SZÖVEGKOMPETENCIA-FEJLESZTÉS A FRANCIA NYELVÓRÁN Szövegszintű nyelvtantanítás a francia nyelvórán TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0009 Szakmai szolgáltató és.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felvételi tájékoztató
Advertisements

A BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
RE-PE-T-HA Regionális Pedagógusképző és –Továbbképző Hálózat és Adatbázis az Észak- Alföldi Régióban – TÁMOP /1/B Gaál István tanárképzési.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
NYELVVÁLASZTÁS A 10B 10C. LEHETŐSÉGEK • EDDIGI NYELV FOLYTATÁSA 12. OSZTÁLY VÉGÉIG • ÚJ NYELV VÁLASZTÁSA ELŐREHOZOTT ÉRETTSÉGI UTÁN.
Változások az iskola pedagógiai programjában (2013/14-től): 1.Nem lesz es rendszer (azaz NYEK-be nem jelentkezhetnek a mostani 5-8. osztályos tanulók)
Hotel Eger Park Konferenciaközpont október
Digitális kompetenciák a pedagógusképzésben Jelli János Apor Vilmos Katolikus Főiskola (HU) Námesztovszki Zsolt Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző.
Internet alapú tanulás vidéki térségben. Székelyföldi tapasztalatok Kiss Adél Pro Educatione Egyesület – Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat, Csíksomlyó.
Az idegen nyelvi kompetencia fejlesztésének programja
Pályázati adatok: Projekt címe: „ A pedagógiai módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése Békéscsaba iskoláiban” Azonosító:
Mit olvas az utca embere – Mit olvasunk mi?. Bevezetés  Az én személyes kíváncsiságom  Szövegértési kompetencia fejlesztése az 5-8. évfolyamokon (TÁMOP.
Határ menti társadalmi kapcsolatok a lakossági kérdőívek alapján „A határ mentiségtől az integrált határrégióig” konferencia Liszt Ferenc Konferencia és.
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
Hotel Eger Park Konferenciaközpont október
T UDATOS INNOVÁCIÓ VAGY MÓKUSKERÉK ? Locsmándi Alajos Budapest, szeptember 25.
1 …mert mindenki fogyasztó ! Tájékoztató kampány a Közép- dunántúli Régióban TAMOP /2 KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS A projekt az Európai Unió támogatásával,
NYELVI KÉPZÉS AZ ÓBUDAI EGYETEMEN Elfogadta a Rektori Tanács
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Az idegen nyelvekről a NAT-BAN
A két tanítási nyelvű képzés helyzete a magyar közoktatásban Készítette: Fazekas Csaba a Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatóhelyettese a Kétnyelvű Iskoláért.
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon TÁMOP /02/B/KMR ELTE Pedagogikum Központ Szakmai vezető: Hunyady György Pénzügyi vezető: Bartha Edit.
Mellár János 8. óra Április 2. v
Informatika tanítása ea.
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
A NAT és az élő idegennyelvek Az új NAT szükségessége Köznevelés tartalmi egysége Kulturális javak: minden tanuló férhessen hozzá Közös.
Beszélj velünk és a világgal!
Kutatási terv Az inklúzió fenntarthatóságának vizsgálata az oktatási intézményekben, fókuszba helyezve a hálózati együttműködést, a kreatív alkotó műhelyek.
Németh Nóra Veronika Debreceni Egyetem
Világ – Nyelv, az idegennyelv-tudás fejlesztésének kormányprogramja. FPN Budapest, 2004.
Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont
Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont 1 SZAKMAI NAP Az akkreditált egynyelvű és kétnyelvű középfokú francia nyelvvizsgák bemutatása 2. Ebédszünet.
Diplomás pályakövető rendszer TÁMOP és TÁMOP kapcsolata Educatio Kht. Horváth Tamás felsőoktatási igazgató március 4-6.
Intézményi pályakövetés központi támogatása - TÁMOP Educatio Kht. Horváth Tamás felsőoktatási igazgató Budapest, március 24.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
Budapest, Hungary, 21st World Congress on Reading 1 Elektronikus könyvtár(ak) az olvasás szolgálatában Moldován István OSZK
A diákok/fiatalok és az aktív államporság „Civil szervezetek és a közoktatási intézmények közösségi kapcsolatai” Salgótarján, január 29.
MÁS-KÉPp 60 Esély a tanulásra – csatlakozás a jövőhöz Hatvanban Hatvan Város Önkormányzata Hatvan Városi Művelődési Központ és Könyvtár Grassalkovich Oktatási.
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
eTwinning – európai iskolák közössége
ÚJ TUDÁS – MŰVELTSÉG MINDENKINEK A digitális írástudás elterjesztése Az idegennyelv-tanulás ösztönzése Az integrált természetismeret-oktatás bevezetése.
Tanulói laptopokkal a középszintű magyar érettségi felé
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt 1 Ikonok és Indexek Projekt (A felnőttképzés hozzáférésének fejlesztése Újpesten, különösen a halmozottan.
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
de français BEMUTATÁS Csűry István DE Francia Tanszék.
Kompetencia alapú nyelvtanítás Projektindító szakmai értekezlet Sümeg2010.
A felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztése: diplomás pályakövetés és vezetői információs rendszerek (TÁMOP 4.1.3) december 7. Fejlesztés.
„Olvasási és digitális kompetenciák fejlesztése könyvtári szolgáltatásokkal. A PTE Egyetemi Könyvtár a minőségi oktatás és hatékony tanulás szolgálatában”
A MAGYAROK ÉS A NYELVTANULÁS Készítette: Beta Viktória ÁVF Közszolgálati Alapszak XXX. Jubileumi Országos Tudományos Diákköri Konferencia Társadalomtudományi.
Az olvasó hallgató Olvasásszociológiai felmérés a Debreceni Egyetemen Németh Nóra Veronika Debreceni Egyetem ONK 2010.
Bevezetés Előadó: Blasszauer János Kaposvár, január 14.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadó összetett szerepe a TÁMOP kiemelt projektben.
1 MEE Szegedi Szervezet évi beszámoló, évi tervek.
Összeállította: Kovács Tibor igh. A NDRÁSSY GYULA G IMNÁZIUM ÉS K OLLÉGIUM Nyílt nap
Informatika tanítása ea.
A Francia Tanszék 50 kredites képzési formái az alapképzésben (BA)
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
TÁMOP B.2-13/ Szakmai szolgáltató és kutatást támogató regionális hálózatok a pedagógusképzésért az Észak-Alföldi régióban SZÖVEGKOMPETENCIA-FEJLESZTÉS.
Informatika tanítása ea. Csernoch Mária
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
A két- és többnyelvűségről Vélemények és gondolatok.
Angol az Avasiban Az „A” listás nyelv.
MIÉRT AZ AVASI FRANCIA NYEK?
Köszöntünk mindenkit a Nyíregyházi Egyetem Nyílt Napján!
Köszöntünk mindenkit a Nyíregyházi Egyetem Nyílt Napján!
Előadás másolata:

SZÖVEGKOMPETENCIA-FEJLESZTÉS A FRANCIA NYELVÓRÁN Szövegszintű nyelvtantanítás a francia nyelvórán TÁMOP B.2-13/ Szakmai szolgáltató és kutatást támogató regionális hálózatok a pedagógusképzésért az Észak-Alföldi régióban

Szövegszintű nyelvtantanítás a francia nyelvórán Kezdő szakasz: nyelvtani alapozás – drill jellegű feladatok France-Euro-Express 2.Allons-y 1.

Szövegszintű nyelvtantanítás a francia nyelvórán érettségi és nyelvvizsga-követelmény: szövegszintű nyelvtudás májusi érettségiBME nyelvvizsga

Szövegszintű nyelvtantanítás a francia nyelvórán továbbtanulás, munkavállalás: szövegszintű nyelvtudás

Szövegszintű nyelvtantanítás a francia nyelvórán A szövegszintű kompetencia kialakítását hátráltató tényező: kulturális generációváltozás korszaka A fiatalok negyede-harmada életéből teljesen hiányzik a könyv. (Campus-lét kutatás, DE, 2009)

Szövegszintű nyelvtantanítás a francia nyelvórán A fiatalok 58%-a viszont szokott a számítógép monitorán könyvet olvasni „Az idegen ‐ nyelven olvasás egyáltalán nem mondható ritkaságnak: a fiatalok 18% ‐ a szokott nem magyar nyelvű szépirodalmat és 31%-a nem magyar nyelvű szakirodalmat olvasni.” (Campus-lét, DE, 2009)

Szövegszintű nyelvtantanítás a francia nyelvórán „tanuláshoz és olvasgatáshoz a gyerekek 60%-a szokott netet igénybe venni” (Kid.comm 2 kutatási eredmények – a 8-14 éves gyerekek médiahasználati szokásai, 2012) „A fiatalok média ‐ és kultúrafogyasztása ma már többnyire az internet köré szerveződik.” (Campus-lét, DE, 2009) Módszertani szükségszerűség: az internet fokozottabb bevonása a franciatanításba - lehetőség, hogy a nyelvtani ismereteket kommunikációs beágyazottságban, szövegszinten, autentikus szituációban gyakorolja a diák

Szövegszintű nyelvtantanítás a francia nyelvórán DIFFICULTÉS ORTHOGRAPHIQUES: Madame Mirza, psychologue – CCDMD

Szövegszintű nyelvtantanítás a francia nyelvórán CONJUGAISON: Bonjour de France

Szövegszintű nyelvtantanítás a francia nyelvórán CONJUGAISON : Que la phrase s’anime 2. – CCDMD

Szövegszintű nyelvtantanítás a francia nyelvórán TEMPS VERBAUX, MODES: Bonjour de France

Szövegszintű nyelvtantanítás a francia nyelvórán IMPARFAIT: TV5monde

Szövegszintű nyelvtantanítás a francia nyelvórán GRAMMAIRE, LEXIQUE: PolarFLE

Szövegszintű nyelvtantanítás a francia nyelvórán PRÉPOSITIONS: TV5monde

Szövegszintű nyelvtantanítás a francia nyelvórán PRÉPOSITIONS: CCDMD

Szövegszintű nyelvtantanítás a francia nyelvórán PARTICIPE PASSÉ: Que la phrase s’anime 3. – CCDMD

Szövegszintű nyelvtantanítás a francia nyelvórán PARTICIPE PASSÉ: Mirza chez le vétérinaire – CCDMD

Szövegszintű nyelvtantanítás a francia nyelvórán Haladóknak - DÉTECTEUR DE FAUTES: CCDMD

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!