Vállalkozói mikrohitelek

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
Advertisements

Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Banki mikrohitel konstrukciók
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
Balatonalmádi március 08.. Új Széchenyi Hitel Program Pályázati dokumentációt figyelni.
JEREMIE Program Magyarországon
Kombinált Mikrohitel Program. Kombinált mikrohitel - közvetítői pályázat • Együttesen igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes mikrohitel,
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Balassagyarmat, június 24. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési.
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. és a JEREMIE Program Garamvölgyi Balázs üzleti vezérigazgató-helyettes Budapest, augusztus 29.
K V A vállalkozásfejlesztési programjai
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
A Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat nemzetközi együttműködése a mikrofinanszírozásban (női esélyegyenlőségi projekt) A Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Mikrohitelezés Magyarországon Mikrohitelezési gyakorlat- segítség a kezdéshez Mikrohitelezés Magyarországon Mikrohitelezési gyakorlat- segítség a kezdéshez.
Vállalkozási ismeretek
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 24. Budaörs.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 17. Debrecen.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Veszprém,
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH 7 regionális céggel biztosítja szolgáltatásait az ország teljes területén 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi.
Az Európai Unió mikrohitelezési gyakorlata
A Z E URÓPAI U NIÓ MIKROHITELEZÉSI GYAKORLATA A mikrohitel a magyar EU elnökség céljainak tükrében 1 Készítette: Bíró Ilona PPKE-BTK Nemzetközi Tanulmányok.
MagNet Magyar Közösségi Bank Kedvező finanszírozások a fenntarthatóbb jövőért Piac & Profit Klub Pénz de honnan konferencia május 29. Dakó Andrea.
Akad még lehetőség! – Vállalati pályázatok uniós forrásból Gáspár Bence, főosztályvezető Budapest, június 17.
MagNet Magyar Közösségi Bank a hazai vállalkozásokért Dakó Andrea Invitel InnoMax Üzleti Reggeli.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Bátora László vezérigazgató-helyettes Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, szeptember 17.
Új Széchenyi Hitel és Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel Zalán Helga ügyvezető igazgató MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Budapest, február.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Benke Ákos vezérigazgató, Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, 2008.április 23. Az Új Magyarország.
JEREMIE Programok módosulásai
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
Vállalkozási ismeretek
Veszprém április 29.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Rimóc, október 28. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési Iroda.
Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei 1.
Az NHP második szakaszának eredményei és kilátásai
A Zempléni Regionális Vállalkozói Központ
MIKROHITELEK A VILÁGBAN Dr. Szabó Antal Nyugdíjas ENSZ tanácsos, az ERENET tudományos igazgatója To insert your company logo on this slide From the Insert.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Veszprém november 10.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
HEVES MEGYEI VÁLLALKOZÁS- és TERÜLETFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY Mikrohitel Programok Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány Vállalkozói.
Az 53 éves Kis-Rába menti Takarékszövetkezet Köszönti a Fórum résztvevőit Május 31.
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
III. További finanszírozási alternatívák
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató. A kkv szektor a magyar gazdaság meghatározó eleme foglalkoztatás és jövedelemtermelő képesség szempontjából: 1,2 millió.
A Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány vállalkozásokat támogató programjai október 1.
1 „Munkáltatók a munkavállalókért, a versenyképességért” Kis-, közép- és mikrovállalkozások finanszírozása az Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési Program.
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
Decsi Zoltán Kaposvár, március 01. Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés pályázat.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
1 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Postapartner Program.
Az első lépések a vállalkozás átvilágítása a vállalkozás átvilágítása tájékozódás a forrásokról tájékozódás a forrásokról tervezés tervezés.
MIKROHITEL A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 1992-ben kezdte meg működését annak érdekében, hogy segítse a megye mikro- és kisvállalkozásainak.
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
Kapacitásbővítő, jelenlegi pályázati lehetőségek
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
Mazsu Gergely ügyvezető igazgató
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Előadás másolata:

Vállalkozói mikrohitelek Babos Csaba ügyvezető igazgató, Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa Vállalkozói Központ OFA Műhelymunka 2010. november 17. Szombathely

MIKROHITELEZÉS KEZDETE MAGYARORSZÁGON 1991-92 Magyarországi EU PHARE Program keretében: Helyi Vállalkozói Központok, mint mikrofinanszírozó szervezetek

EURÓPAI KÖZÖSSÉG 1997. november 27. “A lakosság azon rétegét - elsősorban a szegényeket és a nőket -, amelyiknek nincs lehetősége ahhoz, hogy formális pénzügyi szektorhoz forduljon, mikrohitelézési intézmények létrehozásával pénzügyi támogatásban kell részesíteni” A mikrohitel felső határa 25000 EURO

Danuta Hübner az Európai Bizottság Regionális fejlesztésekért felelős biztosa: „A mikrohitel az az eszköz, amelyik az európai növekedéshez, munkahelyteremtéshez, innovációhoz és szociális kohézióhoz vezet.” Európai Parlament EUROFI Konferencia, 2oo6. június 6.

Mikrofinanszirozó szervezetek: Olyan non-profit alapon működő szervezetek, amelyek nem klasszikus kereskedelmi bankként, olyan mikrovállalkozóknak (és vállalkozóvá váló személyeknek) adnak fejlesztési forrást, akik nem „bankképesek”, banki módszerekkel nem hitelezhetőek

EVIDENCIÁK 1. A mikrohitel az nem egyenlő a kereskedelmi bankok által mikrovállalkozóknak adott hitellel A mikrohitel a banki módszerekkel nem hitelezhető mikrovállalkozások speciális hitelezését jelenti A kereskedelmi bankok vállalkozások, s nem vállalkozásfejlesztési szervezetek!

EVIDENCIÁK 2. A MIKROHITEL CÉLJA: vállalkozásfejlesztés, mely az elszegényedés elleni harc és a gazdaságdinamizálás hatékony eszköze! A Mikrohitel egy sajátos speciális vállalkozásfejleszteési eszköz a Kelet-közép Európában A kereskedelmi banki módszerekkel nem finanszírozhatók forráshoz jutását segíti, tanácsadással, képzéssel, mentoringgal együtt

A mikrohitel hatékony eszköz: Az önfoglalkoztatásban, létszámmegtartásban Gazdaság dinamizálásban Fekete gazdaság elleni küzdelemben A vállalkozók bankképessé tételéhez A társadalmi-gazdasági kirekesztés, elszegényedés ellen

HATÉKONY MIKRO-FINANSZÍROZÁS INTEGRÁLT SZOLGÁLTATÁSSAL !!!!! MIKROHITEL + Információ + Tanácsadás + Képzés + Inkubátorház szolgáltatások

MIKROHITEL TÍPUSOK Kezdetben: 1. Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által működtetett mikrohitel program OMA Később még: 2. Új Magyarország Mikrohitel Program 3. Vállalkozásfejlesztési Alapítványok vagy a BVK által működtetett mikrohitel programok 4. Mikrohitel Plusz

OMA A mikrohitel felső összeghatára 7.000.000 Ft A hitel futamideje maximum 8 évig terjedhet. 6 hónap türelmi idő Saját erő: a hitel 20 %-a Kamat: 6,5% Igényelhető: - 100 %-ban beruházásra - 50 %-ban beruházásra, 50 %-ban forgóeszköz vásárlásra A hitel kezdő vállalkozások által is igényelhető Mindent számlával le kell igazolni, a saját erőt is A számlákat nettó összegben vesszük figyelembe A hitel, ingatlan fedezettel igényelhető Pályázat beadási határidő: Folyamatos

OMA FORGÓESZKÖZRE Termék, max. mértéke 7 millió Ft Termék ügyleti kamata: 6,5 % Futamidő: max. 3 év A tőketörlesztés türelmi ideje: max. 6hónap Biztosíték: Ingatlan fedezet, kb 150%

ÚJ MAGYARORSZÁG MIKROHITEL A mikrohitel felső összeghatára 10.000.000 Ft Termék ügyleti kamata: 6,5 %+ 0,5% hitelgarancia Futamidő: 1-10 év Önerő: min. 20 % A tőketörlesztés türelmi ideje: max. 24 hónap Biztosíték: Ingatlan fedezet, kb. 150 % A hitel kezdő vállalkozások által is igényelhető Mindent számlával le kell igazolni, a saját erőt is A számlákat nettó összegben vesszük figyelembe Pályázat beadási határidő: Folyamatos

ÚMMH FORGÓESZKÖZRE Termék, max. mértéke 6 millió Ft Termék ügyleti kamata: 8 % Futamidő: max. 3 év A tőketörlesztés türelmi ideje: max. 2 hónap Biztosíték: ingatlan fedezet. Kb.  150%

MIRE NEM VEHETŐ FEL? Fuvarozó vállalkozás, közúti jármű vásárlásra Mezőgazdasági tevékenység

KI NEM VEHETI FEL? ÚMMH – Azon vállalkozásnak már van banki hitele Mindkettőre: 9 fő fölött a foglalkoztatottak száma Éves árbevétel 200 millió FT,-ot nem haladhatja meg Köztartozás

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!