Jegyzet Összeállította: Nikli Károly 2013

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MGM Channel Csatorna a mozirajongók szórakoztatására minőségi mozifilmekkel és a mozizáshoz kapcsolódó egyéb tartalommal Széles műfajválasztékban kínál.
Advertisements

A történelmi idő.
Grafikus felhasználói felület Windows alatt
A filozófia vizsgatárgy története Világnézetünk alapjaiBevezetés a filozófiába 1990-től bizonytalanság: kötelező - nem kötelező Részt vettünk a nemzetközi.
WINDOWS OPERÁCIÓS RENDSZEREK
Iskolatörténeti hét  A murakeresztúri Zrínyi Miklós Általános Iskola a központi iskolaépület 50 éves évfordulójára, január 21-től január 26-ig iskolatörténeti.
20 éves a Tisza Volán SC Labdarúgó Szakosztálya
Energia – történelem - társadalom
Gazdaság és technika II. - Tóth Attiláné dr. Gazdaság és technika II. Film, mozi Tóth Attiláné dr.
Országos Múzeumandragógiai Konferencia
KLENEN, Werle Rita Topten Egy nemzetközi projekt az energiahatékony termékekért KLENEN Mátraháza március 8. – 9. Werle Rita Topten International.
Nemzetközi körkép az Élelmiszer Önrendelkezésről
TVút A hazai kereskedelmi TV-s márkaépítés tanulságai. Kereskedelmi TV-k.Márkaépítés.Tanulságok. TVÚT.
Nemes Nagy Ágnes Élete
Bevezetés A Queen egy brit rockegyüttes, amelyet 1970-ben alapított Freddie Mercury énekes, Brian May gitáros és Roger Taylor dobos, 1971-ben csatlakozott.
Könnyűzenei lexikon: Omega
Filmek a valóságban avagy mi történne a hollywoodi filmekkel, ha a valóságban játszódnának és nem a forgatókönyvírók elképzelései, hanem a vérvalóság.
A fordista termelési rendszer
Számítógépes alapismeretek Bemutató Könnyűzenei lexikon: Omega.
A délszláv válság.
Az Albacomp Története.
Latin-Amerika. Alapadatok 21 millió km² 560 millió lakos 20 ország.
RENDEZVÉNYSZERVEZÉS TÖRTÉNETE
A könyvtár szociális funkciója Nemzetközi és hazai kitekintés.
Sigmund Freud Museum Bécs
1. A fogyasztói társadalmak átalakulása az utóbbi fél évszázadban.
WINDOWS OPERÁCIÓS RENDSZEREK
The Lost Symbol (Az elveszett jelkép) megjelenés: 2010 Dan Brown -
Roma Központ Nagykanizsa Magyar-Horvát Szakértői Akadémia szeminárium
122 perc hang:angol 5.1 felirat:magyar, angol 041 Az éjszaka urai.
Dr. Kozári József egyetemi docens, igazgató Szent István Egyetem Közép-Magyarországi Regionális Szaktanácsadási Központ V. Országos Tanácsadási Konferencia.
2005. november 4. Egy híres európai matematikus két dologra volt igen büszke: egyrészt arra, hogy roppant ízletes krumplis fánkot tudott készíteni, másrészt.
Nyers Rezső, az „új mechanizmus” egyik legjelentősebb ösztönzője
" Valami érthetetlen kapcsolat van a barátság és a csillag között.
Transznacionális és multinacionális vállalatok
Érdekességek. Tudod-e? Mit jelent a „www”? A) Wild Windows Wave B) World Wide Web C) Wide World Web.
Érdekességek. Tudod-e? Mit jelent a „www”? A) Wild Windows Wave B) World Wide Web C) Wide World Web.
Várkonyi Mária1 Sára Sándor A mozgókép mestere.
Charlie Chaplin 14/C. Élete: 1889-ban Londonban látta meg a napvilágot. Apja otthagyta őket, az anyja pedig elmegyógyintézetbe került. Árvaházban töltötte.
Jegyzet Összeállította: Nikli Károly 2013
Patrick Wayne Swayze (Houston, augusztus 18. – Los Angeles, 2009
Jegyzet Összeállította: Nikli Károly 2013
:07:02 Elizabeth Rosemond Taylor febr. 27.-én született Londonban, - kétszeres Oscar díjas, angol-amerikai színésznő. Nevének közismert.
A felsőoktatás néhány demográfiai kérdése A külföldön tanuló hallgatók.
Számrendszerek kialakulása
1. ELBESZÉLÉS Összeállította: Nikli Károly
3. A FILMELBESZÉLÉS KIALAKULÁSA
22. MAGYAR ÚJ HULLÁM JEGYZET ÖSSZEÁLLÍTOTTA: NIKLI KÁROLY 2013.
Jegyzet Összeállította: Nikli Károly 2013
Jegyzet Összeállította: Nikli Károly 2013
A Hollywoodi Reneszánsztól az új Hollywoodig
Képzeld el! Alkoss! Újíts! 1 Radu Mihăileanu rendező az európai Kreativitás Év nagykövete európai Kreativitás Év európai Kreativitás Év.
, ( New York, Bronx, június 3. – Las Vegas, szeptember 29.) kétszeres Golden Globe-díjas magyar zsidó származású hollywoodi színészlegenda,
William Bradley „Brad” Pitt (született december 18-án) amerikai színész és filmproducer. Filmes szerepeivel ezidáig két Oscar-jelölést és négy jelölésből.
1.29 EURÓPAI POSZTMODERN FILM
, ( New York, Bronx, június 3. – Las Vegas, szeptember 29.) kétszeres Golden Globe-díjas magyar származású hollywoodi színészlegenda, aki.
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Hajdú-Bihar megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Kiss Gábor ügyvezető igazgató.
Jegyzet Összeállította: Nikli Károly 2013
Mikszáth Kálmán (1847. jan. 16. – máj. 28.) író, újságíró, nagymestere a magyar kritikai realista prózának, az MTA tagja Már gyermekkorában közvetlen.
Jegyzet Összeállította: Nikli Károly 2013
Jegyzet Összeállította: Nikli Károly 2013
Jegyzet Készítette: Nikli Károly 2013
7. NÉMET EXPRESSZIONIZMUS
Michael Bay. Magánélete Michael Bay február 17-én született Los Angeles-ben. Bay örökbe fogadott gyermek volt Nagyapja orosz nemzetiségű. A diplomáját.
Találd ki ki lehet ez!. Találd ki ki lehet ez!
Fekete Afrika A 2. Világháború jelentős hatással volt Afrikára. A háború után a legtöbb afrikai országban napirendre került a függetlenség kihívása. A.
Az Amerikai Egyesült Államok kialakulása
A film műfajai 3. óra.
Tömegfilm és szerzői film
Jegyzet Készítette: Nikli Károly 2013
Előadás másolata:

Jegyzet Összeállította: Nikli Károly 2013 1.28 ÚJ-HOLLYWOOD Jegyzet Összeállította: Nikli Károly 2013

Új-Hollywood A 60-as évek az európai új hullámok kora volt. Hollywood némileg háttérbe szorult. Megújulása, és ismételt – máig tartó - előretörése a 70-es években kezdődött.

70-es évek A változás Steven Spielberg 1975-ben forgatott A cápa című filmjével kezdődött. A hollywoodi rendszer teljesen átalakult, és a korábbi, biztos hasznot hozó filmek helyett a kockázatosabb, de óriási nyereséggel kecsegtető különleges attrakciókra összpontosítottak.

70-es évek Olyan rendezők kezdték ekkor pályájukat, mint George Lucas, Steven Spielberg, Francis Ford Coppola, Martin Scorsese. Ők voltak Hollywood híres filmes „fenegyerekei”.

70-es évek Hollywood pedig hálás volt nekik, mert kereskedelmileg is számottevő produkciókat gyártottak, ugyanakkor az új közönség igényeihez igazodtak

70-es évek Egyre inkább elérkezett az idő, amikor a filmgyár igazgatói már nem szólhattak bele a filmek végső munkálataiba: a hatalom az alkotók kezében volt, mert ők tudták, hogyan kell sikeres produkciót készíteni.

80-as évek A 80-as évek Hollywoodjában a mitikus, múltba tekintő alkotások élték virágkorukat. Ilyen volt John Milius rendezésében a Conan, a barbár (1982), valamint a Lucas és Spielberg összefogásával készült Indiana Jones: Az elveszett frigyláda fosztogatói, amely azután számos folytatást élt meg.

80-as évek A folytatások a nyolcvanas években igen elterjedtek voltak, gyakorlatilag nem is lehetett bukni velük. Ha egy film elemei elnyerték a közönség tetszését, újra és újra föl lehetett őket használni egy még nagyobb siker érdekében. Ez a módszer főleg a kalandfilmek (Indiana Jones-filmek), az akciófilmek (Rambo) és a horrorfilmek (Péntek 13) esetében volt kifizetődő.

90-es évek A 90-es évek legnagyobb sikere a Terminátor 2 (1991) volt, James Camerontól. Ez az alkotás a modern sikerfilmek korszakához tartozott, mely a George Lucas-féle Csillagok háborújával kezdődött 1980-ban, s máig is tart. Ellenben már fölvet egy korábbitól eltérő világképet, ahol a szereplők nem feltétlenül győztesek, hanem puszta túlélők.

90-es évek A kilencvenes évek közepére tehető az „Amerika megmenti a világot” típusú filmek elsöprő áradata. Ezek szintén az USA nagyhatalmi szerepét erősítették, s azt az elképzelést, hogy ő a világ őre. Jellegzetesen ilyen film Roland Emmerich: Függetlenség napja (1996), és Michael Bay: Armageddon (1998) című filmje. Ezek az alkotások az amerikai társadalom félelmeit, vágyait és büszkeségeit testesítik meg, mégis óriási sikert arattak külföldön is.

A 2000-es évek A 90-es évek óta egyre nagyobb sikert aratnak a hollywoodi stúdiók hatókörén kívül készülő úgynevezett amerikai független filmek. A változások szükségét felismerve ma már a legnagyobb hollywoodi filmstúdiók is saját leányvállalatokat létesítenek azért, hogy a független filmhez hasonló alkotások születését elősegítsék (például Fox Searchlight Pictures).

A 2000-es évek A 90-es évek óta egyre nagyobb sikert aratnak a hollywoodi stúdiók hatókörén kívül készülő úgynevezett amerikai független filmek. A változások szükségét felismerve ma már a legnagyobb hollywoodi filmstúdiók is saját leányvállalatokat létesítenek azért, hogy a független filmhez hasonló alkotások születését elősegítsék (például Fox Searchlight Pictures).

A 2000-es évek Közben megjelentek Hollywoodban olyan rendezők is, mint Quentin Tarantino. Quentin Tarantino az utóbbi évek legizgalmasabb filmrendezője. Amióta berobbant a szakmába Kutyaszorítóban (1992) című alkotásával, egyike azoknak a filmeseknek, akiknek egyaránt sikerült elnyerniük a kritikusok és a közönség tetszését. Alkotásai: a Ponyvaregény (1994), a Kill Bill (2003), a Grindhouse (2007), a Becstelen brigantyk (2009), a Django elszabadul (2012) mind kultfilmek.

Új-Hollywood legjelentősebb filmjei Steven Spielberg: A cápa (1975) George Lucas: Csillagok háborúja (1980) Steven Spielberg: Az elveszett frigyláda… (1981) John Milius: Conan, a barbár (1982) Ted Kotchev: Rambo (1982)

Új-Hollywood legjelentősebb filmjei James Cameron: Terminátor 2 (1991) Oliver Stone: Született gyilkosok (1994) Roland Emmerich: Függetlenség napja (1996) Michael Bay: Armageddon (1998)

Új-Hollywood legjelentősebb filmjei Quentin Tarantino: Kutyaszorítóban (1992) Quentin Tarantino: Ponyvaregény (1994) Quentin Tarantino: Kill Bill (2003) Quentin Tarantino: Grindhouse (2007) Quentin Tarantino: Becstelen brigantyk (2009) Quentin Tarantino: Django elszabadul (2012)

Quentin Tarantino: Ponyvaregény (1994) 01:55:00

vége