Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Szolgáltatások Tagozat XXV. Gazdasági Tevékenységet Segítő Szolgáltatási Osztály Megújuló Energiák Szakmai.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Zöld válságkezelés és gazdaságélénkítés Környezetgazdászok javaslatai (Szeged, Vándorgyűlés, 2010 okt.1.)
Advertisements

Energetikai projektek előkészítése, finanszírozása M27 ABSOLVO Consulting.
Passzívházak, energiatudatosság Szakmai Napok 2010.október YTONG őszi továbbképzések 2010 Kreditpontos építészoktatás 2010 ősz SZF.VÁR AKASZTÓ BUDAPEST.
2. Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás Budapest november
A Tej útja – a székelyföldi gazdatársadalom, vállalkozói szféra, intézmények, civil szervezetek közötti összefogás mintapéldája 1. A Nagyküküllő Mezőgazdasági.
Az artista sem ugrik védőháló nélkül avagy miben segíthet a jog ?
Intézkedési terv-javaslat a nemzeti energiahatékonysági célok megvalósítására a Széchenyi terv keretében Dr. Grasselli Gábor Dr. Szendrei János Debreceni.
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
Rettegi Attila programja
Modern technológiák az energiagazdálkodásban - Okos hálózatok, okos mérés Haddad Richárd Energetikai Szakkollégium Budapest március 24.
Erdélyiné Forgó Erzsébet UFS Group Holding Zrt. Credit üzletágvezető
Fenntartható energiagazdálkodással az éghajlatváltozással szemben: retorika vagy realitás? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan.
E-Corvina Informatikai Szolgáltató Kft Budapest, Róbert Károly krt ▪ Telefon: (1) ▪ Fax: (1)
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
E.ON – Versenyben Önökért!
Az Észak-Alföldi régió energiastratégiája
KLENEN, Werle Rita Topten Egy nemzetközi projekt az energiahatékony termékekért KLENEN Mátraháza március 8. – 9. Werle Rita Topten International.
Tudatos lépések a költséghatékony épületüzemeltetés felé Tóth Nelli energetikai tanácsadó MN6 Energiaügynökség EHÖSZ Konferencia Tatabánya.
A XXI. század kihívásai és a magánbiztonsági ágazat válaszai MBVE X. Konferencia Tapolca Német Ferenc Az SzVMSzK elnöke.
Budaörs Kistérség Többcélú Társulása Bemutatkozik: HERCEGHALOM Január 26.
Az európai unió környezetvédelme. A tisztább, élhető környezetért Az Európai Unió több évtizedes munka eredményeként rendkívül átfogó környezetvédelmi.
TANULÁS-TUDÁS-MINŐSÉG Farkas Katalin címzetes főiskolai tanár, SZTE Tanárképző Főiskolai tanár Budapest, november 29.
E.ON – Versenyben Önökért!
ÚJ KIHÍVÁSOK, ALTERNATÍVÁK A FENNTARTHATÓSÁG ÚTJÁN „LEGYEN SZÍVÜGYÜNK A FÖLD!” Nukleáris energiatermelés a fenntarthatóság jegyében Bátor Gergő.
tételsor 2. tétel A kistérség a korábbi együttműködési lehetőségek alapján megtartotta a soron következő ülését. Az ülés célja a logisztikai.
1 Prof. emeritus Dr. Knoll Imre egyetemi tanár, MTA doktor Új törekvések a logisztikai közreműködésben Heller Farkas Főiskola Logisztika Szakirány II.
Előadó: Kopacz Tamás, ügyvezető helyettes - Mapei Kft.
1 A hazai energiapolitika teendői Kaderják Péter Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont.
„Hidat építünk” az energetikai tanácsadók szerepe Magyarországon
A Z OKTATÁS SZOLGÁLATÁBAN A MÉREI FERENC Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet valamint a FOK Fővárosi Oktatástechnológiai Központ Szolgáltató.
C2ENET: Közép-Európai Környezetvédelmi Hálózat ERFA, Interreg III.B. Cadses, európai uniós támogatással (2007. január – március) Dr. Zongor Gábor,
A Safer Internetplus Program célja és területei eContentplus és Safer Internetplus Nemzeti Információs Nap Budapest, április 18. Simor Gabriella,GKM.
1 A magyar energiapolitika „ Az energiahatékonysági indikátorok az EU-ban és Magyarországon” nemzetközi szeminárium Budapest, október 5. Hatvani.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
Tudásalapú társadalom és fenntartható fejlődés a globális felmelegedés korában Milyen globális és európai kihívásokra kell válaszokat találnunk? Herczog.
A Kiotói Jegyzőkönyv Énekes Nóra Kovács Tamás.
Globális problémák.
Közlekedéspolitikai és -gazdasági Tagozat
COACH BioEnergy A biomassza energetikai hasznosításának erősítése és népszerűsítése Közép-Európában – egy nemzetközi információs és tanácsadói hálózat.
Feladataink az új Mt. és a vízi-közmű törvény tükrében Halasy Károly titkár.
A magyar tőkepiac A tőkepiacok szerepe a piacgazdaságban és a magyarországi tendenciák május 3. Jaksity György.
Megújuló energiaforrások – Lehetőségek és problémák
A szakképzés helyzete Magyarországon
2011 május 4.Budapest Települési stratégiai energiatervezés a Coach BioEnergy projekt keretében Budapest, május 4.
Intézményesített határon átnyúló együttműködési lehetőségek az INNOAXIS régióban - CESCI - Intézményi háttér - Térszerkezeti háttér.
Kellenek-e hulladéklerakók Magyarországon?
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
A Kezdeményezések Régiója Brüsszelben május 24. Kiss Judit Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nyugat-dunántúli Régió Brüsszeli Képviselete.
A jövő az energia hatékony lakásoké nyílászáró csere, külső hőszigetelés és megtakarítási lehetőségek :19.
COACH BioEnergy A biomassza energetikai célú hasznosításának erősítése és népszerűsítése Közép-Európában – nemzetközi információs és tanácsadói hálózat.
„Megújuló energiaforrások a térségfejlesztés szolgálatában” Gulyás Gréta 12.a Bartha Szabolcs 10.a Hegedűs Márton 10.a Gyöngyösi József Attila Szakközépiskola,
Családbarát munkahelyek és települések kialakítása Budapest,
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
Energiahatékonysággal a vállalkozások költségcsökkentéséért Nagy Judit Külkapcsolati munkatárs Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Az új nemzetközi megállapodás létrehozása EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Éghajlatváltozás.
TECHNOLÓGIA ÉS KÖRNYEZET
Budapest, október 01. A magyarországi kutatás-fejlesztés nemzetbiztonsági vetületei.
Az energiakaland oktatási program
Epres joghurtok élvezeti értékének objektív (műszeres) vizsgálata
TAB Város és a megújuló energiára alapozott oktatás Schmidt Jenő Tab Város Polgármestere 1.
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Szolgáltatások Tagozat XXV. Gazdasági Tevékenységet Segítő Szolgáltatási Osztály Megújuló Energiák Szakmai.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szerepe és feladatai a vállalkozások külpiacra jutásának segítésében, különös tekintettel a vegyeskamarai hálózatra.
Regionális Vállalkozásfejlesztés Dr. Billo Kármen főosztályvezető-helyettes Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
Az EU Duna Régió Stratégia elfogadása, hazai és európai uniós prioritásai Nádasi György Külügyminisztérium Győr, október 11.
A Commitment Köznevelési Kht. MOHAY GERGELY március 31. ÉS A KECSKEMÉTI IRODA BEMUTATKOZÁSA.
az önkéntes kamarai tagság
BUDAPESTI VÁLLALKOZÓI NAPOK 2017
Megújuló energiaforrások: közös kutatási lehetőségek és kilátások Olaszország és Magyarország számára Dr. Ilona Vass Közös kutatási lehetőségek Olaszország.
Előadás másolata:

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Szolgáltatások Tagozat XXV. Gazdasági Tevékenységet Segítő Szolgáltatási Osztály Megújuló Energiák Szakmai Osztálya

TAGSÁG Osztályelnök: Ferenczi Csaba Alelnökök: Dr. Léderer András Nagy József Erdész Gábor Elnökségi Tagok: Nagy Norbert Király György Hudák József Domonkos Miklós Szita Gábor

Az Európai Únió törekvéseinek megfelelően, a hazai energetikai és gazdasági viszonyok élénkítésének érdekében, megfelelő szakmai hozzáértéssel, a rendelkezésre álló technológiák alkalmazásával, valamint a politikai döntéshozó szervek felelős hozzáállásával Magyarország is felzárkózhat az Unió fejlett országaihoz. MEGÚJULÓ ENERGIÁT MINDENKINEK BIZTONSÁG MEGBÍZHATÓSÁG MINŐSÉG Megbízható szolgáltatók és kivitelezők. A legmagasabb EU biztonsági követelmények. MESZO Minőségi Tanusítvány a fogyasztók védelmében.

A rendelkezésre álló technológiák alkalmazása ott, ahol az lehetséges. MINDEN MINDENNEL ÖSSZEFÜGG Megújúló Energiák A meglévő energiák helyes felhasz- nálása. Nincs zöldebb energia, mint az az energia amit nem használunk el, hiszen azt nem kell megtermelni. Energiahatékonyság

Köszönhetően a megújuló energiáknak és az energiatudatos fogyasztási szokások kialakításának: csökken a CO 2 kibocsátás,, lassul a Globális felmelegedés, kevesebb a sugárzó és veszélyes hulladék, kevesebb a fosszilis energia nyersanyag felhasználás. MINDEN MINDENNEL ÖSSZEFÜGG Megújuló Energiák Olcsóbb, tiszta energia, energiamegtakarítással a költségvetési hiány csökkenése munkahelyek termtése, felszabaduló pénzeszközök, működőképes gazdaság. Gazdasági fellendülés

Alkalmazkodva a kor kihívásaihoz, közösen kell dolgoznunk egy élhetőbb és biztonságosabb jövőért! RAJTUNK MÚLIK

A megújuló energiákkal kapcsolatos termékek és szolgáltatások minősítése, szakmai továbbképzés, konferenciák szervezése, energiahatékonysági tanácsadás. A MESZO TEVÉKENYSÉGEI Képző és minősítő programok Szakmai alapokra helyezett: Hazai és nemzetközi fejlesztések Technológiakutatás Megvalósítási tanulmányok Megtérülési számítások Megújuló energia tudásbázis

Folyamatos kapcsolatépítés a szakma hazai és nemzetközi képviselőivel, (fejlesztők, gyártók, kereskedők, szolgáltatók). Híd a szakma és a döntéshozó szervek között. Hazai és külföldi Iparkamarákkal való együttműködés. A MESZO TEVÉKENYSÉGEI Kapcsolati rendszer Hazai és EU pályázatok, a BKIK Szakosztályainak közreműködésével, Befektető csoportok közvetítése Pályázatfigyelés és finanszírozási segédlet

A Szakma képviselői, kutatók, tudósok, fejlesztők, folyamatosan felhívják a figyelmet a Globális felmelegedés tarthatatlan helyzetére és kész megoldásokat, alternatívákat kínálnak. A fejlett és fejlődő országokban egyaránt, a döntéshozók és befektetők kezdik belátni hogy a Szakma képviselői igazolt és alátámasztott meggyőződésük szerint, fáradtságot nem kímélve dolgoznak azon, hogy a biztonságos energiahatékony és megújuló energiák technológiáit az Ön szolgálatába állítsák. Konkrét megoldásokkal állunk rendelkezésére! KEZÜNKBEN A JÖVŐ

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Szolgáltatások Tagozat XXV. Gazdasági Tevékenységet Segítő Szolgáltatási Osztály Megújuló Energiák Szakmai Osztálya Dönteni, lépni kell! MOST! Elérhetőségek: Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.