Magyar Elektronikus Taneszköz Adatbázis és Etalontár 2008. január 19. EDUCATIO 2008.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MULTIMÉDIA és ELEKTRONIKUS TANULÁS I. (Oktatástechnológia) 2. konferencia.
Advertisements

TÁMOP projekt szakmai feladatai és eredményei Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Topár Gábor szakmai projektvezető Minőségügyi Konferencia ZMNE.
A könyvtári digitalizálás kézikönyve és honlapja
Kattintson ide a bemutató leállításához Stop MIT KÍNÁL A Comp Lex CD CÉGHÍREK ÖNNEK? Comp Lex CD Céghírek Cégadatok hivatalos forrásból Gyors keresés Naprakész.
IKT az oktatásban február 25. Körmendy Zsolt
A szaktanácsadás támogató szerepe
Erdélyi Múzeum-Egyesület Magyar Tudományos Akadémia Budapest, november 11. Dr. Bitay Enikő, Az EME Műszaki Tudományok Szakosztályának elnöke.
Alprojektek eTanulás rendszer fejlesztése
Pannon Logisztikai Klaszter. Nyugat-Dunántúli Régió.
Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál igénybe vehető szolgáltatások Lászlóné Tanács Edina szolgáltatási igazgató november 15.
HISTÓRIA – TUDÓSNAPTÁR HISTÓRIA – TUDÓSNAPTÁR Szalay Istvánné – Zimányi Magdolna KFKI RMKI Számítógép.
Kisalföldi Tudástár szolgáltatásainak horizontális és vertikális bővítése a hatékony információátadás érdekében TÁMOP A-11/ Projektnyitó.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt ÚJ FORMA, KIBŐVÜLT TARTALOM ÚJ FORMA, KIBŐVÜLT TARTALOM.
Könyvtári digitális tartalmak az oktatási multimédiák számára
Szűts József Általános Iskola
Nevelési Tudásdepó Az olvasóvá neveléshez és a digitális kompetenciák fejlesztéséért Budapest, január 26. OFI Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum.
Információs szupersztráda Gyalogolj át a könyvtárba! A szolnoki Damjanich János Múzeum Szakkönyvtárának kihívásai a XXI. században Budapest, május.
Előzmények Sikeres pályázat a kézirat elkészítésére (2004) A könyv megjelenése (2006)
Hagyományos szemléltető eszközök
Műszaki tudományok az interneten
A nevelési-oktatási program előzményei
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
Az iskolai könyvtár szolgáltatás típusai
„A finnugor örökség digitalizálása és automatizált feltárása” szeptember 14. Hungarológia és a Magyar Elektronikus Könyvtár Moldován István Országos.
A Magyar Elektronikus Könyvtárról Kaposvár, november 5. Moldován István MEK könyvtáros
A Magyar Elektronikus Könyvtár új szolgáltatásai és működése Moldován István OSZK MEK osztály Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár.
A könyvtárak szerepe az információs társadalomban
A MEK és az EPA mind a digitális megőrzés archívumai Az OAIS modell január 17.
Újjászülető oktatási tartalmak a nemzeti könyvtárban Moldován István MultiMédia az oktatásban konferencia Zsigmond Király Főiskola,
Könyvtár egy kicsit másképp - a Magyar Elektronikus Könyvtárról és legújabb fejlesztéseiről Szombathely, Góczán Andrea OSZK, MEK osztály.
Bánkeszi Katalin Egyházi Könyvtárak Egyesülése Országos Széchényi Könyvtár Digitalizálás Mit? Miért? Hogyan? Mivel? Továbbképzés Budapest,
Műszaki szakfolyóiratok digitalizálása és archiválása a versenyképesség növelése érdekében ifj. Drótos László ifj. Drótos László OSZK MEK Osztály.
A Down szűrés klinikai audit tervezete, kivitelezése Szy Ildikó OEFI Ritka Betegségek Központ május 19.
Digitális tartalomszolgáltatás
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
A GYŰJTEMÉNY KVANTITATÍV ELEMZÉSE AZ ELEMZÉS KÉRDÉSE: SZÁMSZERŰEN ÉS ARÁNYAIBAN HOGYAN OSZLIK MEG A GYŰJTEMÉNY?
Nevelési Tudásdepó Csík Tibor projektmenedzser. Az országos lelőhely-nyilvántartás számára rekordok Magyar közoktatás tankönyvei Gyermek- és ifjúsági.
SZTIR Projekt Szaktanácsadási Tartalomszolgáltató Információs Rendszer Jogszabály monitoring december 20. Szalai Bálint, Fejér Megyei Agrár Nonprofit.
Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
KRE TFK Nyári Akadémia, Nagykőrös
A META és a Calderoni- program filozófiája, jelentősége az NFT 1. disszeminációjában HEFOP K /1.0 A META és a Calderoni- program filozófiája,
A Magyar Elektronikus Könyvtár új szolgáltatásai és működése Moldován István OSZK MEK osztály Balassi Bálint Megyei Könyvtár Salgótarján,
Elektronikus tanulási forráskezelő keretrendszer, kompetencia-fejlesztő program adatbázis létrehozása Calderoni program.
Eger, AgriaMédia Könyvtárak az elektronikus tanulás szolgálatában Moldován István OSZK
Calderoni Project 2007.
A Calderoni Program helye és szerepe a HEFOP-ban Záró-konferencia március 27. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Telefon:
A Calderoni projekt az OFI szakmai tevékenységében Calderoni Taneszköz-információs és Oktatástechnológiai Központ Kőrösné Mikis Márta Budapest, április.
1 Calderoni forráskezelő rendszer és adatbázis jellemzői, szerepe és lehetőségei a HEFOP és projekteredmények disszeminációjában Zellei László.
Kié a projekt? Calderoni kerekasztal-beszélgetés március 12. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Telefon: (06-1) 235.
Prof. Dr. Neményi Miklós tudományos és külügyi rektorhelyettes A doktori és publikációs adatbázis kialakításának elvei és megvalósítása Nyugat-magyarországi.
Konferencia a digitális tananyagok alkalmazóinak és fejlesztőinek
Magyar Elektronikus Taneszköz Adatbázis és Etalontár Február 1.
1 Calderoni Project DIGITÁLIS TUDÁSTÁRAK ÉPÜLÉSE A Calderoni Project Zárókonferenciája Budapest, március 27. A CALDERONI PROGRAM EREDMÉNYEK.
A MEK2.0 magyar digitális könyvtári alkalmazása - eleMEK Moldován István OSZK MEK osztály ”Networkshop” Pécs, április
Könyvtár- és informatikai alapismeretek kurzus október 1.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN Budapest, január 18.
Könczöl Tamás igazgató Sulinet Digitális Tudásbázis.
CALDERONI ELEKTRONIKUS FORRÁSKEZELŐ ÉS PUBLIKÁCIÓS RENDSZER CALDERONI REFERENSKÉPZÉS
CALDERONI FORRÁSKEZELŐ RENDSZER A Calderoni Program során fejlesztésre kerülő rendszer vázlatos bemutatása.
Calderoni-referens képzés március 20. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Telefon: (06-1) ; Fax: (06-1) 235.
Bemutatkozik a Magyar Elektronikus Könyvtár osztály november 26.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN március 4. IV. Calderoni Informatika Kerekasztal,
DIDAKTIKA: témák, szakirodalmak 2008/2009. TANÉV 1. FÉLÉV.
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN A CALDERONI INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA március.
TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása A projekt az Európai Unió támogatásával,
Könyvtár- és informatikai alapismeretek kurzus október 7.
Barcsák Marianna KPSZTI
11. Vizuális jelképek, jelek, sematikus ábrák
Előadás másolata:

Magyar Elektronikus Taneszköz Adatbázis és Etalontár január 19. EDUCATIO 2008

Célok és előzmények META projekt META projekt –Tankönyv infromációs szolgáltatásokhoz illeszkedő taneszköz információs rendszer –2002: a Hundidac felajánlása – felett van a taneszközök száma a magyar piacon –2003-tól az OPKM ad helyet a META-nak és a MATE-nak

A META projekt eredménye Az adatbázis táv-adatszolgáltatással való töltése Az adatbázis táv-adatszolgáltatással való töltése –Naprakész adatbázis Bemutatóterem létrehozása az OPKM épületében, taneszköz etalonok megőrzése, majd 10 év utáni archiválása Bemutatóterem létrehozása az OPKM épületében, taneszköz etalonok megőrzése, majd 10 év utáni archiválása

2008:   Az adatbázis jelenleg már 88 hazai cég közel 7000 taneszközét tartalmazza. (Az adatbázis és az etalontár szempontjából taneszköznek tekintendő minden tartalom-, ill. információhordozó 3D, demonstrációs, kísérleti és szemléltető eszköz, grafikai, audiovizuális és elektronikus, digitális oktatómédia.)   Multimédiás bemutatóhely (1089 Bp. Könyves Kálmán krt. 40.).

Calderoni Program A Magyar Elektronikus Taneszköz Adatbázis és Etalontár továbbgondolása A Magyar Elektronikus Taneszköz Adatbázis és Etalontár továbbgondolása Elektronikus tanulási forráskezelő rendszer és kompetenciafejlesztő programadatbázis Elektronikus tanulási forráskezelő rendszer és kompetenciafejlesztő programadatbázis Calderoni Taneszköz- információs és Oktatástechnológiai Központ Calderoni Taneszköz- információs és Oktatástechnológiai Központ

A Taneszköz-információs Osztály feladatai META fejlesztés és szolgáltatás META fejlesztés és szolgáltatás Aktuális weboldalak hozzákapcsolása a taneszközökhöz Aktuális weboldalak hozzákapcsolása a taneszközökhöz MATE gyarapítása és gondozása MATE gyarapítása és gondozása Kiállítások, bemutatók szakmai fórumok, továbbképzések szervezése, szaktanácsadás, tájékoztatás Kiállítások, bemutatók szakmai fórumok, továbbképzések szervezése, szaktanácsadás, tájékoztatás

A META revíziója Tartalmi és formai revízió Tartalmi és formai revízió Cégadatok pontosítása Cégadatok pontosítása Taneszközök adatainak javítása Taneszközök adatainak javítása –Már nincs forgalomban –Új fejlesztések, melyek még nem szerepelnek az adatbázisban –Nem szerepel taneszköze a METÁ-ban

Eredmények MENNYISÉGI: MENNYISÉGI: Csak valós, működő cégek szerepelnek az adatbázisban Csak valós, működő cégek szerepelnek az adatbázisban A cégek adatai pontosak A cégek adatai pontosak A nulla taneszközös cégek elkezdték a feltöltést A nulla taneszközös cégek elkezdték a feltöltést Megkezdődött az Etalontár gyarapodása Megkezdődött az Etalontár gyarapodása

Eredmények MINŐSÉGI Megkezdődött a taneszközök mellé rendelhető, témájában segítő honlapok felkutatása: fizika, történelem, biológia Megkezdődött a taneszközök mellé rendelhető, témájában segítő honlapok felkutatása: fizika, történelem, biológia Behasonlítási munka eredménye: Behasonlítási munka eredménye: - Minisztériumi ajánlás és a META taneszközeinek, valamint a piacon fellelhető taneszközök összevetése: biológia, fizika

Magyar Taneszköz Etalontár január 1-től: Könyves Kálmán krt január 1-től: Könyves Kálmán krt. 40 Audiovizuális és multimédiás taneszközök bekérése Audiovizuális és multimédiás taneszközök bekérése Tankönyvbemutatóhely Tankönyvbemutatóhely

Sok cég sok adatbázis, sok adatbázis egy cég. Sok cég sok adatbázis, sok adatbázis egy cég Könyv és Nevelés - Hundidac Szövetség - OPKM honlap

Honlaptérkép: Honlaptérkép: –Főoldal –Keresési módok –Gyártók és forgalmazók –Súgó

Cég adatlap

Egyszerű keresés

Összetett keresés

Egy konkrét taneszköz adatlapja (1. oldal)

Egy konkrét taneszköz adatlapja (2. oldal)

EDUCATIO 2008 Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás Köszönöm a figyelmet! Köszönöm a figyelmet! Apró Jablonszki Ildikó Apró Jablonszki Ildikó Calderoni Taneszköz-információs és Oktatástechnológiai központ Calderoni Taneszköz-információs és Oktatástechnológiai központ 1089 Bp. Könyves Kálmán krt Bp. Könyves Kálmán krt