Köszöntjük vendégeinket!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Advertisements

HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Banki mikrohitel konstrukciók
HUNGÁRIA Takarék Vállalkozói Fórum.
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató.
2 2 • 4,4 milliárd forint saját tőkével 2001-ben alapított befektetési társaság • célja: eredményesen működő és fejlődésre képes kis- és középvállalatok.
V.: Gazdaságélénkítési eszközök az MKB Bank finanszírozási gyakorlatában.
Önkormányzatok finanszírozása
2007. április 24. BG Finance Zrt. Meizl József.
Bencze Szilvia pénzügyi referens Vidékfejlesztési Minisztérium
Miért fontos? ösztönzi a külgazdasági kapcsolatokat
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. és a JEREMIE Program Garamvölgyi Balázs üzleti vezérigazgató-helyettes Budapest, augusztus 29.
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
Hitelbírálat a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-nél
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Beruházások pénzügyi lehetőségei a dél-dunántúli régióban
A kis- és középvállalkozások exportjának finanszírozási lehetőségei
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai
A vidékfejlesztés hitelforrásai. A Pannon Takarékszövetkezet Univerzális magyar kisbank 26 kirendeltség két megyében és Budapesten – újabb egyesülés előtt.
Tájékoztató az OTP Bank Partnerei részére
Megfizethető források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Amikor nem kell biztosíték: tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Miskolc, március 21.
Tőkefinanszírozás biztosíték nélkül Török József Üzletfejlesztési igazgató Budapest, május 15.
BG Finance Zrt. Moskovits Pál április 24..
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
Hitelek, akár évi 4,5 %-ért, az Új Széchenyi Hitel Program keretében
MNB Növekedési Hitelprogram Sebők Orsolya Főszerkesztő
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Veszprém,
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Vevőkövetelések finanszírozása Gyors, megbízható, kreatív pénzügyi megoldások a Magyar Factortól Csinos Tibor, Magyar Factor zRt III. Pénzügyi Vezetők.
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Új Széchenyi Hitel és Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel Zalán Helga ügyvezető igazgató MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Budapest, február.
JEREMIE Programok módosulásai
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
KKV-szektor likviditása, finanszírozása banki szemszögből
Hiteles múlt, biztos jelen
2 2 4,4 milliárd forint saját tőkével 2001-ben alapított befektetési társaság célja: eredményesen működő és fejlődésre képes kis- és középvállalatok fejlesztése.
A lakossági ügyfelek részére kínált hiteltípusok.
A faktorálás előnyei a beszállítók számára Budapest, 2014
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
Az 53 éves Kis-Rába menti Takarékszövetkezet Köszönti a Fórum résztvevőit Május 31.
Vállalkozói mikrohitelek
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
III. További finanszírozási alternatívák
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
HATÉKONY EXPORTTÁMOGATÁS AZ EXIM-TŐL
Bábolna, November 11. Agrár Szakmai Nap. Mit kínál a Szövetkezeti Integráció az agrárvállalkozásoknak? 2 Horváth Angyalka Értékesítési Vezető 2015.
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
Agrárágazati aktualitások. AZ OTP BANK SZEREPE AZ AGÁR- FINANSZÍROZÁSBAN 2.
SZÉCHENYI KÁRTYA PROGRAM ÚJDONSÁGOK ÉS HITELEK UNIÓS PÁLYÁZATOKHOZ SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató KAVOSZ Zrt.
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
Az OTP Bank által nyújtott lehetőségek MMK tag vállalkozók számára Budapest, június 16. Mert hiszünk azokban, akik hisznek magukban! Előadó: Dögei.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
1 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Postapartner Program.
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
Mazsu Gergely ügyvezető igazgató
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Előadás másolata:

Köszöntjük vendégeinket! Agrárfórum Köszöntjük vendégeinket!

TAKARÉK GAZDA SZÁMLACSOMAG Kedvezmények AGRÁRKAMARAI tagoknak: A számlanyitás ingyenes, a havi számlavezetési díj év végéig 0 Ft A számlacsomaghoz igényelt MasterCard® Electronic Business bankkártya első éves díja: 0 Ft. Internetbank havi díj: 0 Ft A számlacsomag kizárólag a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai részére érhető el. A számlacsomag keretében az alábbi szolgáltatások érhetőek el: számlavezetés, átutalások indítása és jóváírása, pénztári készpénzfelvétel és befizetés, bankkártya tranzakciók, 1 db MasterCard® Electronic Business bankkártya, internetbank szolgáltatás. A 0 Ft-os számlavezetési díj és internet bank havidíjra vonatkozó akció 2015. december 31. napjáig érvényes.

Takarék Gazdahitel – Gazdakártya A hitel keretösszege 1.000.000 forinttól 25.000.000 forintig terjedhet, futamideje 91 naptól 3 évig tarthat. SZABADON FELHASZNÁLHATÓ! 15 millió Ft hitelösszegig nem szükséges vagyoni biztosíték! Ez esetben a hitel fedezeteként a következők szolgálnak: AVHGA készfizető kezesség 80 %-ban, másik személy készfizető kezessége, felhatalmazó levélen alapuló beszedési megbízás alkalmazása a pénzforgalmi/fizetési számlákra Kedvező kamatozási feltételek: - a hitel kamata: 1 havi BUBOR + 4,5% kamatfelár/év, - kezelési költség: 0,8%/év.

Takarék Gazdahitel – Gazdakártya Plusz A Gazdahitel kedvezményes változata az AGRÁRKAMARA tagjai számára. A Takarék Gazdahitel keretösszege 1.000.000 forinttól 25.000.000 forintig terjedhet, futamideje 91 naptól 3 évig tarthat. Itt is 80 % mértékű AVHGA kezesség a biztosíték. Kedvezőbb feltételek: A hitel kamata: 1 havi BUBOR + 3,5% kamatfelár/év. ( 1% kamatkedvezmény az AGRÁRKAMARA tagjainak!) Kezelési költség: 0,8%/év. Ha a SAPS területalapú támogatás előfinanszírozását is a TAKARÉKNÁL veszi igénybe, a kezelési költség 0 Ft!

Területalapú támogatás előfinanszírozása / SAPS A támogatásra jogosult mezőgazdasági termelők részére az egységes területalapú támogatás (SAPS) előfinanszírozásához forgóeszköz hitel vehető igénybe. A / Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramjának keretében. Kamata fix és legfeljebb 2,5 %/év! (Időigényes, jelentős adminisztráció) B / Saját forrás terhére történő finanszírozás: gyorsabb és rugalmasabb! Kamat 1 hónapos BUBOR + 2,9 %/év Kamatszerű kezelési költség: 0,75 %/év Hitelképesség vizsgálati díj a hitel összegének 0,75 %-a. A jogosult mezőgazdasági vállalkozások számára - a biztosítékok függvényében - lehetővé tesszük a támogatás 100 % -os előfinanszírozását is!

Agrár-Széchenyi kártya Államilag kamattámogatott mezőgazdasági forgóeszköz hitelkeret és üzleti bankkártya együtt. Igénylők köre: gazdasági társaság, egyéni cég és vállalkozó, szövetkezet, mezőgazdasági őstermelő, családi gazdálkodó, erdőbirtokossági társulat. Igényelhető hitelkeret: 500 ezer és 25 millió Ft között, 500 ezer forintonként emelkedő összeg lehet. Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány 80%-os készfizető kezessége kapcsolódik, kedvezményes kezességi díjjal. Ügyleti kamat: 1 hónapos BUBOR + 4 %/év - amiből lejön 4 %/év kamattámogatás

MFB Agrár Forgóeszköz Hitel 2020 Cél: forrás biztosítása, elsősorban az állattenyésztés versenyképességének javításához. A hitelt mezőgazdasági termékek elsődleges előállításával, halgazdálkodással, illetve baromfi, nyúl-, szarvasmarha- (utóbbiba beleértve a tej- és húshasznosítást) és sertéstenyésztéssel foglalkozó vállalatok vehetik igénybe. Miért előnyös ? kedvezményes kamatozás felhasználható beruházásnak minősülő tenyészállat vásárlásra is nincs árfolyamkockázata, de a kamatozás az EURO kamatlábhoz igazodik Minden gazdálkodási formával igénybe vehető! Az Agrár Forgóeszköz Hitelprogram jellemzői: A hitel összege legalább 1 millió forint, de nem haladhatja meg az 50 millió forintot (integrátor esetén 500 millió forint). Saját erő nem szükséges. Ügyleti kamat: 3 havi EURIBOR + RKAF + 3,5 %/év. Hitelbírálati díj: legfeljebb a hitelösszeg 0,5%-a lehet, és nem haladhatja meg az 500 ezer forintot. Szerződéskötési díj: Legfeljebb egyszeri 1% Rendelkezésre tartási díj: 0,4%/év Rendelkezésre tartási idő: A szerződéskötéstől számított legfeljebb 1 év Lejárat: A szerződéskötéstől számított legfeljebb 6 év Türelmi idő: A szerződéskötéstől számított legfeljebb 3 év

Közraktári jegy fedezete mellett nyújtott hitel Kölcsön igénylők köre: Mezőgazdasági őstermelő, bármely egyéni és társas vállalkozás, amely közraktárjegy fedezete mellett árut közraktári letétbe helyez és, a kérelem beadásának időpontjában birtokában van a közraktár által kibocsátott árujegy és zálogjegy egyaránt. Befogadható: művi tárolással közraktározott (közraktár által bérelt raktárban, illetve a letevőnél történő tárolással), valamint a közraktár saját telephelyein közraktározott árura kiállított közraktárjegy egyaránt. A fedezetül szolgáló közraktározott áruk köre: Kizárólag a Budapesti Árutőzsdén (BÁT) jegyzett közraktározható árut fogadunk el, a közraktárban történő elhelyezéséről a közraktár és a kölcsönigénylő közraktári szerződést köt. A kiállított közraktárjegyeket fogadjuk el biztosítékul! Kamat: 1 hónapos BUBOR + 6 %/év Folyósítási jutalék: egyszeri 1 % A kölcsön futamideje, lejárata: A lejárat végső időpontja a közraktárjegy lejárati időpontját megelőző 8 banki munkanap. A nyújtható kölcsön futamideje a közraktári jegy futamidejéhez igazodik, de legfeljebb 1 év.

Birtokfejlesztési kölcsön – termőterület vásárlás A konstrukció célja: a számos adminisztratív megkötést és költséget tartalmazó jelzáloglevél alapú birtokvásárlási hitel rugalmas helyettesítése. A Takarék termékének előnyei a támogatott konstrukcióval szemben: Nincsen méretbeli megkötés a termőterület vásárlás során. Lehetséges osztatlan területi hányad megvásárlása. Többféle mezőgazdasági termőterület vásárlása lehetséges (nem csak szántó). Gyors bírálat és folyósítás 2013. évi CXXII. Földforgalmi törvény – legalább 120 napos fizetési határidő!!! Kondíciók: Kamat mértéke: mindenkori jegybanki alapkamat + 3,9% / év Egyszeri folyósítási jutalék: 1 % Hitelképesség vizsgálati díj: 0,5 % Futamidő: legfeljebb 10 év Türelmi idő: legfeljebb 2 év Saját erő mértéke: legalább 20% Fedezet: a megvásárolt ingatlan

A Takarék Faktorház 100%-os tulajdonosa a Cél: a Takarék-hálózat ügyfélkörében felmerülő faktoring igényeket kiszolgálni. FAKTORÁLÁS = LESZÁMÍTOLÁS A rövid lejáratú finanszírozás speciális formája: megvásároljuk a belföldi vagy export áruszállításból származó halasztott fizetésű számlákat (vevőkövetelés vásárlása) a követelés 80%-át azonnal kifizetjük az ügyfélnek (a fennmaradó összeggel a számlaösszeg beérkezését követően számolunk el) A faktorálás teljes költsége három tételből áll: faktordíj (bruttó számlaértékre vetített fix díj, az előlegből kerül levonásra) faktor kamat (az előleg mértékére és a tényleges kintlévőség napjaira vetített éves kamat) banki átutalás költsége (jutalék és tranzakciós illeték együtt) A faktorálás teljes költsége HUF számlák finanszírozása esetén a bruttó számlaérték kb. 1,5-1,8%- a havonta (EURO számlák esetében ez kb. a bruttó számlaérték 1-1,3%-a havonta).

MNB Növekedési Hitelprogram A hitelprogram célja a kis- és középvállalkozások hitelezésének élénkítése és pénzügyi stabilitásának megerősítése. MEZŐGAZDASÁG SZÁMÁRA IS ! A program keretében nyújtható kölcsön célja az alábbi lehet: új beruházás finanszírozás, tartós forgóeszköz finanszírozás, az Európai Uniótól igényelt támogatás előfinanszírozása hitelkiváltás (korlátokkal) Hitelösszeg: 3 millió forinttól (10 milliárd forintig) Futamidő : beruházási hitelek futamideje legfeljebb 10 év lehet, türelmi idő maximum 24 hónap forgóeszköz-finanszírozási kölcsön maximális futamideje 3 év lehet EU-s támogatás előfinanszírozására nyújtott hitelek futamideje legfeljebb 10 év lehet hitelkiváltás esetén legfeljebb 10 év, de egyes esetekben legfeljebb 3 év Teljes árazás – csak kamat! A felszámítandó kamat mértéke a futamidő alatt változatlan, 2,5 %/év

Befektetési Alapok előnyei Hozzáférést biztosítanak a tőkepiacokhoz Kockázatok megoszlanak Magas hozam érhető el Költséghatékony Egyszerű hozzáférni Professzionális alapkezelés profi munkatársakkal

Likviditási Alap Kockázati szint: ALACSONY KOCKÁZATÚ Az Alap besorolása: nyilvános, nyíltvégű likviditási alap Elszámolása: T napos elszámolású, az ügyfél bármikor hozzáférhet az alapban lévő pénzéhez, nincs ajánlott befektetési időtáv Az értékesítés díja: 500 Ft, Normál Értékpapír Elmúlt 1 éves hozama: 1,87% Az alap célja: alacsony kockázat már rövid távon is versenyképes hozam Befektetési politika: 70-90% arányban maximum 3 hónapos futamidejű bankbetétekbe fektet, 10-30 % mértékben rövid távú állampapírokba Az alapot ajánljuk: - magánszemélyeknek, és vállalkozóknak - átmeneti időszakra, de akár néhány hétre-hónapra is

MAGYAR POSTA TAKARÉK INGATLAN ALAP Részesedjen az ingatlanbefektetésekből származó magas hozamokból! • kis összeggel is elérhető mérsékelt kockázat mellett • rugalmasan hozzáférhet befektetéseiket bármikor elhelyezhetik, felvehetik megtakarításaikat tetszőleges összeggel növelhetik vagy csökkenthetik • magas hozamlehetőség az Alap kereskedelmi célú ingatlanokba, irodákba fektet, hasznosításuk révén hosszú távon minél nagyobb profitot érjen el ajánlott időtáv minimum 1,5-2 év.

Nyugdíj-előtakarékossági Számla a tudatos Öngondoskodás Adókedvezmények (csak a „NYESZ-R” számlára vonatkoznak),adómentesség, adó-visszatérítés. A kedvezmények kizárólag a nyugdíjas korig (öregségi, korkedvezményes, rokkantsági stb.) megtartott számlára érvényesek. Állami támogatás – 20% adó-visszatérítés, max.100. 000 Ft vagy 130.000 Ft (befektetés időpontjától függetlenül). Kamat-, „árfolyamnyereség” adó és EHO mentesség. Jövedelemtől független adókedvezmény. 2013. január 1. előtt megnyitott számlák esetében az adómentességhez elegendő, ha a számlanyitás a nyugdíjszolgáltatást megelőző 3. adóévben történt. 2013.január 1. után megnyitott számlák esetében az adómentesség eléréséhez 10. adóév eltelte után van lehetőség. A számla idő előtti megszüntetése esetén arányosan az adót és az adójóváírás 120%-át vissza kell fizetni. Év végén egy összegben is elhelyezhető a szükséges összeg

Agrárfórum Köszönjük a figyelmet!