Világot fenyegető vírus Semmi sem biztos; csak a halál.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A betegségek globális súlya
Advertisements

A klímaváltozás hatása az egészségre
Bizalom, társadalmi tőke, intézményi kötődés
PIC number – szükséges bármilyen Erasmus + pályázathoz PKE:
Groupama Garancia Biztosító Zrt.
2014. ÁPRILIS UTOLSÓ HETE AZ IMMUNIZÁCIÓ VILÁGHETE „ Ön mennyire naprakész ? ’’ Szerkesztette: dr Lázár Sarnyai Nóra.
A NATO létrejötte, bővítésének állomásai
Az Európai Unió létrejötte, bővítésének állomásai
TÜDŐGYULLADÁS - PNEUMONIA
Agyhalál, szervdonáció és szervátültetés
Üdvözöljük Waldviertelben. következetesség kézimunka tapasztalat bölcsesség megbecsülés.
Készítette: Frankó Ádám Prog. Info, 14.csop.
AFRIKA Készítette: Csik Annamária Molnár Vivien Ring Evelin.
AIDS Acquired ImmunoDeficiency Syndrome (Szerzett Immunhiányos Tünetegyüttes)
Szemerszki Csilla Csernobil
EU alapismeretek E-Learning.
Az Európai Unió nyelvpolitikája
Aszályok gyakorisága, erőssége, okozott kár - európai vonatkozások
Világjárványok az emberiség történelmében
Az adórendszerek változásai az elmúlt évtizedekben Halmosi Péter.
Az Európai Unió a globális világban Készítette: Kozák Magdolna.
Need 1 A HACCP rendszer szükségessége. need 2 Az elmúlt 30 évben a HACCP rendszer egyetemesen elfogadott módszerré nőtte ki magát az élelmiszer-biztonság.
Világjárványok az emberiség életében
Az emberiség életében Készítette: Árvay Brigitta
Világjárványok az emberiség életében
EU II..
Jelkép-ország Jakab Sándor Kálmán
T.K. 33 – 34. Az alapértelmezett előtér- és háttérszín, valamint a körvonalak színének beállításához a Paletta színeit használhatjuk. 1 Az RGB színrendszerben.
Fej vagy írás? a tüdőrák éve. Fej vagy írás? 2006 – a tüdőrák éve Mucsi János, Farkas Éva, Tormay Károly Egészségügyi Központ Tüdőbeteg-gondozó.
Felsőoktatási munkatársak képzési célú mobilitása - STT 2014/2015.
Akkor meg mi az oka,hogy a mai napig is vannak rabszolgák? Ne felejtsük el, hogy a kábítószer és a fegyverkereskedelem után az emberkereskedelem a harmadik.
„Családtámogatások, rugalmas munkavégzési formák és társadalmi kohézió” műhelykonferencia Budapest, november 24. Dr. Pulay Gyula, főigazgató, ÁSZ.
GLOBAL CORRUPTION BAROMETER 2009 Globális Korrupciós Barométer Közvéleménykutatás az emberek korrupcióval kapcsolatos tapasztalatairól június 3.
Tanulási célú migráció a világban és itthon
GLOBAL CORRUPTION BAROMETER 2010 Globális Korrupciós Barométer Közvéleménykutatás az emberek korrupcióval kapcsolatos tapasztalatairól December 9.
Online aukciók Internet Marketing Klub Balogh Attila Balázs Prim Online
Az Európai Únió csatlakozási folyamatai
A spanyolnátha Szerző: Bokor Mariann SZTE,Szeged
1914.
Táplálkozási szokások és annak hatása az egészségügyi állapotra
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier 2005 C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier 2005 A GM növények termelésének helyzete a világon és az EU-ban...
Az Európai Unió bővülése Vincze János, 12. osztály Fazekas Mihály Gimnázium Debrecen >
Trendváltás a termékenység és a női foglalkoztatás kapcsolatában Dr. Pulay Gyulának, az ÁSZ Kutató Intézete főigazgatójának előadása „Tudomány a gyarapodó.
Vírusok.
2014. február 1.. „Az arany halálos por.” /Winnetou/
Hogyan pályázzunk ? Az EUGA program az innováció szolgálatában Vicze Gábor.
Európa regionális földrajza
Világjárványok az emberiség életében
ben Európában telepítették a világ napelemes rendszereinek 70%-át, 2013-ban ez az arány már csak 28% volt, - az új PV (photovoltaic - fotovillamos.
Tankötelezettségi korhatárok nemzetközi összehasonlításban
Az Úr házai …te Péter vagy, és ezen a kősziklán építem fel az én anyaszentegyházamat... - Máté evangéliuma 16,13-20.
Robert Capa KÉSZÍTETTE: TALLÉR FRUZSI „ Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel. ”
Az iskola-egészségügy tapasztalatai a védőoltásokról
Ebola vírus betegség Ebola-láz, Ebola hemorrhagiás láz – súlyos, gyakran fatális betegség Kórokozó: Ebola vírus 1976 óta ismert – ekkor két szimultán kitörő.
VILÁGKÖRÜLI UTAZÁS Automatikus Skócia San Francisco.
Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ National Center for Epidemiology, Budapest, Hungary Új veszélyek - régi félelmek járványügyi „biztonság” Dr.
Egészségi állapot Demográfia Horváthné Csolák Erika tanársegéd
Áttekintés a mozgóképes tartalomfogyasztás átalakulásáról Magyarországon és a CEE régióban.
VeloREX adventure 3 whells, km, 2 people. Magamról: Pulay Sándor 1971-ben születtem Komárnóban /Révkomárom/ 1989-ben végeztem vas és fémszerkezeti.
Feladatok.
Újdonságok az NIIF VoIP szolgáltatásában
Veszettségre gyanús sérülések előfordulása a Dél-alföldi régióban
A nemi betegségek napjainkban
A világ 15 leggyönyörűbb virágos fával szegélyezett utcája
A foglalkoztatáspolitika jövője az Európai Unióban
33. EURÓPA FELOSZTÁSA.
A politika feladatai a kutatásban, a fejlesztésben és az innovációban
Friedrich Ebert Stiftung Szociális párbeszéd és ipar 4.0 konferencia
A magyar gazdaság versenyképessége:
Előadás másolata:

Világot fenyegető vírus Semmi sem biztos; csak a halál

Üdvözöllek a Sars világában

Tartalom Leírás a vírusról Leírás a vírusról Képekkel illusztrált helyzetjelentés Képekkel illusztrált helyzetjelentés

Amit a vírusról tudunk A kórokozó rekordidő alatt megtörtént azonosítását követően a kutatók gőzerővel dolgoznak az új vírustörzs elleni védőoltás előállításán, ám ez a munka évekig is eltarthat. Még rosszabb hír, hogy szakértők szerint a vakcina csak korlátozott és átmeneti védelmet nyújt majd a kórokozó ellen – írja a BBC. A kórokozó rekordidő alatt megtörtént azonosítását követően a kutatók gőzerővel dolgoznak az új vírustörzs elleni védőoltás előállításán, ám ez a munka évekig is eltarthat. Még rosszabb hír, hogy szakértők szerint a vakcina csak korlátozott és átmeneti védelmet nyújt majd a kórokozó ellen – írja a BBC. A vírusok igen gyorsan szaporodnak, ezért a mutációk – örökletes genetikai változások – is igen gyorsan alakulnak ki törzseikben. E változások egy része oda vezethet, hogy még könnyebben és gyorsabban képesek terjedni és fertőzni A vírusok igen gyorsan szaporodnak, ezért a mutációk – örökletes genetikai változások – is igen gyorsan alakulnak ki törzseikben. E változások egy része oda vezethet, hogy még könnyebben és gyorsabban képesek terjedni és fertőzni A WHO adatai szerint észleltek megbetegedéseket Olaszországban, Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Svédországban, Romániában, Lengyelországban, Bulgáriában, Svájcban, Spanyolországban, Írországban és Finnországban is, de Európában még nem követelt halálos áldozatot a járvány. Jeleztek továbbá SARS-fertõzést Ausztráliában, Brazíliában, Új-Zélandon, Kolumbiában, Kuvaitban és a Dél-Afrikai Köztársaságban, de ezekben az országban sem voltak halottak. (mti ) A WHO adatai szerint észleltek megbetegedéseket Olaszországban, Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Svédországban, Romániában, Lengyelországban, Bulgáriában, Svájcban, Spanyolországban, Írországban és Finnországban is, de Európában még nem követelt halálos áldozatot a járvány. Jeleztek továbbá SARS-fertõzést Ausztráliában, Brazíliában, Új-Zélandon, Kolumbiában, Kuvaitban és a Dél-Afrikai Köztársaságban, de ezekben az országban sem voltak halottak. (mti )

Kanada Az ontarioi tartományi egészségügyi hatóságok hétfői bejelentése szerint a 67 éves beteg még vasárnap halt bele a SARS-vírus okozta fertőzésbe. Kanadában ezt megelőzően legutóbb április 30-án halt meg SARS-beteg. Ugyanakkor a torontói bejelentés szerint jelenleg két beteg állapota tekinthető válságosnak a jelenleg nyilvántartott 19 SARS- fertőzött közül. Az ontarioi tartományi egészségügyi hatóságok hétfői bejelentése szerint a 67 éves beteg még vasárnap halt bele a SARS-vírus okozta fertőzésbe. Kanadában ezt megelőzően legutóbb április 30-án halt meg SARS-beteg. Ugyanakkor a torontói bejelentés szerint jelenleg két beteg állapota tekinthető válságosnak a jelenleg nyilvántartott 19 SARS- fertőzött közül.

Kína Kínában immár második napja jelentősen lelassult az ázsiai tüdőgyulladás járvány terjedése. Ma országosan csak 69 új beteget jelentettek, lényegesen kevesebbet, mint a múlt héten. Az Egészségügyi Világszervezet azonban óvja a kínaiakat a túlzott optimizmustól, egyrészt, mert a több mint 2500 gyanús eset egy része nyilván később mégiscsak beteg lesz, másrészt az esetek több mint felénél nem ismerik a fertőzési utat. A hatóságok sem enyhítettek a szigoron, sőt a járványveszély miatt a börtönök látogatását is megtiltották. Kínában immár második napja jelentősen lelassult az ázsiai tüdőgyulladás járvány terjedése. Ma országosan csak 69 új beteget jelentettek, lényegesen kevesebbet, mint a múlt héten. Az Egészségügyi Világszervezet azonban óvja a kínaiakat a túlzott optimizmustól, egyrészt, mert a több mint 2500 gyanús eset egy része nyilván később mégiscsak beteg lesz, másrészt az esetek több mint felénél nem ismerik a fertőzési utat. A hatóságok sem enyhítettek a szigoron, sőt a járványveszély miatt a börtönök látogatását is megtiltották.

Hong Kong A szerdán közzétett jelentése szerint az Egészségügyi Világszervezet felülvizsgálta korábbi becslését és már 20 százalékra teszi a SARS-ban megbetegedettek halálozási arányát a korábbi öt százalék helyett. A 60 évnél idősebbek a legveszélyeztettebbek: 40 százalékuk belehalhat a fertőzésbe, míg a fiatalabbaknál a halálozási arány 13 százalék. A szerdán közzétett jelentése szerint az Egészségügyi Világszervezet felülvizsgálta korábbi becslését és már 20 százalékra teszi a SARS-ban megbetegedettek halálozási arányát a korábbi öt százalék helyett. A 60 évnél idősebbek a legveszélyeztettebbek: 40 százalékuk belehalhat a fertőzésbe, míg a fiatalabbaknál a halálozási arány 13 százalék.

Vége Készítette: Készítette: Dávid Kata Dávid Kata II. éves szociálpedagógus hallgató II. éves szociálpedagógus hallgató