
Csecsemő és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégiumi ülés
TÁMOGATÓ SZOLGÁLATOK VII. ORSZÁGOS SZAKMAI KONFERENCIÁJA
A fenntartható fejlődés és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia
A komplex minősítés tapasztalatai az ORSZI Dél-dunántúli Regionális Igazgatóságánál előadó Dr. Benkovics László.
A környezetvédelem intézményrendszere
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
Nemzeti Egységes Kártyarendszer Vetési Iván miniszteri biztos június 2. KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM.
„ TEszedd ” ( 2011) „Önkéntesen a tiszta Magyarországért” Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkárság Budapest dr. Rácz.
A kormányzat és a civil szervezetek kapcsolata Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár.
Szakmai irányelvek, protokollok készítésének, megjelentetésének eljárásrendje Szy Ildikó osztályvezető Egészségügyi Minisztérium III. Egészségpolitikai.
Public Relations eszközök az egészségügyi intézmények szolgálatában
Sajtótájékoztató, november 14. AmCham - Egészséges Munkahely Program 1 Az Amerikai Kereskedelmi Kamara AmCham Egészséges munkahely programja Dr.
A Dél-dunántúli régió helyzete, fejlesztési lehetőségei és az RFT szerepe a DDOP végrehajtásban Dr. Wekler Ferenc elnök szeptember 14.
Lux Judit CSc Neokorporatív gyakorlat és mediáció Magyarországon(3) december 5.
K ÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM T ÁRSADALMI F ELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG romagov.kormany.hu A Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Távmunka kutatás, fejlesztés eredményei
A Magyar Köztársaság kormánya
A társadalmi egyeztetés alapfogalmai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője február.
Partnerség, nyilvánosság, átláthatóság A fejlesztéspolitikai dokumentumok társadalmi egyeztetésének menete – tervezet –
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége Szövetségi Tanácsülés április 10. A Nemzeti Egészségügyi Programok és a Népegészségügyi Program.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
A víziközmű- szolgáltatás érdekvédelmi szemmel Halasy Károly.
A Magyar Mérnöki Kamara belső eljárásrendje az Országos Építésügyi és Településrendezési Tanács (OÉTT) munkájához kapcsolódóan Budapest, július 13.
A Nemzeti Civil Alapprogram szervezeti felépítése, feladat- és hatáskörök Előadó: dr. Ugron Gáspár.
Európai Vegyipari Szociális Párbeszéd Bizottság Balatonszemes.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Tájékoztató a szakmai vizsgaszervezés jogosultságának elnyerésére kiírt pályázatról Huller Gabriella ETI.
Közmunkaprogram kórházaknak Budapest, április. 27 SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM KÖZMUNKA TANÁCS KÖZMUNKA TANÁCS.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, december 14. Együttműködés a fogyasztóvédelmi ügyek területén.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Kormányszóvivői tájékoztató A fogyasztók biztonságáért Középtávú fogyasztóvédelmi politika Csizmár Gábor államtitkár Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
Bodor Tamás főosztályvezető-helyettes Gyermek és Ifjúsági Osztály
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. Az Európai Bizottság által támogatott „Sastipen – Egészség” program tapasztalatai,
A 21. század energiapolitikai kérdései és hazai válaszai: a „Magyarország energiapolitikája ” című stratégia és a lezajlott társadalmi-szakmai.
Balatonszemes Az Európai Unió szintű szociális párbeszédben való részvétel tapasztalatai.
1 8/1993.(III.31.) NM rendelet Szakmai felügyelet A jogszabály módosítás okai: –Az Eü. Reform kiemelt feladata a szakfelügyelet erősítése –Nem minden orvosi.
A középszintű érdekegyeztetés és szociális párbeszéd Magyarországon.
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a partnerség Civil részvétel és EU források – december 3. Európai Ifjúsági Központ Dr. Arató Krisztina ELTE.
„Vedd ki a részed!” - amit a civilek már megtettek egymásért Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Együttm ű ködési Hálózat Miskolc, március 30.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
A felnőttképzés, szakképzés fejlesztése és a gazdaság igényei november 21. DAT 2006 Konferencia S2 – Gazdaság vezérelt informatikai szakképzés Szociális.
Magyar Kórházszövetség Kongresszusa, Debrecen 2015.
Kormány – önkormányzatok érdekegyeztetésének alakulása, lehetséges továbbfejlesztése Dr. Szegvári Péter önkormányzati szakértő Oslo, Norvégia április.
Aktualitások: Konszolidáció és Gazdasági Bizottságok
Az ÖNET megújításának lehetséges módja Schmidt Jenő, ÖNET munkacsoport vezetője, TÖOSZ elnök Budapest, május 19. „Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar.
11 Smart City Tagozat ülése BME EIT Neumann Tárgyaló, május óra 1111 Budapest, Egry J. u. 18. V1 ép. C213 Dr. Kovács Kálmán tagozati elnök.
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Beszámoló év Bognár Lászlóné tagozatvezető.
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Szakmai beszámoló Bognár Márta tagozatvezető Bognár Márta tagozatvezető.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, július 13. Előrehaladás a fogyasztóvédelmi ügyek területén első félévében.
Dr. Kovács Krisztina 1 HOVÁ FORDULJON A FOGYASZTÓ? Az egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos jogorvoslati lehetőségek.
A Nemzeti Pedagógus Kar Célok, eredmények, választás –
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Beszámoló január-december Bognár Lászlóné tagozatvezető.
Török Ádám, az MTA főtitkára, az AKT elnöke
Magyar Rendvédelmi Kar Büntetés-végrehajtási Tagozat
Orova Piroska XIII. VIMFÓ április
Társadalmi vitára kész a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia
„Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar együttműködéssel” projekt
KORMÁNYZATI CÉLOK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN
A Nemzeti Pályaorientációs Tanács (NPT) és a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok (RFKB) együttműködése TÁJÉKOZTATÓ ANYAG az RFKB pályaorientációs.
TOGETHER WITHOUT BORDERS ÎMPREUNĂ FĂRĂ FRONTIERE EGYÜTT HATÁROK NÉLKÜL
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) tervezete
A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács tevékenysége
Előadás másolata:

Biztonság és Partnerség Társadalmi vita - Zárókonferencia szeptember 2. Budapest Az egészségügy feladatai 2010-ig Dr. Székely Tamás miniszter

AZ EGÉSZSÉGÜGY FEJLESZTÉSI FELADATAI 2010-IG 1. A Kormány május 22-ei döntése szerint az egészségügy átalakításának célja: a rendelkezésre álló források hatékonyabb felhasználásával a társadalom egészségi állapota, a biztosítottak elégedettsége javuljon. 2. A Kormány úgy látja: a továbbiakban az átalakításokat az egészségügyi szolgáltatások minőségének javítására, az ellátás biztonságának erősítésére kell koncentrálni. 3. A Kormány e célok eléréséhez széles körű társadalmi és szakmai párbeszédet kezdeményez. 4. „Megegyezés” program „…az új miniszter nemrégiben mutatta be elképzeléseit. Eszerint a nyugodt építkezés és gyarapodás, a szakmával folytatott intenzív párbeszédben formált népegészségügyi és fejlesztési programok kerülnek előtérbe.”

3 A KORMÁNY DÖNTÉSE A TÁRSADALMI VITÁBAN A Kormány július 9-i ülésén megtárgyalta és elfogadta a „Biztonság és partnerség: feladatok az egészségügyben 2010-ig” című programtervezetet, és arról széleskörű társadalmi és szakmai párbeszédet kezdeményezett. A társadalmi és szakmai párbeszéd „alapszakasza” július 10-től augusztus 15-ig tartott.

4 TÁRSADALMI VITA  A minisztérium több mint 100 szervezet részére közvetlenül juttatta el a programjavaslatot, és kérte fel a vitában való részvételre, illetve arra, hogy vitassák meg, és augusztus 15-ig a megküldött észrevételeikkel, javaslataikkal járuljanak hozzá a tervezet végleges változatának elkészítéséhez.  A minisztérium honlapján július 10-étől a programtervezet elektronikus úton, közvetlenül is elérhető minden érdeklődő számára.  Emellett lehetőséget biztosítottunk minden állampolgár számára, hogy véleményét, javaslatát a kormányzati portálon létesített fórumon kifejthesse vagy a címre megküldje.a kormányzati

5 TÁRSADALMI VITA Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztálya Egyetemek, egészségtudományi centrumok elnökei Nemzeti Egészségügyi Tanács Egészségügyi Tudományos Tanács Országgyűlés Egészségügyi bizottsága Szakmai kollégiumok Kollégiumi Elnökök Testülete A négy történelmi egyház vezetője Országos Érdekegyeztető Tanács (Szociális Bizottsága), Egészségügyi Ágazati Érdekegyeztető Tanács tagszervezetei Kamarák: Magyar Orvosi Kamara, Magyar Gyógyszerész Kamara, Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Szakmai szervezetek, képző ill. kutatóhelyek: MOTESZ, EGVE, Magyar Kórházszövetség, Medicina 2000, Egészségügyi Menedzserképző Központ, GKI Egészségügykutató Intézet, stb. Betegeket képviselő egyesületek, alapítványok A minisztérium a következő társadalmi, tudományos, szakmai szervezeteknek küldte meg közvetlenül a vitaanyagot:

6 TÁRSADALMI VITA  A társadalmi vita során közel 90 szervezettől, és 40 magánszemélytől érkezett javaslat, észrevétel a programtervezetben megfogalmazott elképzelésekhez.  A kormányzati portál vitafórumára 31 hozzászólás érkezett.

SZAKMAI EGYEZTETÉSEK, KONZULTÁCIÓ Egyeztetés a szociális partnerekkel:  Az Országos Érdekegyeztető Tanács Szociális Bizottsága augusztus 15- én tűzte napirendre a „Biztonság és Partnerség: feladatok az egészségügyben 2010-ig” című programtervezetet.  Az Egészségügyi Ágazati Érdekegyeztető Tanács augusztus 29-én tárgyalta meg.  Az OÉT plenáris ülésének összehívására szeptember 12-én kerül sor. 7

8 TÁRSADALMI VITA LEZÁRÁSA A Minisztérium és a MOTESZ között létrejött megállapodás alapján a MOTESZ:  elemzi és összegzi a beérkezett észrevételeket, javaslatokat,  vállalta a zárókonferencia megszervezését és lebonyolítását.

9 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!