WireShark - Forgalom elemzés

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
Advertisements

4. alkalom – Hálózat Kezelés
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 5 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Elektronikus levelezés [webmail]
Hálózati és Internet ismeretek
Virtuális méréstechnika Hálózati kommunikáció 1 Mingesz Róbert V
avagy a hálózatok hálózata
Tempus S_JEP Számítógép hálózatok Összefoglalás Összefoglalás Összeállította: Broczkó Péter (BMF)
Az internet és a web A HTML alapjai.  „Úgy gondoljuk, hogy a világpiacon talán öt darab számítógépet tudnánk eladni.” (Thomas Watson, az IBM elnöke,
Felhasználói felületek és üzleti logika Bollobás Dávid ASP.NET
Electra IP cím módosítása
Hálózatok.
Útválasztás. A statikus útválasztásos környezet A statikus útválasztásos IP környezet kis, egyetlen útvonallal rendelkező, statikus IP alapú összetett.
Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
Sávszélesség és adatátvitel
Számítógépes hálózatok GY
Tűzfal beállítása Ubuntuban
A TCP/IP cím.
Hálózatkezelés, java.net Elek Tibor
Egy ISA szerver naplója Sárosi György Terméktámogatási Tanácsadó Microsoft Magyarország.
2012. augusztus Nyári Tanártovábbképzés.
Számítógépes hálózatok világa Készítette: Orbán Judit ORJPAAI.ELTE.
1 Bevezetés a VoIP technológiába Gyakorlat Feladat Hozza létre és konfigurálja az alábbi hálózatot! Telepítsen egy Mini SIP szervert! Hozzon létre.
TCP Speed Mérésvezetők: Takács György Tihanyi Attila Előírt Laboratórium I., 2006, PPKE-ITK Készítette: Benyovszky Máté Bohó András.
WEB Technológiák ISAPI ME Általános Informatikai Tsz. dr. Kovács László.
Microsoft Access Vezérlőelemek.
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
1 Simple Network Management Protocol, azaz egyszerű hálózatmenedzsment protokoll Takács Béla 2006.
A protokollok határozzák meg a kapcsolattartás módját.
INTERNET.
1 Többszörös címek D osztályú IP címek
UDP protokollok User datagram protocol- Felhasználói datagrammprotokoll.
Tóth Gergely, február BME-MIT Miniszimpózium, Általános célú biztonságos anonimitási architektúra Tóth Gergely Konzulensek: Hornák Zoltán.
Kifejezések a Pascalban Páll Boglárka. Ismétlés: Ahogy algoritmikából láttuk, a kifejezések a Pascal nyelvben is operátorokból és operandusokból állnak.
Operátorok Értékadások
Az internetről.
Flash és PHP? De még mennyire! Kiss-Tóth Marcell
A protokoll A protokoll fogalma.
Support.ebsco.com Oktatóprogram Egyszerű keresés létrehozása az EBSCOhost felületen.
Hálózati alapismeretek
Gyakorlat 3. Számítógép hálózatok I.
Illés Zoltán ELTE Informatikai Kar
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Hálózat menedzsment Óravázlat Készítette: Toldi Miklós.
Topológiák Hálózati eszközök
Ingyenes,Multi funkcionális tűzfal szoftver
Mérés és adatgyűjtés laboratóriumi gyakorlat Hálózati kommunikáció 1 Makan Gergely, Mingesz Róbert, Nagy Tamás V
Számítógép hálózatok.
Telepítés és használat ICON100 központhoz Modern Alarm Hungary.
Modern Alarm Hungary.  A szoftver telepítése előtt telepítse a hardware kulcs drivert (ne csatlakoztassa a hardware kulcsot amíg nem telepítette a drivert)
Electra IP cím módosítása. 2  Internet behívás (IP cím) változás: A bank Internet szolgáltató váltás miatt módosítja az Electra szerver elérhetőségének.
Bevezetés az informatikába 11. előadás Internet. Egyetlen nagy egységes elveken működő világhálózat hálózatok összekapcsolása nagy világhálóvá csomagkapcsolt.
Tűzfal (firewall).
Moduláris könyvtári rendszer elektronikus dokumentumgyűjtemények kezeléséhez: az eleMEK projekt Drótos László Perlaki Attila Országos Széchényi Könyvtár,
COMPU-CONSULT Ltd. Saját kábeltv IP kamerával Előadók: Szabó Bence, COMPU-CONSULT Kft. Imre Gábor Panasonic, Előadás közben telefonálhat:
Webszerkesztés. IP cím pl: Domain cím - DNS pl: ország nevehttp:// számítógép címe World Wide Web Webszerverre.
A szállítási réteg az OSI modell 4. rétege. Feladata megbízható adatátvitel megvalósítása két hoszt között. Ezt úgy kell megoldani, hogy az független.
IP címzés Gubó Gergely Konzulens: Piedl Péter Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola Cím: 1144 Budapest Kerepesi út 124.
Hálózatmenedzselés Network Monitoring Service Készítette: Nagy István Neptunkód: MCCB2B.
Hálózatos programok készítése
Lekérdezések Adott tulajdonságú adatok listázásának módja a lekérdezés. A lekérdezések segítségével az adatbázisból megjeleníthetjük, módosíthatjuk, törölhetjük.
Fülemüle informatika tehetségkutató verseny
MIFIR adatszolgáltatás – Technikai információk
HTE előadás BME TMIT I. 210 Az internet szolgáltatás mérése az NMHH gyakorlatában – a szolgáltatásminőség EU-s dimenziója Előadók: Torma Zsolt (NMHH)
1 Többszörös címek D osztályú IP címek
Hálózati rendszerek adminisztrációja JunOS OS alapokon
Hálózatkezelés Java-ban
Válasz a hálózatra, biztonságra, meg mindenre: 7
Bibliográfia adatbázis-kezelő alkalmazások, EndNote 2018 Skultéti Attila
Előadás másolata:

WireShark - Forgalom elemzés Ingyenes forgalom elemző eszköz: www.wireshark.org Ha nincs fent a gépen, akkor töltsük le a Portable verziót! Telepítésnél a forgalomszűrésére alkalmas modul telepítéséhez adminisztrátori jogok szükségesek.

Wireshark Szűrő megadása (Display filter) Csomagok a felvett forgalomban A kiválasztott csomag protokoll-fejléc információi PDU-k A csomag tartalma hexadecimális és ASCII formátumban

Felvett forgalom elemzése Display filter Korábban rögzített forgalom utólagos elemzésére, részek kiszűrésére használható Szintakszis általánosan:

Display filter - Protocol ip, tcp, dns, ssh, http … Expression… gombra kattintva láthatjuk a teljes listát VAGY Help->Supported protocols

Display filter String1, String2: Összehasonlító operátorok A protokoll mezőire is rákérdezhetünk Megadásuk opcionális és a protokolltól függő A teljes lista Expression… gomb alatt Összehasonlító operátorok ==,!=,>=,<=,>,<,eq,ne,ge,le,gt,lt Logikai kifejezések &&, ||, ^^, !, and, or, xor, not

Pédák: http || dns || icmp ip.addr==10.0.0.1 Megjeleníti a http, dns és icmp forgalom csomagjait ip.addr==10.0.0.1 Olyan csomagok, ahol a cél vagy forrás IP címe 10.0.0.1 ip.src!=10.0.0.1 && ip.dst==198.0.0.2 Olyan ip csomagok, ahol a címzett a 198.0.0.2 és a forrás nem 10.0.0.1-es IP címmel rendelkezik tcp.port==53 Olyan tcp kapcsolatok, ahol vagy a küldő vagy a fogadó az 53-as portot használja

Példák: tcp.dstport==25 tcp.flags tcp.flags.syn==1 http contains "js.yimg.com"

Feladat - sample3.pcap: Hány udp csomag szerepel a felvételben? Adja meg, hogy az első http kapcsolat mely webes tartalom elérését szolgálja? Sikerül a belépés az oldalra? Kideríthetők-e a felhasználó adatai? Username, password Adja meg azokat a csomagokat, melyek esetén a keret hossza kisebb mint 100 Byte vagy pontosan 618! Szűkítse a lekérdezést azokra a csomagokra, melyek a tcp 49170-es portját használják!