Pályázati és Együttműködési Lehetőségek

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A felsőoktatási szakképzési programok
Advertisements

1 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen AZ OKTATÁS ÉS KUTATÁS SZÍNVONALÁNAK EMELÉSE A SZENT.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
A Kőszegi és Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma Munkáltatói Fórum Csepreg március 19.
Falukép-védelmi program a Pogány-havas kistérségben Csíkszereda, november
SZIE Enyedi György Regionális Tudományok Doktori Iskola
FSZK Nonprofit Kft. ügyvezető
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
TÁMOP /A
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola I. alprogram: Társadalmi.
Szakmai műhelykonferencia Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP
Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar Településüzemeltető Szakirányú továbbképzési szak /szakmérnöki képzés/
Uniós támogatású pályázati lehetőségek vállalkozásoknak.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
„Két keréken Szatmárban“
Belügyminisztérium Belügyminisztérium dr. Bitay Márton Önkormányzati Stratégiai Főosztályvezető Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX.
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
JEREMIE program tervezése a as programozási időszakra
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola II. alprogram: Képzők képzése.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
MIBEN ERŐS ÉS MIBEN GYENGE AZ MRTT Elnöki beszámoló a évi közgyűlésen Magyar Regionális Tudományi Társaság.
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar A vidék fejlesztésének titka, a sikeres vidéki térségek és települések Nyugat-Magyarországon.
Bemutatkozik a Georgikon
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
3. Szakmai műhelykonferencia Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP
Alsó-Tisza Menti PritavitCa Akciócsoport Előadó: Forgó Henrik polgármester polgármester.
Települési mediációs modellprojektek tapasztalatai Benedek László Június 19.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Dr. Kozári József egyetemi docens, igazgató Szent István Egyetem Közép-Magyarországi Regionális Szaktanácsadási Központ V. Országos Tanácsadási Konferencia.
Szakirányú továbbképzési szak /szakmérnöki képzés/
A COACH-bioenergy projekt eredményeinek bemutatása
Az egyház társadalmi tanítása és a XXI. századi felnőttoktatás c. konferencia Esztergom dec. 1. Az andragógia szak elindulása és munkája a PPKE VJK-n.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
TISZK Tanácsadó Testülete. A tanácsadó testület véleményezi:A tanácsadó testület véleményezi: –az irányító szervezet működésének szabályait tartalmazó.
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
CODEX – „Coordinated Development and Knowledge Exchange on Spatial Planning Methodology” A CODEX projekt fő célkitűzéseinek valamint kulcstevékenységeinek.
Duna menti Városok Együttműködési Fóruma Duna térségi programalkotó tanácskozás A Duna Menti Városok együttműködésének aktuális feladatai, javasolt cselekvési.
TERÜLETI SZEMPONTOK MEGJELENÉSE A AS TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMBAN Tóth Róbert, fejlesztési szakértő CODEX workshop Novi.
vidékfejlesztési szakmai igazgató Bükk-Térségi LEADER Egyesület
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
Felsőoktatási szakmai gyakorlatok megújuló szabályozása
Nem kötelezettség, mindkét fél számára lehetőség Duális képzés.
A munkaerőpiac átalakulása a válságban
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
MTT Felsőoktatási Szekció Tisztelettel köszöntöm a Szekció előadóit, résztvevőit! szeptember 20.
Közösségi internet-hozzáférési pontok hálózata, mint a digitális Kárpát-medence alapinfrastruktúrája Molnár Szilárd program-koordinációs referens Nemzetstratégiai.
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
Dr. Nagy József elnök Bükk-Térségi LEADER Egyesület Tibolddaróc, január 30.
Felsőoktatási Szakképzés
Gergely László Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI Zalai Mihály elnök Békés Megyei Önkormányzat Települési Önkormányzatok.
Pirolízis szakmai konferencia TÁMOP A-11/1/KONV
Földrajzoktatás a Debreceni Egyetemen és jogelődjén, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen 1990-től napjainkig Kerényi Attila Debrecen november 14.
SZOLNOK VK és IVS sz. bemutató 2013 szeptember.
E 5. Együttműködések a humán szolgáltatásokban
TAB Város és a megújuló energiára alapozott oktatás Schmidt Jenő Tab Város Polgármestere 1.
 MoodleMOT  Duális képzés 2014  „A duális képzés célja, hogy a hallgatók a leendő szakképzettségüknek megfelelő munkahelyen, munkakörben összekapcsolják.
Duális képzés a Miskolci Egyetemen Dr. Gácsi Zoltán egyetemi tanár.
A felsőoktatási gyakorlóhelyek nyilvántartása november 27. Laczky Gabriella.
SZAKMAI GYAKORLAT Levelező tagozatos hallgatóknak SZEDMÁKNÉ DR. LAJTAI VIRÁG.
Tudnivalók a szakmai gyakorlatról
TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Darabos Enikő tanársegéd MFK, KGI Név.
Előadás másolata:

Pályázati és Együttműködési Lehetőségek 2014 - 2020 Dr. Nagy József PhD, c. egyetemi docens, DE tanszékvezető Bükk – Térségi LEADER Egyesület elnöke Tibolddaróc, 2015.01.30. BÜKK-MAK LEADER Falufórumok 2010. április-

Magyar Tudományos Akadémia Energiatudományi Kutatóközpont BÜKK-MAK LEADER Falufórumok 2010. április-

Duális Képzés

Duális Képzés 1. A megállapodás tárgya, hogy a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának gyakorlat orientált alapképzése keretében, a kiválasztott hallgatóknak, a Bükk – Térségi LEADER területén gyakorlati képzést biztosítunk.  

Duális Képzés 2. A megállapodás célja, hogy a hallgatók, a leendő szakképzettségüknek megfelelő munkahelyen, munkakörben, anyag- eszköz- technológia területeken elméleti és gyakorlati tudást szerezzenek. Valamint,hogy a személyi kapcsolataikat, az együttműködésüket , az értékelő és önértékelő magatartásukat, továbbá innovációs készségüket fejlesszék.  

Duális Képzés 3. A Vállalati Partner köteles a gyakorlati képzésben részt vevő hallgatóval hallgatói munkaszerződést kötni, mely munkaszerződésnek meg kell felelnie a hallgatók foglalkoztatására vonatkozó mindenkor hatályos jogi előírásoknak, de különösen is a Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény VII. Fejezetében, a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 44. §-ban, és a R. 17. és 18. §-ban foglaltaknak.

ELTE TTK Környezet és Tájföldrajzi Tanszék és a BTLE Együttműködési Lehetőségei 1. Amit a LEADER - csoport tud számunkra biztosítani: •      adatokat, információkat a LEADER - csoport eddigi tevékenységéről; •      adatokat, információkat a jelenlegi energiarendszer működésével kapcsolatban; •      az elért eredmények helyszíni bemutatását; •      a helyi vezetők támogatásának elnyerését; •      részvételt hallgatóink terepi képzésében,

ELTE TTK Környezet és Tájföldrajzi Tanszék és a BTLE Együttműködési Lehetőségei energiagazdálkodási, tájgazdálkodási-területfejlesztési témákban; •      hallgatók diplomadolgozatai, doktori munkái elkészítésének szakmai támogatását; •      a kutatócsoport terepi munkájához infrastruktúra biztosítását.

ELTE TTK Környezet és Tájföldrajzi Tanszék és a BTLE Együttműködési Lehetőségei 2. Amit mi tudunk a LEADER - csoport számára biztosítani: •      hallgatók munkáját, elsősorban adatgyűjtő tevékenységét; •      szakértői munkát; •      az komplex és fenntartható táj- és településfejlesztés szakmai anyagainak (pl. megújuló energia rendszerek tervezése;  

ELTE TTK Környezet és Tájföldrajzi Tanszék és a BTLE Együttműködési Lehetőségei optimális tájhasználat tervezése; alternatív turisztikai desztinációk feltárása) kidolgozásában való részvételt. 3. Fontos együttműködési lehetőségeket látunk az alábbi területek: •      közös pályázatok készítése; •      részvétel stratégiai, tervezési dokumentumok elkészítésében.

Pozvánka – Meghívó   Regionálna konferencia – Kistérségi konferencia Pre starostov obcí Blžskej, Valickej doliny a okolia Balog-völgy, Vály-völgy és környéke településeinek polgármesterei részére Rozvojové plány a možnosti obcí a regiónu Település- és régiófejlesztési tervek és lehetőségek Termín konferencie: 06. februára 2015 – a konferencia idöpontja: 2015.február 06. Miesto konania konferencie – a konferencia helyszíne: Obecný úrad - Községi Hivatal Rakytník 15 - Rakottyás 15 98021 Bátka

Program konferencie – A konferencia programja:   1. 12:30 Registrácia – Regisztráció 2. 13:00 Ing. Miroslava Vargová, manažérka MAS Miestna akčná skupina MALOHONT a jej skúsenosti s realizáciou prístupu LEADER v období 2007 – 2013 Možnosti podpory pre obce z Programu rozvoja vidieka SR 2014 - 2020 (stručný prehľad) Prístup LEADER v novom programovom období EÚ 2014 – 2020 3. 14:00 REGIONÁLNA ROZVOJOVÁ AGENTÚRA Program rozvoja vidieka 2014 – 2020 prezentácia o rozvojových plánoch regionálneho rozvoja, rozvoja vidieka a cestovného ruchu

4. 15:00 Dr. Nagy József PhD Az előadó a Bükk-Térségi LEADER Egyesület elnöke, a Debreceni Egyetem MÉK Kihelyezett RES tanszékének vezetője A Bükk-Térségi LEADER Egyesület vidékfejlesztési eredményei és tervei 2008 – 2014 – 2020 között (kb. 30 perc) A Balog-völgy, Vály-völgy és környéke faluközösségeinek lehetőségei 2014 – 2020 között az Európai Unióban (kb. 30 perc) Ján Rencsok starosta obce Rakytník Rakottyás község polgármestere

Köszönöm a figyelmet!