Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
Advertisements

Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Banki mikrohitel konstrukciók
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
Balatonalmádi március 08.. Új Széchenyi Hitel Program Pályázati dokumentációt figyelni.
Önkormányzatok finanszírozása
2007. április 24. BG Finance Zrt. Meizl József.
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Balassagyarmat, június 24. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési.
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. és a JEREMIE Program Garamvölgyi Balázs üzleti vezérigazgató-helyettes Budapest, augusztus 29.
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
Kormányszóvivői tájékoztató Sikeres Magyarországért Hitelprogramok Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter Veres János pénzügyminiszter.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
A vidékfejlesztés hitelforrásai. A Pannon Takarékszövetkezet Univerzális magyar kisbank 26 kirendeltség két megyében és Budapesten – újabb egyesülés előtt.
Vállalkozási ismeretek
Megfizethető források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
BG Finance Zrt. Moskovits Pál április 24..
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
Hitelek, akár évi 4,5 %-ért, az Új Széchenyi Hitel Program keretében
Kinek jut az MNB Növekedési Hitelprogramból? Sebők Orsolya Főszerkesztő
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Veszprém,
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH 7 regionális céggel biztosítja szolgáltatásait az ország teljes területén 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi.
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Tájékoztató jellegű információk! Fejlesztési tőkefinanszírozás kockázati tőke- finanszírozás beruházási hitel fejlesztési tőke- finanszírozás.
MagNet Magyar Közösségi Bank Kedvező finanszírozások a fenntarthatóbb jövőért Piac & Profit Klub Pénz de honnan konferencia május 29. Dakó Andrea.
Akad még lehetőség! – Vállalati pályázatok uniós forrásból Gáspár Bence, főosztályvezető Budapest, június 17.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Bátora László vezérigazgató-helyettes Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, szeptember 17.
Új Széchenyi Hitel és Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel Zalán Helga ügyvezető igazgató MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Budapest, február.
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Vállalkozási ismeretek
Veszprém április 29.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Rimóc, október 28. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési Iroda.
Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei 1.
A Zempléni Regionális Vállalkozói Központ
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. Egy 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH Csoport küldetése: A KKV-k és az önkormányzatok.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Veszprém november 10.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
HEVES MEGYEI VÁLLALKOZÁS- és TERÜLETFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY Mikrohitel Programok Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány Vállalkozói.
Vállalkozói mikrohitelek
MFB Rt. a hazai bankszektorban 100 %-ban állami tulajdonú Szakosított hitelintézet Az EU fejlesztési bankjaival megegyező tevékenység Forrásbevonás külföldről.
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
A Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány vállalkozásokat támogató programjai október 1.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
1 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Postapartner Program.
Az első lépések a vállalkozás átvilágítása a vállalkozás átvilágítása tájékozódás a forrásokról tájékozódás a forrásokról tervezés tervezés.
MIKROHITEL A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 1992-ben kezdte meg működését annak érdekében, hogy segítse a megye mikro- és kisvállalkozásainak.
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
Kapacitásbővítő, jelenlegi pályázati lehetőségek
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
Mazsu Gergely ügyvezető igazgató
Fejlessze vállalkozását pályázati források segítségével!
12 ezer milliárd forintos keret
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Előadás másolata:

Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára

A forrásmenedzsment nagy kihívás, kaland

Forint alapú Hitelkonstrukciók Országos Mikrohitel Alap - OMA max 7 M Ft, kamata fix: 6,5 % Új Magyarország Mikrohitel - UMMH max 10 M Ft, kamata fix: 6,5 % Új Magyarország Mikrohitel Plusz – UMMHP max 15 M Ft, kamata : jegybanki alapkamat Új Magyarország Kisvállalkozói Hitel max. 50 M Ft, kamata: 3 havi EURIBOR (0,89%) + 4%/év Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram max M Ft, kamata: 3 havi EURIBOR (0,89%) + 5 % /év …. 1M Ft – tól 3 Mrd Ft -ig

OMA kondíciói Célcsoport: -legfeljebb 9 fővel és 200 millió Ft árbevétellel rendelkező cégek és vállalkozók, akiknek legfeljebb 7 millió Ft-ra van szükségük (forgóeszköz esetén 7 millió Ft-ra), kezdő és működő vállalkozásoknak egyaránt Mire használható: üzleti célú ingatlan vásárlására, saját, vagy bérelt üzlethelyiség bővítésére, felújítására, átalakítására, gépek, berendezések, járművek, más beruházási eszközök beszerzésére. A beruházási hitel legfeljebb 50%-a forgóeszköz finanszírozásra is használható. Forgóeszköz hitel esetén áruk, anyagok, stb. finanszírozására A hitel max. összege: beruházás / forgóeszköz finanszírozás esetén 7 millió Ft-ig, szükséges önerő: a hitel összegének legalább 20%-a Futamidő : beruházás esetén max. 96 hónapig terjedhet (min. 2, max. 6 hónap türelmi idővel) forgóeszköz finanszírozás esetén 36 hónap (min. 2, max. 6 hónap türelmi idővel)

UMMH kondíciói Célcsoport: legfeljebb 9 fővel és 200 millió Ft árbevétellel rendelkező cégek és vállalkozók, akiknek legfeljebb 10 millió Ft-ra van szükségük (forgóeszköz esetén 6 millió Ft-ra), kezdő és működő vállalkozásoknak egyaránt, de nincs más banknál olyan jellegű hitele, mint amit fel akar venni. Mire használható: üzleti célú ingatlan vásárlására, saját, vagy bérelt üzlethelyiség bővítésére, felújítására, átalakítására, gépek, berendezések, járművek, más beruházási eszközök beszerzésére. A beruházási hitel legfeljebb 30%-a forgóeszköz finanszírozásra is használható a beruházáshoz kapcsolódóan. Forgóeszköz hitel csak új vállalkozás, vagy új tevékenység esetén áruk, anyagok, stb. finanszírozására A hitel max. összege: beruházás / forgóeszköz finanszírozás esetén 10/6 millió Ft-ig, szükséges önerő: a hitel összegének legalább 25%-a Futamidő : beruházás esetén max. 120 hónapig terjedhet (min. 2, max. 12 hónap türelmi idővel) forgóeszköz finanszírozás esetén max. 36 hónap (min. 1, max. 2 hónap türelmi idővel)

Előnyök Forint alapú, NINCS árfolyamkockázat Kedvező, fix, kiszámítható kamat Új, kezdő vállalkozások is igényelhetik Az OMA, UMMH esetében veszteséges vállalkozások részére is elérhető Az OMA, UMMH –nél forgóeszköz finanszírozásra is felvehető Az OMA, UMMH- nél már jelzáloggal terhelt ingatlan is felajánlható fedezetként

Hátrányok Bürokratikus Jelzálog alapúak a hitelek, a fedezeti elvárás régi vállalkozásnál legalább 160%, egy évnél nem régebbi vállalkozás esetében min. 220% Ún. de minimis támogatásnak minősül, így kizárva a mezőgazdaság, …… NEM szabad felhasználású hitelekről van szó, beruházásra és/vagy forgóeszköz finanszírozásra szolgál VISSZA KELL FIZETNI! :(

Példa: 10 M Ft UMMP hitel Beruházás legalább 7 M Ft, a többi (3 MFt + 2,5 MFt) lehet forgó

Törlesztő részletek további alakulása

Baranya Megyei Vállalkozói Központ Központ 7621 Pécs, Felsőmalom u. 13. Elérhetőségek:  honlap:   Tel.: