BRUNDA GUSZTÁV vállalkozásfejlesztés, innovációs menedzser szakközgazdász KRF Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Zrt. befektetési, és fejlesztési.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Advertisements

Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
Balatonalmádi március 08.. Új Széchenyi Hitel Program Pályázati dokumentációt figyelni.
2 2 • 4,4 milliárd forint saját tőkével 2001-ben alapított befektetési társaság • célja: eredményesen működő és fejlődésre képes kis- és középvállalatok.
Az RFH cégcsoport 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport, a Magyar Fejlesztési Bank Stratégiai.
• 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1 P RINCZ A TTILA H ÁLÓZATI KOORDINÁCIÓ VEZETŐ. • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése,
Balassagyarmat, június 24. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési.
1. • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára.
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Beruházások pénzügyi lehetőségei a dél-dunántúli régióban
Az MFB Invest Zrt. tevékenységének bemutatása Buda Sándor Tanácsadási igazgató október 24.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés garanciája.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
Megyék és megyeszékhelyek gyakorlójáték
Török József Üzletfejlesztési igazgató Székesfehérvár, január 30. Tőkefinanszírozás.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
Mit kínál az RFH Zrt. a kis és közepes vállalkozásoknak?
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
Török József Üzletfejlesztési igazgató Szombathely, április 10. Tőkefinanszírozás.
Tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Kecskemét, november 28.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája, Debrecen,
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Veszprém,
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Kecskemét,
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
1 DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ZRT.. A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. bemutatása óta működő, többségi állami (RFH) tulajdonú.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH 7 regionális céggel biztosítja szolgáltatásait az ország teljes területén 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi.
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1 DDRF DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ZRT..
Török József Üzletfejlesztési igazgató Budapest, május 29. Tőkefinanszírozás.
Török József Üzletfejlesztési igazgató Miskolc, május 15. Tőkefinanszírozás.
Tájékoztató jellegű információk! Fejlesztési tőkefinanszírozás kockázati tőke- finanszírozás beruházási hitel fejlesztési tőke- finanszírozás.
A Regionális Fejlesztési ZRt. szerepe, tevékenysége Záhony és térsége fejlesztésében Dr. Vajdáné dr. Horváth Piroska vezérigazgató.
Új Széchenyi Hitel és Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel Zalán Helga ügyvezető igazgató MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Budapest, február.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Jász-Nagykun-Szolnok megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési.
Rimóc, október 28. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési Iroda.
Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei 1.
11 A Regionális Fejlesztési Holding, az Ön partnere Segítség a pályázatokhoz; kiegészítő és alternatív források Segítség a pályázatokhoz; kiegészítő és.
2 2 4,4 milliárd forint saját tőkével 2001-ben alapított befektetési társaság célja: eredményesen működő és fejlődésre képes kis- és középvállalatok fejlesztése.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. Egy 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH Csoport küldetése: A KKV-k és az önkormányzatok.
III. MEGYEI GAZDASÁG- FEJLESZTÉSI KONFERENCIA A MAGYAR FEJLESZTÉSI BANK ÁLTAL NYÚJTOTT FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEK KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE.
A tőkebefektetés 50 árnyalata Török József Üzletfejlesztési igazgató Budapest, december 11.
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Hajdú-Bihar megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Kiss Gábor ügyvezető igazgató.
Veszprém november 10.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Az 53 éves Kis-Rába menti Takarékszövetkezet Köszönti a Fórum résztvevőit Május 31.
Vállalkozói mikrohitelek
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
AZ ITD HUNGARY ZRT. ÉS AZ ENTERPRISE EUROPE NETWORK VÁLLALKOZÁSOKAT TÁMOGATÓ TEVÉKENYSÉGEI Pólus Program Információs Napok 2009.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
A gazdaságfejlesztés finanszírozási lehetőségei Dr. Szegvári Péter Stratégiai Igazgató.
Mazsu Gergely ügyvezető igazgató
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Előadás másolata:

BRUNDA GUSZTÁV vállalkozásfejlesztés, innovációs menedzser szakközgazdász KRF Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Zrt. befektetési, és fejlesztési igazgató

A Regionális Fejlesztési Holding bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. A Magyar Fejlesztési Bank Stratégiai Csoportjának tagja. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára nyújtott projektfejlesztéssel, forrásszerzéssel, projektmenedzsment munkával és közvetlen fejlesztési forrásokkal támogassa a fejlesztéseiket.

A Regionális Fejlesztési Holding bemutatása Az RFH 7 regionális céggel biztosítja szolgáltatásait az ország teljes területén Valamennyi megyeszékhelyen megtalálhatóak ügyfélszolgálati irodái Salgótarján Miskolc Nyíregyháza Tatabánya Eger Győr Budapest Debrecen Szombathely Székesfehérvár Szolnok Veszprém Kecskemét Zalaegerszeg Békéscsaba Kaposvár Szekszárd Szeged Pécs

Az RFH cégcsoport Országos hatáskörű finanszírozó céggel áll partnerei rendelkezésére Megyei ügyfélszolgálatai ingyenes szaktanácsadással, az MFB csoport cégeinek és az RFH együttműködő partnereinek termékeivel és szolgáltatásaival áll rendelkezésre Szorosan együttműködik állami szervezetekkel (pl. minisztériumok, Közreműködő szervezetek, Kamarák, Takarékszövetkezetek, Nemzeti Befektetési Ügynökség, Magyar Nemzeti Kereskedőház ,MV Zrt., Start Garancia Zrt.)

MFB CÉGCSOPORT TERMÉKEI Az RFH csoport tevékenysége A Regionális Fejlesztési Holding az ország teljes területén kínál komplex megoldást partnerei számára ! PÁLYÁZATÍRÁS PROJEKTMENEDZSMENT TŐKEBEFEKTETÉS + + PROJEKT + + FINANSZÍROZÁS + MFB CÉGCSOPORT TERMÉKEI ESZKÖZFINANSZÍROZÁS

Fejlesztési folyamatba integrált komplex megoldást kínálunk! Projektfejlesztés – projekt tervezés Pályázati tanácsadás, pályázati dokumentáció előkészítése /ha kell tanulmány írás, tervezési dokumentumok/ Pályázati dokumentáció elkészítése Döntés a pályázatokról Pályázati források előfinanszírozása, forrás kiegészítés Megvalósításban való részvétel /komplex menedzsment tevékenység, pénzügyi menedzsment szolgáltatás/ Projekt szakmai és pénzügyi elszámolása, előrehaladási és zárójelentések elkészítése

Az RFH csoport szolgáltatásai 2009–2014 között 53,6 milliárd Ft támogatási összeg elnyeréséhez és felhasználásához segítettük partnereinket!

Tőkebefektetés Összeg: jellemzően 50-100 millió forint Visszavásárlás: konstrukciótól függően, jelenleg 5 éven belül Biztosíték: ügylettől függően Hozamelvárás: Jegybanki alapkamat + 3-6% (p.a.) Díjak: 1% egyszeri szerződéskötési díj Feltételek: 50% alatti tulajdon részesedés, menedzsmentjogok a magántulajdonosnál, Felügyelő Bizottsági tag delegálása

Részletre történő eszköz értékesítés Összeg: maximum 100 millió Ft Akár 0 % önerővel (biztosítéktól függően) Nincs ágazati korlátozás, agráriumban működő vállalkozás is igénybe veheti Futamidő: maximum 3 év Biztosíték: ügylettől függő bankári biztosíték, elsősorban a megvásárolt eszköz

Támogatás megelőlegező kölcsön • KKV-k és önkormányzatok számára is biztosított • Saját erő: nem szükséges • Összeg: 500 millió forintig • Kamat: mindenkori jegybanki alapkamat +2,5-6% • Futamidő: a kölcsönszerződés megkötésétől a támogatás lehívásáig, de legfeljebb 3 év • Biztosíték: banki gyakorlat szerint

Fejlesztési hitel • Beruházások finanszírozása és önerő megelőlegezése KKV-k és önkormányzatok számára • Összeg: 500 millió forintig • Kamat: mindenkori jegybanki alapkamat +2,5-8% • Futamidő: 3-7 év • Biztosíték: bankári biztosíték • Türelmi idő: legfeljebb 2 év • Saját erő: legalább 20% Referenciák: 2009-2014 között több mint 300 vállalkozásnak, önkormányzatnak és önkormányzati tulajdonú cégnek, összesen 5,1 milliárd Ft összegű kölcsönt nyújtottunk.

Forgóeszköz hitel • KKV-k és önkormányzatok (likviditási hitel) számára is biztosított • Összeg: akár 500 millió forintig • Kamat: mindenkori jegybanki alapkamat +2,5-6%/év • Futamidő: 3 hónap- 3 év • A kihelyezés történhet rulírozó módon is Működés finanszírozására vagy támogatáshoz szükséges önerő biztosítására • Biztosíték: bankári biztosíték

Az RFH Csoport elérhetőségei www.rfh.hu Központi elérhetőség: Regionális Fejlesztési Holding Zrt. 1027 Budapest (1) 600-6500 Kapás u. 6-12. B ép. I em. akvizicio@rfh.hu Leányvállalatok: Budapest RFH Nonprofit Zrt. Budapest Serföző Norbert 20/340-6655 serfozo.norbert@rfh.hu Regionális Fejlesztési Finanszírozó Zrt. Budapest Szabó András 30/687-0749 szabo.andras@rfh.hu ”KMF” Közép-magyarországi Fejlesztési Zrt. Budapest Jakab Tamás 30/938-8324 jakab.tamas@rfh.hu

A KRF Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Zrt A KRF Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Zrt. Cégcsoport _____________________________________________________________________________________________________________________ KRF Zrt. Régió Finansz Zrt. Bodrog-Hernád-Sajó Térsége Fejlesztési Kft. Energetikai-, Gép- és Acélszerkezet gyártó- és Mechatronikai Beszállító (EGME) Klaszter működtetése és fejlesztése

Ötlettől a sikerig Az RFH Csoporttal! Köszönöm figyelmüket! Kérem Önöket keressék munkatársainkat! Köszönöm figyelmüket! ”KRF” Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Zrt., Salgótarján Brunda Gusztáv Antal Andrea 20/91.55-751, 0620-56.06-932 brundag@rfh.hu antal.andrea@rfh.hu