A Windows Server 2003 termékcsalád A Windows Server 2003 termékcsaládnak 4 tagja van: Windows Server 2003, Standard Edition Windows Server 2003, Enterprise.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A számítógépes hálózatok és az Internet
Advertisements

IT Essentials I. IT Alapismeretek: PC Hardver és Szoftver v4
Windows Virtualizáció
Dolgozni már bárhonnan lehet…
64 bites architektúra, csapdák és átjárók Tóth Sándor Terméktámogatási tanácsadó.
A számítógép műszaki, fizikai része
Készítette: Nagy Márton
Kliens-szerver architektúra
Számítógépes operációs rendszerek
Licencelés virtualizált környezetben
Hatékonyságnövelés Office System alapon az E.ON csoportnál
Hardver alapok I. 10. osztály.
Intranet portál bemutató
HÁLÓZATOK.
BMBY.expert a mi szaktudásunk. Az Ön vezetése A vezető ingatlanközvetítők a BmBy.expert ©-et választják Önökben megvan a Vezető? Több kontrollal és átlátással.
Az Exchange/Outlook rendszer n Ebben a részben az olvasó megismerkedik – Az Exchange serverrel – Az Outlook 97 csoportmunka szoftverrel.
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Naprakész Microsoft technológiák banki környezetben Bessenyei László Magyar Külkereskedelmi Bank Rt.
Infrastruktúra-felügyelet a privát felhőben
Windows hálózati infrastruktúra kialakítása
1 GTS Szerver Virtualizáció – Ügyvitel a felhőben.
HÁLÓZATOK.
Mobil eszközök alkalmazása vállalati környezetben
Hatékonyságnövelés IT biztonsági megoldásokkal Szincsák Tamás IT tanácsadó 2012.Október 17.
SharePoint 2007 Farkas Bálint. Miért? Vízió a webről: a fejlesztés annyi, hogy „összekattintjuk” a weboldalakat előre megépített komponensekből Pl.: napló.
Virtualizáció Korszerű Adatbázisok Ferenci László
Iskolai Hálózat Létrehozása
Nagyvállalati projektmenedzsment GTM szeminárium sorozat A Microsoft nagyvállalati projektmenedzsment megoldása Előadó:Kőnig Tibor
Doros Roland Mérnök-informatikus hallgató BMF-Nik
SharePoint Adminisztráció
Kiss Tibor Rendszeradminisztrátor (MCP) DevNet Solution Kft. Jakab András Program-koordinátor Microsoft Program.
WEB MES (webes gyártásirányító rendszer)
SCVMM 2012 – a privát felhőre optimalizálva Szolgáltatások Felhő Telepítés Szerkezeti elemek Hyper-V Bare Metal Provisioning Hyper-V, VMware, Citrix.
Windows Server 2012 Kiadások, licencelés, lehetőségek
Demo/teszt környezetek Szerver konszolidáció Adatközpontok alapja.
Windows Server 2012 R2 Gál Tamás
Microsoft TechNet IT vezetőknek
A mintaalkalmazás architekturális áttekintése Kőnig Tibor főmérnök Microsoft Magyarország.
A Memória.
Számítógép legfontosabb paraméterei
1 Hernyák Zoltán Programozási Nyelvek II. Eszterházy Károly Főiskola Számítástudományi tsz.
1 Hernyák Zoltán Web: Magasszintű Programozási Nyelvek I. Eszterházy.
Az operációs rendszerek feladata, fajtái, felépítése
ELTE WIFI Beállítási útmutató MS Windows XP-hez
Nagy teherbírású rendszerüzemeltetés a felhőben. Miről lesz szó? Cloud áttekintő Terheléstípusok és kezelésük CDN Loadbalancing Nézzük a gyakorlatban.
Windows Server 2008 Távoli elérés – I.
Windows R2, Windows-Linux
Magas rendelkezésre állású Hyper-V rendszer építése
Út a felhőbe - Azure IaaS Windows Server 2012 R2 konferencia
Eszköz és identitás kezelés Korlátlan fájl szerver kapacitás Másodlagos adatközpont Korlátlanul skálázódó infrastruktúra Biztonságos DMZ Hibrid adat-
A kis- és közepes vállalkozások információs rendszerei Erdős Ferenc.
Levelezés a Jedlikben Borbély Balázs rendszergazda-helyettes Jedlik Ányos Gimnázium.
4/7/2017 StorSimple: A felhő-integrált tároló Windows Server 2012 R2 konferencia © 2012 Microsoft Corporation. All rights reserved. Microsoft, Windows,
Okostelefon (smartphone) Gyakran PC-szerű funkcionalitást nyújtó mobiltelefon. Teljes értékű operációs rendszere szabványosított interface-eket és platformot.
Számítógép hálózatok.
Hálózatok a mai világban
2. Operációs rendszerek.
.NET FRAMEWORK Röviden Krizsán Zoltán 1.0. Tulajdonságok I Rövidebb fejlesztés 20 támogatott nyelv (nyílt specifikáció) 20 támogatott nyelv (nyílt specifikáció)
WINS Windows Internet Name Service. NetBIOS névfeloldás WINS nélkül tréfiokoskamorgó Ki a morgó ? Szórt üzenet Net use t: \\morgó\iratok Windows 2003-nak.
The information contained in this document represents the current view of Microsoft Corp on the issues discussed as of the date of publication. Because.
Alapszolgáltatások A fájlszerver – milyen tárolókon?
A SEMMELWEIS EGYETEM és az ISH Kft. tisztelettel köszönti az átadás résztvevőit 2006 JANUÁR 31.
Windows 10 áttekintés és bevezetés Windows 10 áttekintés rendszergazdáknak Mi változott a Windows 7 óta?
WINDOWS FELÜGYELETI ESZKÖZÖK MICROSOFT SÚGÓ ALAPJÁN - PÉLDÁKKAL Takács Béla 2016.
Felhőalapú adattárolás Hogy tárolhatunk adatokat „felhő” szolgáltatás segítségével?
LPDS és felhő technológia Peter Kacsuk
AZURE RÉGIÓK Szoftver szolgáltatás SaaS Platform szolgáltatás PaaS Infrastruktúra szolgáltatás IaaS.
Kiss Balázs Geográfus MSc/I. évf..  Hazánkban leginkább használt levelezőrendszerek  Üzleti levelezőrendszerek  Thunderbird  Gmail  Apple Mail 
A HTML alapjai Az internet és a web.
Hardver ismeretek: Hordozható számítógépek.
Informatika - 1. alkalom szeptember 22. E1 előadó
Előadás másolata:

A Windows Server 2003 termékcsalád A Windows Server 2003 termékcsaládnak 4 tagja van: Windows Server 2003, Standard Edition Windows Server 2003, Enterprise Edition Windows Server 2003, Datacenter Edition Windows Server 2003, Web Edition

A Windows Server 2003 Standard Edition Ez a megbízható kiszolgáló operációs rendszer képes kielégíteni bármilyen méretű vállalat mindennapi igényeit. Optimális megoldást jelent a fájl- és a nyomtatómegosztáshoz, biztonságos internetkapcsolatok kialakításához, központosított irodai alkalmazások telepítéséhez, valamint az alkalmazottak, partnerek és ügyfelek hálózati környezetének kialakításához. A Windows Server 2003 Standard Edition támogatja a szimmetrikus multiprocesszálás (SMP) szabványnak megfelelő processzor, illetve processzorok használatát.

A szimmetrikus multiprocesszálás segítségével az operációs rendszer bármely elérhető processzoron tud végrehajtási szálakat futtatni, így az alkalmazások több processzort is használhatnak, ha továbbiprocesszorteljesítményre van szükség a rendszer képességeinek növeléséhez. Az új szolgáltatások közé tartozik a szimmetrikus multiprocesszálás zárolási teljesítménye, a rendszerleíró adatbázis nagyobb teljesítménye, valamint a megnövelt terminál-kiszolgálói munkamenetek. Rendkívül hatékony operációs rendszer, amely biztonságos, megbízható és azonnal használható. Kiváló rendelkezésre állási és méretezhetőségi szolgáltatásokkal rendelkezik. Támogatja a speciális hálózati szolgáltatásokat, mint az Internetes hitelesítési szolgáltatás (IAS), hálózati híd, és az internetkapcsolat megosztása. 4 GB memória kezelését is támogatja.

Windows Server 2003, Enterprise Edition A nagyvállalatok, valamint a kis- és közepes vállalkozások számára nyújt keretet biztonságos alkalmazások, webszolgáltatások, valamint infrastruktúra fejlesztésére és bevezetésére. Magas szintű megbízhatóság, teljesítmény és kiemelkedő üzleti érték jellemzi. Az Enterprise Edition 32-bites és 64-bites változatban is kapható. A Windows Server 2003 EE 8 processzort is támogatni képes kiszolgálói operációs rendszer. Nagyvállalati szintű funkciók ellátására is képes, ilyen például a nyolc csomópontos fürtkezelés és a 32 GB memória támogatása. Elérhető Intel Itanium alapú számítógépekhez is. 64 bites platformokon is elérhető lesz ( 8 processzort és 64 GB memóriát támogat)

Windows Server 2003, Datacenter Edition Ez a Microsoft legnagyobb teljesítményű operációs rendszere. 32 utas szimmetrikus többprocesszoros feldolgozást (SMP) és 64 GB memóriát is képes támogatni. Ez a változat olyan kritikus alkalmazások kiszolgálására alkalmas, amelyek a méretezhetőség és a rendelkezésre állás legmagasabb fokát követelik meg. A Datacenter Edition 32-bites és 64- bites változatban is hozzáférhető. A legmagasabb szintű méretezhetőséget és rendelkezésre állást igénylő alkalmazásokhoz készült. Alapszolgáltatásként biztosítja a nyolccsomópontos fürtkezelést és a terheléselosztási szolgáltatásokat. 64 bites platformokon is elérhető lesz (32 processzort és 128 GB memóriát támogat)

Windows Server 2003, Web Edition A Web Edition a Windows operációsrendszer család új tagja, amely webkiszolgálásra és tárhelyszolgáltatásra lett optimalizálva. Ez a változat weboldalak kiszolgálására a legalkalmasabb, de megőrzi mindazokat az alapfunkciókat, amelyek a fokozott megbízhatóságot, felügyeletet és biztonságot nyújtják. 1 vagy 2 processzor használatát támogatja és 2 GB a használható RAM felső határa. Webalkalmazások, weblapok és XML alapú webszolgáltatások létrehozására és kiszolgálására készült. Elsősorban IIS 6.0 webkiszolgálóként futtatható. Az XML alapú webszolgáltatások és az ASP.NET technológiát használó alkalmazások gyors fejlesztéséhez és üzembe helyezéséhez biztosít platformot. Telepítés és kezelése egyszerű.

Kiszolgálói szerepkörök A Windows Server 2003 olyan többcélú operációs rendszer, amely az igényekhez igazodva különböző kiszolgálói szerepköröket tölthet be centralizált vagy elosztott rendszerbe

Néhány ilyen kiszolgálói szerepkör: Fájl- és nyomtatókiszolgáló Webkiszolgáló és webalkalmazás- kiszolgáló Levelezési kiszolgáló Terminálkiszolgáló Távelérési/virtuális magánhálózati (VPN) kiszolgáló Címtárszolgáltatások, DNS-, DHCP- kiszolgáló, és WINS (Windows Internet NamingService) Adatfolyam-kiszolgáló.