E 5. Együttműködések a humán szolgáltatásokban

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ZEMPLÉN EURORÉGIÓ PROGRAMTERVEZET I.Határon átnyúló infrastrukturális természet- és környezetvédelmi fejlesztések II.A határon átnyúló gazdasági kapcsolatok.
Advertisements

MTA Regionális Kutatások Központja Együttműködési irányok és kapcsolathálózati struktúrák a hazai kis és közepes méretű vállalkozások körében GENERÁCIÓK.
Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
Egészségérték-gazdálkodás: Mitől függ az egészségünk?
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
Egészségfejlesztésének lehetséges irányvonalai
A Kőszegi és Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma Munkáltatói Fórum Csepreg március 19.
Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége. • Székhely: Zalaegerszeg • Alapítás éve: • Tagok: civil szervezetek, alapítványok, klubok • Fő tevékenység:
SZOMSZÉDVÁRAK A határ menti településközi együttműködéshez szükséges kompetenciák fejlesztése a Nyugat-Pannon Eurégióban.
A tatai források alkalmazkodási célú hasznosítási lehetőségeinek feltárása Dr. Mattányi Zsolt tudományos munkatárs Magyar Földtani és Geofizikai Intézet.
A program továbbfejlesztésének lehetőségei HEFOP Daróczi Lajos.
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / Kaposi József főigazgató A pedagógiai szakmai szolgáltatás új rendszerének.
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola I. alprogram: Társadalmi.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Vezetői tájékoztató a SZIE-DPR és SZIE-IMIR projektekről
‘rEUsearch’ Az Európai Unióhoz való csatlakozás hatásai a határon átnyúló kapcsolatokra, agráriumra és kereskedelemre – kutatási projekt (HURO/0801/075)
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
Az e-learning a felnőttképzésben projekt Papp Lajos Műegyetemi Távoktatási és Felnőttképzési Központ.
A projekt bemutatása Feladatok és eredmények Mentor(h)áló Azonosítószáma: TÁMOP /1/B Homor Géza szakmai koordinátor.
Dr. Róbert Péter, egyetemi tanár Széchenyi István Egyetem Regionális- Tudományi és Közpolitikai Tanszék E8. Város és térség társadalmi szerkezete és környezeti.
Somlyódyné Pfeil Edit egyetemi docens, résztéma vezető „Az állami szerepek átalakulása és azok hatása a területi szerkezetre” című A2 résztéma bemutatása.
A területi politika koncepcionális eszközei Dr. Aubert Antal tanszékvezető, egyetemi docens.
Pordány Sarolta: Ph.D. kutatásindító
A megyei jogú városok, mint innovációs potenciál hordozók
Dr. Tóth Péter, egyetemi adjunktus
Indikátorok a Magyar Egészségadattárban
SZAKDOLGOZAT CÍME szakdolgozat
Széchenyi István Egyetem, Győr
A Dél-dunántúli régió helyzete, fejlesztési lehetőségei és az RFT szerepe a DDOP végrehajtásban Dr. Wekler Ferenc elnök szeptember 14.
MTA Regionális Kutatások Központja Szirmai Viktória A következő évek főbb kutatási irányai Javaslatok november 25.
PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK A HUMÁNERŐFORRÁS OPERATÍV PROGRAMOKBAN
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
TÁMOP / Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért május 31. TERÜLETFEJLESZTŐK SZAKMAI MŰHELYE.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
MTA Regionális Kutatások Központja Magyar-szlovák agglomeráció Pozsony környékén - Közszolgáltatás fejlesztési hálózat Pozsony határon átnyúló agglomerációjában.
Humán közszolgáltatások fejlesztése prioritás Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Tudományos konferencia Nyíregyháza Október
Együttműködési lehetőségek a kompetencia alapú oktatás elterjesztése érdekében Tuza Tibor Balogh Tibor.
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. Az Európai Bizottság által támogatott „Sastipen – Egészség” program tapasztalatai,
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Halász Levente Tudományos munkatárs Kodolányi János Főiskola
A projekt általános szakmai célkitűzései
Projekt azonosító: HUSRB/1203/213/155 Projekt Acronym: Cooling Cubes Integrált fürdőfejlesztési stratégia a magyar-szerb határ menti régión átmenő fő közlekedési.
TÁRSADALMI VERSENYKÉPESSÉG ÉS SIKER A MAGYARORSZÁGI NAGYVÁROSI TÉRSÉGEKBEN BARÁTH GABRIELLA PHD TUDOMÁNYOS MUNKATÁRS KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA A MAGYAR.
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
HURO/1101/010/ Járóbeteg- és sürgősségi ellátás fejlesztése határok nélkül -Egészségügy- és attitűd-fejlesztés Makó és Lugos térségében -. Nyitórendezvény.
Kutató- és kiváló egyetemek Magyarországon - Konferencia a kutatási kiválóság jövőjéről ELTE, június 22. Prof. Dr. Patkó Gyula rektor MISKOLCI EGYETEM.
1 Identitás elemek vizsgálata: a kötődés, bizalom és konfliktus vizsgálatának keretei a magyar társadalom kvantitatív felmérései alapján Dr. Bugovics Zoltán.
TÁMOP /A Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató és Szakmai Támogató Hálózat.
Pirolízis szakmai konferencia TÁMOP A-11/1/KONV
1 A városfejlesztési stratégia dilemmái A Magyar Regionális Tudományi Társaság IV. Vándorgyűlése Szeged, október Önkormányzati és Területfejlesztési.
Magyarország Problématérképe Kutatási terv M.A.F. - SzIA Budapest, December 10.
„FÜGG Ő SÉG ÉS/VAGY MUNKAKÉPESSÉG” konferencia Egy attitűd-vizsgáló kérdőív tapasztalatai Dr. Papp Éva.
„ Tágas városom kis lakásra cserélem” Hajléktalanok önálló lakhatásának elősegítése, munkaerő-piaci integrációjának megalapozása TÁMOP /
Kistérségi gyerekesély programok támogatása MTA Gyerekprogram.
A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara által szervezett „Magyarország társadalmi-gazdasági helyzete a 21. század első évtizedeiben”
EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN AZ ÜZLET Vállalkozói hálózat kialakítása Hajdú-Bihar és Bihor megyékben Két ország, egy cél, közös siker! Szőllősi Nóra Adrienn projektmenedzser.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
PhD online közösségi oldal Dr
TOGETHER WITHOUT BORDERS ÎMPREUNĂ FĂRĂ FRONTIERE EGYÜTT HATÁROK NÉLKÜL
„FÜGGŐSÉG ÉS/VAGY MUNKAKÉPESSÉG” konferencia
Közüzemi szolgáltatások térségszervezése
A Diplomás pályakövetŐ rendszer megújítása
TÁMOP-6.2.2/A-09/ Képzési díjak támogatása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban Sajtótájékoztató.
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
Előadás másolata:

E 5. Együttműködések a humán szolgáltatásokban E 5.1 Szociális és egészségügyi szolgáltatások Dr. Csizmadia Zoltán, tanszékvezető, egyetemi docens SZE PLESZI Szociális Munka Tanszék A Győri Járműipari Körzet, mint a térségi fejlesztés új iránya és eszköze TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0010

Az E5.1 résztéma kutatási célja A győri nagyvárosi térség, funkcionális régió, mint növekedési központ szociális és egészségügyi célú szolgáltató intézményrendszerének, civil, non-profit és egyházi szervezeteinek területi és szervezeti mezőben megvalósuló szektoron belüli, szektorok, szakmák közötti (interprofesszionális) hazai és határon átnyúló együttműködési kapcsolatrendszerének, hálózati struktúrájának, a különböző jellegű, formájú együttműködések hatásának és minőségének, illetve a gazdasági-társadalmi fejlettség és a humán szükségletek, illetve az egészségügyi állapot közötti összefüggések feltárása empirikus eszközökkel. TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0010 A Győri Járműipari Körzet, mint a térségi fejlesztés új iránya és eszköze Dátum: 2017.04.09. Csizmadia Zoltán

Szociális intézményrendszer mint hálózat Szintek és témakörök Intézményi oldal: Szociális intézményrendszer mint hálózat Együttműködések minőségi aspektusai Kórház regionális, térségi szerepe, hatása Vállalati egészségmegőrzés- és fejlesztés Lakossági oldal: Szociális és humán szükségletek, igények Egészségi állapot és egészségtudatosság TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0010 A Győri Járműipari Körzet, mint a térségi fejlesztés új iránya és eszköze Dátum: 2017.04.09. Csizmadia Zoltán

Kutatási irányok Szociális intézmények hálózati struktúrája: az intézményi és szervezetközi kapcsolatok és azok hálózata (térségi struktúra); Szociális szolgáltatások minőségi jellemzői: az erre épülő működési mechanizmusok és minőségi aspektusok (térségi funkció), szakmaközi együttműködések, interprofesszionalitás Humán szükségletek: a lakossági humán, szociális szükségletek megismerése és összekapcsolása a térség gazdasági-területi és társadalmi állapotának indikátoraival Egészségi állapot: A térségben élő népesség egészségi állapotának területi különbségeinek bemutatása, valamint a különbségek hátterében álló okok magyarázata, illetve a munkáltatók egészséggel, egészségmegőrzéssel és egészségfejlesztéssel kapcsolatos tevékenységének kutatása. A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház regionális szerepének vizsgálata. TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0010 A Győri Járműipari Körzet, mint a térségi fejlesztés új iránya és eszköze Dátum: 2017.04.09. Csizmadia Zoltán

Szociális munka tanszék + Egészségtudományi tanszék A csapat Szociális munka tanszék + Egészségtudományi tanszék Szociológusok, szociális munkások, szociálpolitikusok, egészségtudomány képviselői 7 belső szakértő 1 külső szakértő 1 doktorandusz 4 nappalis hallgató TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0010 A Győri Járműipari Körzet, mint a térségi fejlesztés új iránya és eszköze Dátum: 2017.04.09. Csizmadia Zoltán

Mi az ami eddig elkészült Két elméleti tanulmány – hálózati paradigma lehetősége a szociális kutatásokban és az együttműködés minőségi paraméterei, az interprofesszionalitás jelentősége Kérdőíves felmérések kérdéseinek kidolgozása (lakossági, térségi, vállalati) A várostérségi szociális intézményrendszer területi lehatárolása Szociális és egészségügyi statisztikák begyűjtése, rendszerezése és feldolgozása Önálló, saját kérdőívek (együttműködések iránya és minősége) Interjúvázlatok (kb. 50 interjú van folyamatban) Fókuszcsoportok moderálása (5 csoport, kb. 50 fővel) Kapcsolathálózati kérdőív felvétele (48 db.) TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0010 A Győri Járműipari Körzet, mint a térségi fejlesztés új iránya és eszköze Dátum: 2017.04.09. Csizmadia Zoltán

Két workshop szervezése (október és február) Várható eredmények Két workshop szervezése (október és február) Egy önálló konferencia (november) Társadalmi témájú monográfia részfejezetei (5 fejezet) 4 folyóiratcikk 2 szakdolgozat megalapozása TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0010 A Győri Járműipari Körzet, mint a térségi fejlesztés új iránya és eszköze Dátum: 2017.04.09. Csizmadia Zoltán

Köszönöm a megtisztelő figyelmet! TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0010 A Győri Járműipari Körzet, mint a térségi fejlesztés új iránya és eszköze Dátum: 2017.04.09. Csizmadia Zoltán