Az ELTE Informatikai Kar és a FÖMI Távérzékelési Központ kapcsolata 1983-84: Műhold-felvétel kiértékelő rendszer komponenseinek kifejlesztése (tervezés.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
DPR adatok megjeleníthetősége és tartalmi implementációja az AVIR-ban Ahmed Vivien controller, MISKOLCI EGYETEM AVIR-DPR workshop, július 4.
Advertisements

A külföldi továbbképzések módszertana, menedzsmentje, hasznosítása ( BI 2000 és BioGIS 2005 projektek) A Leonardo program mint a szakmai tanár(tovább)képzés.
Az informatika oktatása az erdőmérnökképzésben Facskó Ferenc egyetemi adjunktus NYME – EMK – EVGI
Felsőoktatási menedzsment MA Felsőoktatás Nyilvánossága Konferencia november 17. dr. Princzinger Péter.
Nyílt napok látogatottsága
Intézményfejlesztési Terv
A GPS az egyetemi oktatásban
Társaságunk bemutatása 2009.
Az MTA Közlekedéstudományi Bizottság Logisztikai Albizottság tevékenysége Dr. Kulcsár Béla tanszékvezető egyetemi tanár BME Közlekedésmérnöki Kar Építőgépek,
E-számlázás Veszprém Lengyel Tibor elnök-vezérigazgató Euroexpert Holding zRt elnök Magyar Könyvelők Országos Egyesülete
Köszöntjük az Internet a tudás szolgálatában, avagy „ A jó pap is holtig tanul” - de nem mindegy hogyan ! című konferencia résztvevőit! Eger, május.
Szegedi Tudományegyetem Informatikai Tanszékcsoport
50 éves a szegedi informatika
Az e-learning a felnőttképzésben projekt Papp Lajos Műegyetemi Távoktatási és Felnőttképzési Központ.
Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar
INFOTÁRS A Társadalomtudományi és Informatikai Kar közös projektje.
ERASMUS Program 2006/2007 (Spanyolország, Portugália, Bulgária) Infónap Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék március 24.
ELTE GIS MeetUp 2011 Budapest, április 15..
A bolognai folyamat – Párizs: Sorbonne-i Nyilatkozat Franciaország, Egyesült Királyság, Olaszország, Németország  hallgatói és oktatói mobilitás.
Kalmár László  Informatikai Tanszékcsoport, Főépület 2000-nél több informatikus hallgató.
Vegyész és kémiatanár mesterképzések
BSc a Debreceni Egyetem Informatikai Karán
Az informatika oktatása a Debreceni Egyetem Informatikai Karán
Egészségügyi informatika oktatása és kutatása az Egészségügyi Főiskolai Karon.
Az informatika oktatása a Debreceni Egyetem Informatikai Karán
Győr, NYME Minőségbiztosítási Bizottság munkaértekezlete Az EFQM modell - rövid ismertetés- Vas Beatrix Minőségfejlesztési és Informatikai Központ.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Kommunikáció az egyetemen c. konferencia ápr. 28.
Rejtő Sándor Könnyűipari Mérnöki Főiskolai Kar
Informatikai Nyílt Nap Mi a térinformatika? Angol elnevezés: Geographic Information Systems (GIS) Röviden: Digitális térképek összekapcsolása adatokhoz.
Nyílt nap január 19. Kozma László dékán Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar 2006.
Az ESPON 2006 Program és annak jelentősége Magyarország szempontjából Illés Dóra november 26.
Borbély Tibor Bors- Pecze Mariann
AZ INFORMATIKA SZEREPE A LÉGITÁRSASÁGI FEJLŐDÉSBEN - EGY VEZETŐ SZEMSZÖGÉBŐL Dr. Horváth István NJSZT és ÓBUDAI EGYETEM Konferencia december.
Az emberi természet természettudományos vizsgálata
Befolyásolhatták-e a jelentkezői döntéseket a felvételi rendszer és a képzési szerkezet változásai?  Képzési szerkezet  Felvételi követelmények  Állami.
Bemutatkozik a Georgikon
Az IKT-metria mérőeszköz
Kommunikáció az egyetemen
1 NÉHÁNY GONDOLAT AZ (INTÉZMÉNY) AKKREDITÁCIÓ MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSSAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEIRŐL Dr. Veress Gábor egyetemi tanár MAB, január 22.
Pálfy Aliz: (N. Colan Általános Iskola, Sepsiszentgyörgy) MENTÁLHIGIÉNÉS KÉPZÉS, MENTÁLHIGIÉNÉS PROGRAMOK ERDÉLYBEN – ÁTTEKINTÉS, KEZDEMÉNYEZÉSEK, TERVEK.
Zentai László, tanszékvezető TTK Nyílt nap, I. 27. Földtudományi alapszak - térképész szakirány A térképész.
Térképészeti alapfogalmak, a térképek csoportosítása
3D-s térképészeti alkalmazások
Átmenet az osztatlan és a kétlépcsős képzés szakjai között A BME-VIK példája 1. Zoltai József egyetemi docens, Dékáni Hivatalvezető BME-VIK.
Fogyatékossággal élő hallgatók a Nyíregyházi Főiskolán Göncziné dr. Szabó Terézia „Egyenlő esélyek biztosítása a felsőoktatásban” november 26.
Technical University of Budapest
Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Kar
A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM
1 Miskolci Egyetem. 2 Matematikai Intézet – Analízis Tsz., Számítástechnika Tsz., Számítóközpont – Analízis Tsz., Alkalmazott Matematikai.
Nemzetközi Rehabilitációs Központ
Térinformatika adatok tudásbázisán alapuló kereső- motor IKTA / 2000.
Programtervező informatikus
A tudomány tudománya Kampis György ELTE TTK Tudományfilozófia Tanszék 12/7/12"FuturICT" TÁMOP ick-off meeting, SZTE.
Sikeres ipar-egyetemi együttműködés Pannon Egyetem - KÜRT Zrt. Dr Remzső Tibor pályázati igazgató egyetemi docens Microsoft Innovációs Nap november.
A tudomány tudománya alprojekt Kampis György egy.tan., ELTE Az infokommunikációs technológiák társadalmi hatásai november 13. Balatonfüred.
Tudománykommunikáció: helyzetkép Magyarországon 2006/2007 Dr. Fábri György PhD kommunikációs igazgató MTA.
Földrajzoktatás a Debreceni Egyetemen és jogelődjén, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen 1990-től napjainkig Kerényi Attila Debrecen november 14.
Képzések, szakirányok, felvételi lehetőségek
Térképészeti alapfogalmak, a térképek csoportosítása
A Bologna-folyamat a munkáltatók szempontjából Gerner Péter
Az AEGIS térinformatikai keretrendszer kutatása és fejlesztése
ELTE informatikus vegyész szak
GEODATA – Baross projekt Bartha Gábor Miskolci Egyetem.
Informatikai szakok duális oktatása a Miskolci Egyetemen 2015.
Savaria Egyetemi Központ
Név TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Kiss Dániel Tanársegéd
Oktatás a mérnök informatikus szakon: tények és vélemények
A Diplomás pályakövetŐ rendszer megújítása
Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíjak
Előadás másolata:

Az ELTE Informatikai Kar és a FÖMI Távérzékelési Központ kapcsolata : Műhold-felvétel kiértékelő rendszer komponenseinek kifejlesztése (tervezés + implementálás: Honeywell Bull, Fortran) – kutatási megbízás keretében : Alkalmi együttműködés (több ELTE-n végzett hallgató itt helyezkedik el) 1989: Közös publikáció 1990: Egyik FÖMI-s munkatárs doktorál

Az ELTE Informatikai Kar és a FÖMI Távérzékelési Központ kapcsolata 1997: Néhány negyedéves hallgatóval cégeket látogatunk (pl. Graphisoft, FÖMI stb.) 1998: Egyikük részmunkaidőben dolgozni kezd, a végzés után (1999) elhelyezkedik a FÖMI-nél, ezzel együtt elkezdi a doktori iskolát ( ) 2003: Megalakul az Informatikai Kar, egyik egysége a Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék

Az ELTE Informatikai Kar és a FÖMI Távérzékelési Központ kapcsolata 2003: A közös kutatás újra indul (egy OTDK 1. díjas hallgató bevonásával), témakör: Műholdfelvételek szegmentálása, szegmensalapú tematikus osztályozás 2004: Közös publikáció (több is várható) 2004: Elindul a Térinformatika képzési modul, és ennek része a Távérzékelt felvételek elemzése (2+2) c. tárgy (ELTE-FÖMI közös) gondozásban ben 50 hallgató ben 100 hallgató

Az ELTE Informatikai Kar és a FÖMI Távérzékelési Központ kapcsolata 2005: A műholdfelvételek szegmensalapú kiértékelése doktori témaként is megjelenik 2005: Létrejön az IKKK, ebben térinformatikai projekt is indul (térképek raszter-vektor konverziója) 2006 ősze: Kooperatív képzésben 5 hallgató, két témában 2008: Indul a Programtervező informatikus MSc és ebben a Térinformatika szakirány 2009: Indul a Geoinformatikus MSc