A projekt termékei OKJ-s képzési anyagok Földművelésügyi Minisztérium, 2015. március 30. SEE-REUSE „Az európai megújuló energia oktatás megerősítése a.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Partnerl ogo Dieses Projekt wird im Rahmen des ETZ Programms zur grenzüberschreitenden Kooperation ÖSTERREICH-UNGARN durch den Europäischen Fonds.
Advertisements

Mintacím szerkesztése • Mintaszöveg szerkesztése – Második szint • Harmadik szint – Negyedik szint » Ötödik szint Tartalom- és módszerfejlesztés a Műegyetem.
GreenTech Megújuló Energia Klaszter 1. Konferencia
A laskagomba termesztés és a biogáz hasznosítás komplex, egymásra épülő termelő és biohulladék hasznosító rendszerének bemutatása Hotel.
Dokumentációs, nyilvántartási és információáramlási rendszer Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei.
Az Észak-Alföldi régió energiastratégiája
BUSH konferencia október 26. Matuz Géza Vezérigazgató h. Termelési és Értékesítési Igazgató ÉMI Nonprofit Kft.
Hogyan érvényesülj magyarul? EIA/2012/1.1.1 számú projekt A 2013-as „Hogyan érvényesülj magyarul?” című projektünk, a 2012-es, „Hogyan intézzük ügyeinket.
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
„Kutatás az atipikus tanulási formák (távoktatás/e-learning) modelljeinek kifejlesztésére célcsoportonként, a modellek bevezetésére és alkalmazására” Megbízó:
Megújuló energia előállítás marginális területeken Az M2RES projekt Kéri Zsuzsanna REC for CEE március 21.
A nemzetközi megújulóenergia-út bemutatása a Nyugat-dunántúli régióban
A Miskolci Egyetem TÁMOP projektjének záró rendezvénye Országos Széchényi Könyvtár Budapest, június 21.
Megújuló energiák felhasználásának helye és lehetősége a nemzeti vagyon kezelése során Marjay Gyula ingó- és ingatlanvagyonért felelős főigazgató.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
FENNTARTHATÓ ÉPÍTÉSZET
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI, KÉPZÉSI ÉS SZAKTANÁCSADÁSI.
MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK BIOMASSZA
energetikai hasznosítása III.
A MTESZ szerepvállalása a megújuló energia technológiák alkalmazásában
A képzett szakemberekért HEFOP központi program „ KORSZERŰ FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA ÉS ALKALMAZÁSA” Záró rendezvény A KONFERENCIA.
A COACH-bioenergy projekt eredményeinek bemutatása
COACH BioEnergy A biomassza energetikai hasznosításának erősítése és népszerűsítése Közép-Európában – egy nemzetközi információs és tanácsadói hálózat.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési fejlesztési munkája
Lorem ipsum. KEOP-OS ENERGETIKAI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Horváth Péter július 11. Fórum - Hosszúhetény.
Program- és tananyagfejlesztés rendszertípus Modern Üzleti Tudományok Főiskolája.
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
1 dr. Sediviné Balassa Ildikó EGY PÁLYÁZATI FEJLESZTÉS EREDMÉNYE AZ E-KÉPZÉSFEJESZTÉS ÉS A TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS TANULSÁGAI.
2006 Az új energia stratégia fő célkitűzése a megújuló energiaforrások hasznosítási lehetőségének vizsgálata  napenergia hasznosítási lehetőségek  hőszivattyús.
ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség Nonprofit Kft
Döntéselőkészítő tanulmányok Mihálffy Krisztina – KKK,Kerékpáros Infrastruktúra Fejlesztési Osztály.
„Megújuló energia-megújuló vidék” Az agrárgazálkodás lehetőségei a zöld energia előállításában Kovács Kálmán államtitkár Tájékoztató Fórum, Nagykanizsa.
A 21. század energiapolitikai kérdései és hazai válaszai: a „Magyarország energiapolitikája ” című stratégia és a lezajlott társadalmi-szakmai.
COACH BioEnergy A biomassza energetikai célú hasznosításának erősítése és népszerűsítése Közép-Európában – nemzetközi információs és tanácsadói hálózat.
See-Reuse Tananyagok. P1. OKJ-s technikus tananyag Megújulóenergetikai technikus képzés szakmai tananyagának kidolgozása –Szakképesítés megnevezése: Megújulóenergetikai.
„Megújuló energiaforrások a térségfejlesztés szolgálatában” Gulyás Gréta 12.a Bartha Szabolcs 10.a Hegedűs Márton 10.a Gyöngyösi József Attila Szakközépiskola,
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
Foglakoztatás-politikai workshop Budapest, augusztus 23.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
SEE-REUSE – projekt bemutatása „Strenghtening European Education in Renewable Energy Utilization for Sustainable Economy” LEONARDO Innovation Transfer.
TAB Város és a megújuló energiára alapozott oktatás Schmidt Jenő Tab Város Polgármestere 1.
Fenntartható tápanyag-gazdálkodás –energianövények
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
„Innovatív közösségi napelem hasznosítás” LEADER térségek közötti együttműködési projekt.
„a gyakorlat a legjobb tanítómester, igazi gazdákat ez formál" (Tessedik Sámuel) Román István agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár március.
AZ ASEDEM ÉS A QF EMBODIMENT. 2 Spanyol Multimédia Szövetség Célja:  A multimédiával és az új technológiákkal kapcsolatos képzés és ismeretterjesztés.
MEGÚJULÓ ENERGIÁK INTEGRÁLÁSA A HAZAI ENERGIARENDSZERBE,
Energiahatékony önkormányzatok, mint a fenntarthatóság záloga
Mitől innovatív egy vállalkozás?
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
ZÖLDEK Klaszter Nemzetközi Konferencia A megújuló energia jövője a Közép-dunántúli régióban Edutus Főiskola,
Üveg- és fóliaházak létesítése, energiahatékonyságának növelése geotermikus energia felhasználásának lehetőségével.
Az Országos Képzési Jegyzék és a szakmai és vizsgakövetelmények Bruckner László.
TÁMOP / „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!”
Környezet és Energia Operatív Program Várható energetikai fejlesztési lehetőségek 2012-ben Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
Energetikai célú pályázatok rövid áttekintése Gajzágó Gergő programmenedzser május 19.
Miskolc város energetikai fejlesztései Geotermikus alapú hőtermelés Kókai Péter projektmenedzser.
Az Edutus Főiskola szerepvállalása a térség műszaki szakember képzésében Tatabánya, ZÖLDEK Klaszter – a megújuló energia jövője a Közép-Dunántúli.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Alternativitás a szakképzésben Budapest október 14.
XVII. Épületgépészeti, Gépészeti és Építőipari Szakmai Napok
Horváth Ferenc MTA Ökológiai Kutatóközpont
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
Soós László Szakképzési és Felnőttképzési Főosztály szakmai tanácsadó
Tájékoztatás jogszabály változásokról
Előadás másolata:

A projekt termékei OKJ-s képzési anyagok Földművelésügyi Minisztérium, március 30. SEE-REUSE „Az európai megújuló energia oktatás megerősítése a fenntartható gazdaságért”

SEE-REUSE „ Az európai megújuló energia oktatás megerősítése a fenntartható gazdaságért” A pályázatban vállalt projekttermékek 1 db technikus szintű OKJ-s képzési program kidolgozása 2 db felnőttképzési tanfolyam kidolgozása

SEE-REUSE „ Az európai megújuló energia oktatás megerősítése a fenntartható gazdaságért” A projekt végéig elkészült projekttermékek 2 db technikus szintű OKJ-s képzési Program kidolgozása 4 db felnőttképzési Tanfolyam kidolgozása „ Megújuló energetikai technikus” képzés „Biomassza energetikai gépészeti szaktechnikus” képzés Energianövény termesztő képzés Kisteljesítményű Biomassza fűtőmű kezelője képzés Biogáz telep Kezelője képzés Megújuló energetikai Fejlesztési döntések meghozatalára Felkészítő tanfolyam

Képzési dokumentumok SEE-REUSE „ Az európai megújuló energia oktatás megerősítése a fenntartható gazdaságért”

Képzési dokumentumok SEE-REUSE „ Az európai megújuló energia oktatás megerősítése a fenntartható gazdaságért”

SEE-REUSE „ Az európai megújuló energia oktatás megerősítése a fenntartható gazdaságért”

A megújuló energetikai technikus képzés szakmai követelménymoduljai Szakmai követelménymodulElméleti óraszám Gyakorlati óraszám Megújuló energiarendszerek, ökológiai marketing, és a megújuló energiák felhasználásának szabályozása 1 A napenergia hasznosítása77 Hőszivattyú rendszerek kiépítése, üzemeltetése, a szélenergia és a biomassza hasznosítása 10 Esővíz hasznosítás1 SEE-REUSE „ Az európai megújuló energia oktatás megerősítése a fenntartható gazdaságért”

Az országos képzési jegyzékbe történő felvétel Valós társadalmi, gazdasági igények kielégítése A képzés felvételének kezdeményezése – Munkaerőpiaci megalapozottság A felvételi folyamat hossza SEE-REUSE „ Az európai megújuló energia oktatás megerősítése a fenntartható gazdaságért”

Az adaptáció folyamata Oldal Átadott anyag3756 Szelektált anyag2520 Nyersfordított anyag1439 Könyv718 Tanulást segítő jegyzet217 SEE-REUSE „ Az európai megújuló energia oktatás megerősítése a fenntartható gazdaságért”

Könyvek SEE-REUSE „ Az európai megújuló energia oktatás megerősítése a fenntartható gazdaságért”

Tanulást segítő jegyzetek SEE-REUSE „ Az európai megújuló energia oktatás megerősítése a fenntartható gazdaságért”

Elektronikus oktatási anyagok Miért a Prezi? – Koncentrációs lehetőségek – Bonyolult rendszerek megértésének segítése – Analízis, dedukció támogatása – Megerősítés, rögzítés SEE-REUSE „ Az európai megújuló energia oktatás megerősítése a fenntartható gazdaságért” ConnectED

Elektronikus oktatási anyagok MOODLE oktatási felület – A projektben létrehozott összes tananyag oktatását szolgálja – Feltöltött alap verzió – A felhasználó oktató szabadsága biztosított SEE-REUSE „ Az európai megújuló energia oktatás megerősítése a fenntartható gazdaságért”

Földművelésügyi Minisztérium, március 30. SEE-REUSE „Az európai megújuló energia oktatás megerősítése a fenntartható gazdaságért” Köszönöm megtisztelő figyelmüket!