Számlaszám kiosztás Karakas Gyula.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tananyag: konzultáció
Advertisements

2012. tavaszi félév Vitéz Gergely. A diasor ismerete nem helyettesíti a tankönyvet, és a példatárat. A diasor ismerete szükséges, de nem elégséges feltétele.
Adatbázis gyakorlat 1. Szerző: Varga Zsuzsanna ELTE-IK (2004) Budapest
© Kozsik Tamás Adatbáziskezelés •Relációs adatbáziskezelők •Noha a Java objektum-elvű, egyelőre nem az objektum-elvű adatbáziskezelőket támogatja.
FÖKIR Integrált Elektronikus Közoktatási Információs Rendszer
Microsoft Access Általános ismeretek.
Virtuális méréstechnika Hálózati kommunikáció 1 Mingesz Róbert V
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Adatbázis alapú rendszerek 1. Gyakorlat Követelmények / SQL.
Anyagadatbank c. tárgy gyakorlat
Adatbázisok SQL. TARTALOM Szijártó M.2 Témakörök  Az SQL tulajdonságai  A műveletek fajtái  Objektum-műveletek  Lekérdezések Tulajdonságok és műveletek.
Adatbázis-kezelés.
Adatbázis kezelés. Hierarchikus modell Legrégebbi modell, ma már nem használatos. Az adatokat fákban tároljuk, ahol minden pont a szegmens adatokat, és.
Többfelhasználós és internetes térkép kezelés, megjelenítés.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 6 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Microsoft fejlesztőeszközök a szakképzésben Farkas Bálint Visual Studio 2008.
– SQL 2: Adatok kezelése – Tarcsi Ádám, január 30. Adatbázis gyakorlat.
ASP.NET MVC 3 platform áttekintés
Virtuális Obszervatórium Korszerű adatbázisok 2014.
16. Tétel. Adatbázis: Olyan adatgyűjtemény, amely egy adott feladathoz kapcsolódó adatokat szervezett módon tárolja, és biztosítja az adatokhoz való hozzáférést,
Az ETR technológia DEXTER Informatikai kft..
Adatbázis alapú rendszerek
Adatbázis rendszerek II.
az MSAccess programmal
ADATBÁZISOK
Az Office Business Application (OBA) alkalmazásmodell Az üzleti probléma: központosított, mégis rugalmas feladatkövetés A lehetséges megoldások nagyvállalati.
Előadó: Kárpáti Péter Üzleti folyamatvezérlés nagyvállalati környezetben (BizTalk Server 2004, Office InfoPath 2003 és Windows.
Nagyvállalati projektmenedzsment GTM szeminárium sorozat Microsoft Project Server 2003 Egyedi projekt alkalmazások: pályázatok, beruházások kezelése a.
Adatbázis-kezelés Papp-Varga Zsuzsanna. Elérhetőségek    as.
WEB Technológiák ISAPI ME Általános Informatikai Tsz. dr. Kovács László.
WEB MES (webes gyártásirányító rendszer)
SCVMM 2012 – a privát felhőre optimalizálva Szolgáltatások Felhő Telepítés Szerkezeti elemek Hyper-V Bare Metal Provisioning Hyper-V, VMware, Citrix.
Microsoft BI technológiák az eszközmenedzsment szolgálatában
Szaktanácsadás SQL Server UpgradeTeljesítményoptimalizálás Replikáció kialakítás Disaster Recovery tervezés.NET Framework alapú fejlesztések.
Objektumorientált tervezés és programozás II. 3. előadás
Access XP Kifejezés-szerkesztő Összehasonlító operátorok:
Tervezés, Normalizálás
Statisztika, kutatásmódszertan I.
A Unix operációs rendszer Előadást tarja: Lázár András.
A REKORD TIPUS Páll Boglárka. Ismétlés: Feladat Készítsünk kimutatást a XI.B osztály tanulóiról. Minden tanuló esetén a következő adatokat tartjuk nyilván:
© 2009 IBM Corporation ® 1 Újratervezés és többváltozatú előrejelzés - Cognos Planning bemutató Somfai Zoltán Brand Manager.
Törzsadatok szerkesztése Táblázatos forma – rekordok Szerkesztés – egy rekord.
APEX BMF, II. félév.
Adatbázis kezelés. Az adatbázis tágabb értelemben egy olyan adathalmaz, amelynek elemei – egy meghatározott tulajdonságuk alapján – összetartozónak tekinthetők.
1 Verseny 2000 gyakorlat ODBC Adatforrás létrehozása.
Adatbázis kezelés.
Az MLM jutalékod utalhatóságához így kell feltöltened az AlertPay számlád azonosítóját ! Ha ezt nem teszed meg,akkor a Cég nem tudja hova kell utalnia.
Adatbázis rendszerek I Relációs adatmodell strukturális része Általános Informatikai Tsz. Dr. Kovács László.
Adatbázis-kezelés Probléma: az excel kezelhetetlen túl sok adat esetén
ORACLE ORDBMS adminisztrációs feladatok 3. rész dr. Kovács László 2004.
Tarcsi Ádám, Adatbázis gyakorlat – Adattáblák – Tarcsi Ádám, január.
Kulcsok meghatározása a táblákban
Webprogramozó tanfolyam
Mérés és adatgyűjtés laboratóriumi gyakorlat Hálózati kommunikáció 1 Makan Gergely, Mingesz Róbert, Nagy Tamás V
Heltai Éva Eszter QG2CBR 1. előadásból.
Cél – a biztonsági szempontokat is figyelembe vevő betekintés a vállalati adatokba a szervezet összes munkatársa számára, hogy optimális döntéseket hozhassanak,
OpenCMS programozói bevezetés Krizsán Zoltán iit me.
User Profiles Endrődi Tamás (MCT, MCP, MCITP) GDF Informatikai Intézet vezetője SZÁMALK Oktatóközpont.
 Adatbázis:  Valamilyen szempont szerint rendszerezett adathalmaz.  Adatbázis kezelés:  Adatok tárolása  Műveletek végzése az adatbázison; (Adatok.
Adatbázis-kezelés 1-2. adatbázis-kezelő rendszer 1.új adatbázisokat hozhassanak (adat definició 2.lekérdezések és módosítások (adat manipuláció) 3.Támogassa.
Irány a felhő Előnyök, tapasztalatok Sárdy Tibor
Programozás III JPA.
LPDS és felhő technológia Peter Kacsuk
Készítette: Kiss András
(Iskolai) Beléptető rendszer Raspberry Pi 2-vel.
Alkalmazásfejlesztés gyakorlat
Lekérdezések.
Adatbázisok SQL.
A Linux operációs rendszer
Logisztikai projekt - gyakorlat Adatbázis-elmélet
Online számlaadat szolgáltatás - számlázó programmal szembeni legfőbb követelmények Belföldön nyilvántartásba vett adóalany által másik belföldi adóalany.
Előadás másolata:

számlaszám kiosztás Karakas Gyula

az előadásról örök probléma „kedvenc” listatéma, flame többféle megvalósítás file, C/S, multitier nincs egy üdvözítő megoldás vitaindító

számlaszám egyedi, kihagyásmentes, egyesével növekvő azonosító tipikusan emberi feldolgozásra gépi feldolgozásra példa: TCP csomagok nemcsak számlaszám, hanem bármilyen bizonylatsorszám számlaszám APEH miatt lényegbevágó

követelmények egyedi, kihagyásmentes, egyesével növekvő számozás nem kell felvitel közben látni a számlaszámot az adatok felvitele és számlaszám kiosztás két külön művelet gyakorlatilag csak akkor kell számlaszám, ha nyomtatunk lehet a felvitel után egyből osztani a számot, ekkor egy műveletnek látszik a felhasználó szemszögéből

file megosztásos környezet dBase, Paradox etc. megoldások table lock „Gizike, lépjen már ki a számlázóból!” segédtábla, rekord lock azonosító: „számla” érték: a következő kiosztandó számlaszám

client-server SQL server megoldások select max(szamlaszam) unique index a szamlaszam mezőre! segédtábla tranzakció kezelési problémákat fel kell oldani egyszerre akarják kiosztani a számlaszámot valaki szerkesztette a számlát, közben más kinyomtatja

multi tier web, CDS stb. jóslat: a webes alkalmazások feljönnek mint a talajvíz,.net webforms és társai tranzakció problémák egyszerre akarnak számlaszámot osztani valaki szerkesztette a számlát, amit időközben kinyomtatttak megoldások az üzleti logika réteg megoldja (saját megoldás: sorszámkiosztó objektum, segédtáblával)

konklúzió file sharing-ot felejtsük el (nem korszerű) nem az a baj, hogy nem „divatos”, hanem a meglevő tudást többször használhatod NEM a számlaszám az egyedi kulcs az csak egy azonosító, aminek kiosztása egyedi. a fenti technikákkal ez több párhuzamos tranzakció esetén is az SQL server lock managerével kezelhető számlaszám kiosztás nem az adatfelvitel tranzakcióban van

megoldatlan probléma APEH ide vagy oda, a program készítője _mindig_ fog tudni generálni mindenféle számlát