Az önkormányzati cégek és önkormányzat közötti szerződéses kapcsolatok vizsgálata és az önkormányzati feladatellátást szabályozó külső szerződések rendszere.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A időszak végrehajtási intézményrendszere
Advertisements

A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
A november 18-i workshop napirendje
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
KVN OP 1.1. – TEAM – Képzés a közigazgatás hatékonyabbá tételének érdekében.
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Projektzárás „Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál” ÁROP-1.A.2/B
Készítette: Pápai Zsolt Lex Ákos Kiss Gábor Borbély Csaba
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
Intézmény átalakítás aktuális kérdései Dr. Lampé Zsolt.
A MÁV szervezeti struktúrájának átalakítása
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
DOKUMENTUMKEZELÉS.
Baranya Megyei Önkormányzat
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM A Diplomás Pályakövetési Rendszer eredményeinek beépítése az egyetemi döntési folyamatokba Dr. Szűcs Edit minőségbiztosítási.
B ÉRES G YÖRGY Gazdasági főigazgató Az egészségügy háttérszolgáltatásának és egyéb népgazdasági ágazatoknak a kapcsolata március 31.
Szervezetfejlesztési Program
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
II. Logisztikai tervezés
MCE Konferencia 2006 A controlling gyakorlata Lőrincz Levente
A controlling és vezetői számviteli rendszer architektúrája
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
Nemzeti Területfejlesztési Hivatal A RÉGIÓÉPÍTÉS ÉVE ,3 MILLIÁRD FORINT ÁTADOTT FORRÁS A RÉGIÓKNAK március 17. Kormányszóvivői sajtótájékoztató.
Állami és önkormányzati vállalatok átláthatósága - a FŐTÁV Zrt. esetében Budapest, április 28.
Állami Autópálya Kezelő Zrt vállalatirányítási struktúra és átláthatóság.
Munkavédelem és controlling
Elektronikus Közigazgatás Operatív Program ( )
Sapientia-EMTE informatikai rendszerének kialakítása és fejlesztése Dr. Dávid László Dr. Györfi Jenő Budapest, November 11.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
E-számlázáshoz és e- dokumentumkezeléshez kapcsolódó pályázat a Támpont – Mester Kft. segítségével.
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről Hatályos: január 1-től.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EKOP projektjeinek jelene és jövője dr. Rupp Zoltán főosztályvezető E-közigazgatásért felelős helyettes államtitkárság.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt összefoglaló EKOP
Projekt eredményeinek disszeminációja – Általános projektbemutató ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
Projekt eredményeinek disszeminációja – 3. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
Belső ellenőrzés az önkormányzatoknál
Az intézményi minőségfejlesztéshez kapcsolódó feladatok a TÁMOP-3. 1
SLA (Service Level Aggrement) alapon történő szolgáltatás fejlesztés a Gazdasági Főigazgatóságon
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
Stratégiai emberi erőforrás gazdálkodás Hajdúnánás Város Önkormányzatánál (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a Hajdúnánási Közös.
ÁROP-1.A.2. A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése című pályázatban vállalt és megvalósított intézkedések felülvizsgálata ( ÁROP-1.A
Hajdúnánás, december 19. Az önkormányzatra és az intézményrendszerre vonatkozó intézményi modell Az önkormányzati cégek és önkormányzat közötti szerződéses.
ÁROP-1. A „Kerekegyháza Város önkormányzati szervezetfejlesztése” C
Az önkormányzatra és az intézményrendszerre vonatkozó intézményi modell ( ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a Hajdúnánási Közös.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Tudásmegosztás 3. szint – Szakmai Nap Budapest, november 13.
A hajdúnánási szociális rendszer és modellprogramok továbbfejlesztésének és összehangolásának lehetősége (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés.
2004. január 27. Hallgatói szolgáltatások szerepe a felsőoktatásban Szabó Imre Diákközpont igazgató.
Integrált irányítási környezet kialakítása. I. Szervezetfejlesztés Az Egyetem szervezeti felépítését részben meghatározza a jogszabály és a Szervezeti.
Az Állami Számvevőszék önkormányzati ellenőrzési tapasztalatai Előadó: Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
ÉMOP – Üzleti infrastruktúra fejlesztése. Keretösszeg: „1” részcél: Ipari Parkok millió Ft „2” részcél: Ipari területek millió Ft „3” részcél:
Projektfinanszírozás Projektszponzorok Tanácsadók Közös vállalatokkal kapcsolatos kérdések Projekttársaság jellemzői.
Kiskőrös Város Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése 4Sales Systems Államreform Operatív Program (ÁROP) 1.2.A.
Az Államreform Operatív Program évi akcióterve.
A járási rendszer megújítása
Beszerzések hatékonyság növelése
TÁMOP /2-2F FVM Dunántúli Agrár-szakképző Központ
MRP számítás.
Hungarian Testing Board
ELMŰ Hálózati Kft. ÉMÁSZ Hálózati Kft.
Előadás másolata:

Az önkormányzati cégek és önkormányzat közötti szerződéses kapcsolatok vizsgálata és az önkormányzati feladatellátást szabályozó külső szerződések rendszere ( ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatalban”) Hajdúnánás, november 13.

A 100%-ban önkormányzati tulajdonú Hajdúnánási Holding Zrt-n keresztül irányított önkormányzati vállalatok Hajdúnánási Holding Zrt. HÉPSZOLG Kft. Közétkeztetési N- Kft. NPC Kft. Közvetlen, napi kapcsolat a társaságok között A Holding irányítási funkciói kiterjednek a pénzügyi, stratégiai, operatív és vagyongazdálkodási területekre Irányító testületek működése nem generál költséget A szolgáltatások központi szervezése, a belső kapacitások közös használata részben megoldott (pl. gazdasági adminisztráció)

3 A támogató területek központi szervezése az alábbiak szerint alakul A gazdasági adminisztráció központosított, a teljes vállalatcsoportra összesen 6 fő pénzügyes látja el a feladatokat. A könyvvizsgálói feladatokat ugyanaz a külső cég látja el valamennyi vállalat vonatkozásában. A pénzügyi szabályzatok teljes köre 2014 végére készül el. Az egységes integrált számviteli és vezetői információs rendszer kialakítása kiemelt prioritás, mely a tervek szerint 2014-ben megvalósul. A jogi szolgáltatások egységesítése megtörtént. Az informatikai terület központosítása jelenleg is folyik. Az eszközbeszerzések egy része központosítottan bonyolódik, így pl. az irodaszerek, irodatechnikai eszközök, számítógépek, tisztítószerek közös beszerzése megoldott. A további beszerzéseket jelenleg a társaságok egyedileg bonyolítják. A kapcsolódó vállalatcsoport szintű közbeszerzési szabályzat kidolgozása megtörtént. A cash pool rendszer kialakítása folyamatban van, a tagvállalatok közötti hitelezés rendszere már működik. Tervek szerint a teljes cash pool rendszer kialakítása 2015 végére valósulhat meg. Vállalatcsoport-szintű honlap, közös arculat tervezése megtörtént, jelenleg a gyártás folyik.

A Holdinggal és a külső partnerekkel kötött szerződéses kapcsolatok működésére vonatkozó javaslatok az alábbi területekre terjednek ki 1.A Holding irányítási struktúrájának fejlesztése 2.A vállalatcsoport működési hatékonyságának növelése 3.Az önkormányzati szerződéses kapcsolatok átalakítása

A Holding irányítási struktúrájának fejlesztése A Holding SZMSZ-ének elkészítése és abban a Holdingra és a tagvállalatokra vonatkozó irányítási feladatok definiálása. A tagvállalatok SZMSZ-ének bővítése a holding struktúrában való működésre utalással. Vállalatcsoport szintű controlling rendszer továbbfejlesztése a teljesítménymutatók rendszerének kialakításával. Hiányzó belső szabályzatok (egységes informatikai, pénzügyi, HR stratégia) elkészítése

A vállalatcsoport működési hatékonyságának növelése Központosított szolgáltatások kialakítása, továbbfejlesztése. Létesítményüzemeltetés és karbantartás közös szervezése, és ebbe az intézmények és a Hivatal bevonása. Központi ügyfélszolgálati iroda kialakítása.

Az önkormányzati feladatellátást szabályozó szerződések továbbfejlesztése Szolgáltatási szint megállapodások kialakítása. Szolgáltatók számának csökkentése. Kistérségi feladatellátás szélesítése.